شنبه 31 جولای 10 | 13:41

حسین دهباشی از زندان آمریکا آزاد شد

حسین دهباشی پس از حدود 2 ماه حبس در زندان های آمریکا که با اتهام واهی جعل یک توصیه نامه و بدون هیچ محاکمه‌ای انجام گرفته بود سه شنبه شب پنجم مرداد ماه آزاد شد وسحر گاه شنبه نهم مرداد ماه به ایران بازگشت.


حسین دهباشی پس از حدود 2 ماه حبس در زندان های آمریکا که با اتهام واهی جعل یک توصیه نامه و بدون هیچ محاکمه‌ای انجام گرفته بود سه شنبه شب پنجم مرداد ماه آزاد شد وسحر گاه شنبه نهم مرداد ماه به ایران بازگشت.
او پیش از دستگیری نزدیک دو سال بود که به ضبط تاریخ شفاهی پهلوی دوم در آمریکا مشغول بود. همچنین او در حال تولید پروژه های پژوهشی و مستند برای سازمان کتابخانه ملی و مرکز اسناد ایران و معاونت سیمای جمهوری اسلامی ایران بود. بخشی از تصاویر و اسنادی که او گرد آورده بود او پیش از دستگیری و در بازرسی‌های مکرر پلیس آمریکا از منزل او ضبط شده بود. او در آخرین روزهای زندان دچار بیماری سختی شد و روز را در آی سی یو گذراند. آخرین زندانی که او را به آن منتقل کردند زندانی مخصوص جانیان خطر ناک بوده است.

حسین دهباشی از مستندسازان معروف ایرانی است که عمدتا در عرصه های بین المللی کار می کند. وی برای سال‌ها در صدا و سیما کار می‌کرد و یکی از مسئولان اولیه شبکه العالم هم بوده است.
از معروف ترین مستندهای پخش شده او درباره تحولات بین المللی می توان به این موارد اشاره کرد: “چشم های شیشه ای”، “سفری به شهر فرنگ”، “عدالت بدون مرز”، “عراق، نگاهی از درون”، “عطر سیب، شکوفه زیتون”، “قصه های چین و ماچین”، “کاخ شیشه ای سیاست” و “نفت و شکلات”.
دهباشی به هنگام دیدارهای محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری ایران از ایالات متحده و سازمان ملل متحد نیز چند فیلم مستند درباره حواشی این سفر تهیه کرده است.
جدیدترین کار وی مجموعه مستند تاریخ شفاهی ایران است که با حمایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دست ساخت بوده و شامل گفتگو با چهره های شاخص حکومت پهلوی در سراسر جهان است.

متن زیر رزومه اوست که از سایت خود او برداشته شده است.
حسین دهباشی، فرزند نخست خانواده‌ای متوسط، در 27 خرداد 1350 هجری شمسی، در محله ایران و جهارراه آب سردار شهر تهران متولد شد
تا سال دوم دبستان را در مدرسه ملی «فرهاد»؛ سوم و چهارم دبستان را در مدرسه «هدف شمیران» و از پنجم دبستان تا چهارم دبیرستان را در مدرسه فرانسوی «رازی» (شهدا) تحصیل نمود.
سپس تحصیلات عالیه را در چند رشته و مجموعه مختلف ــ با طی دروه‌هایی در دانشگاه تهران، مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی دانشگاه علامه طباطبایی، … ــ پی گرفت که نهایتاً در رشته مدیریت صنعتی واحد مرکزی دانشگاه آزاد فارغ‌التحصیل شد.

وی بلافاصله به خدمت زیر پرچم فراخوانده شده و دوره نظام وظیفه را به عنوان مدیر مرکز تحقیقات در انجمن فیلمسازی دفاع مقدس در جایگاه مشاور معاونت امور بین‌الملل در بنیاد سینمایی فارابی طی نمود. تجارب اجرایی نامبرده، به سال‌های تحصیلات متوسطه‌اش برمی‌گردد. اما سایر کارها و مسئولیت‌های اجرایی مهم او در سال‌های بعد عبارتند از:
– دبیر دورس اقتصاد، جامعه‌شناسی و مبانی سینما در مدارس منطقه 3 تهران.
– معاون اجرایی مرکز تحقیقات و رئیس اداره همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه امام صادق (علیه‌السلام).
– همکار دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی.
– معاون آموزشی و فرهنگی خانه روزنامه‌نگاران جوان ایران.
– دبیر شورای فرهنگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی.
– قائم مقام مدیر کل تولید شبکه بین‌المللی العالم.

تجارب روزنامه‌نگاری دهباشی نیز از فعالیت های پاره وقت به عنوان خبرنگار در مرکز توسعه صادرات ایران و همکاری با خانواده مؤسسه کیهان شروع و سپس با نگارش در صفحات فرهنگی روزنامه‌های همشهری و ایران، … گسترش یافت. سال‌ها بعد وی به عنوان عضو ثابت تحریریه مجلات وزین و پرمخاطبی چون ماهنامه «نیستان» و سردبیری نسخه‌های کاغذی و الکترونیک هفته‌نامه «دانشکده» (ویژه فرهیختگان ایرانی مقیم خارج از کشور) و همزمان با نگارش در روزنامه‌های پرتیراژی چون جامعه، نشاط و عصر آزادگان، … به اوج فعالیت‌های مطبوعاتی‌اش رسید. تا آنکه پس از اخذ مجوز صاحب امتیازی و مدیر مسئولی دوهفته‌نامه «نگار» و عدم توفیق ان نشریه، حوزه کارش را به تدریج به روزنامه‌نگاری تصویری و مستندسازی بین‌المللی تغییر داد.
اصل حوزه نوشتاری در این دوران از کار دهباشی مجموعه‌ای از مقالات و دو کتاب و از جمله آثار ذیل‌الذکر است
1- رساله «بررسی نظام مدیریت دانشگاه امام صادق (ع)» و جایگاه آن در ساختار آموزش عالی کشور.
2- رساله «نظام مدیریت تولید در سینمای ایران».
3- مقاله «سارا حجاب دارد!»، با موضوع جایگاه عروسک‌های ملی و تأثیر آن بر فرهنگ رفتاری کودکان.
4- طرح اجرایی تأسیس «سازمان اسلامی ارتباطات دانشجویی» (وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی).
5- موردپژوهی و آسیب‌شناسی اطلاع رسانی مطبوعات ایران در جنگ 16 روزه ما بین اسرائیل و لبنان.
6- موردپژوهی ارزیابی شاخص موقعیت «زنان» در طرح مطبوعاتی بحث «تهاجم فرهنگی» در ایران.
7- اهمیت اساطیر و بازشناسی عناصر سیاسی فرهنگ عامه از این منظر.
8- کتاب «افغانستان …. روزهای سقوط» (سفرنامه و یادداشت‌هایی از آخرین مراحل استیلای طالبان بر سراسر خاک افغانستان).
9- کتاب «شکستن امواج» (گزارشی اقتصادی از عمده‌ترین چالش‌های رسانه‌ای و بین‌المللی ایران معاصر).
سابقه مستندسازی و آثار تلوزیونی دهباشی نیز به تهیه گزارش و ساخت برنامه‌هایی کوتاه برای گروه مناسبت‌های مذهبی شبکه اول تلوزیون ایران در سال 1370 در حالی که تنها بیست سال داشت برمی‌گردد.
بعدها وی پس از طی دوره آموزش کارگردانی و کناره‌گیری از حوزه مسئولیت‌های سیاسی و اجرایی، بار دیگر جذب کار فیلمسازی شد. و به جز انبوه کارهایی که وی به عنوان مشاوره، نویسنده، تصویربردار و یا تدوین‌گر آثار همکارانش داشته، فهرست ذیل گزیده‌ای از حدود 110 برنامه مستندی است که کارگردانی و اغلب تهیه‌کنندگی وی ساخته شده است و به اتکاء همین آثار، ــ که همگی از درون مایه‌ای سیاسی برخوردارند ــ وی پرکارترین و احتمالاً مطرح‌ترین مستندساز بین‌المللی ایران در دهه‌های هفتاد و هشتاد هجری شمسی بوده است.
1- مستند«افغانستان … روزهای سقوط» (مجموعه‌ای از یادداشت‌های تصویری در کشور افغانستان و در آستانه سقوط شهر مزار شریف توسط طالبان).
2- مجموعه مستند «عطر سیب، شکوفه زیتون» (روایت تاریخ معاصر جمهوری لبنان و ویژگی‌های منحصر به فرد این کشور در تنوع اقوام، مذاهب، آداب و سنن).
3- مجموعه مستند«نفت و شکلات» (تجارب و سرنوشت مناطق جنوب ایران پس اتمام ذخایر نفتی‌شان).
4- مجموعه مستند«سفری به شهر فرنگ» (غرب‌شناسی و بازکاوی تاریخ، فرهنگ، هنر، سیاست و سایر جنبه‌های بنیادین منطقه اروپای غربی).
5- مجموعه مستند «عراق، نگاهی از درون» (شناسایی ابعاد مختلف جامعه و ساختار قدرت در عراق از منظر رجال برجسته موافق و مخالف عراقی در عصر صدام حسین).
6- مجموعه پژوهشی مستند «عدالت بدون مرز» (نقد ارکان و ساختار نظام حقوق بین‌الملل).
7- مجموعه مستند «قصه‌های چین و ماچین» (شرق‌شناسی و بازکاوی تاریخ، فرهنگ، هنر، سیاست و سایر جنبه‌های نیادین کشورهای هند، چین و ژاپن).
8- مجموعه مستند پژوهشی «چشمه‌های شیشه‌ای» (نقد تطبیقی شبکه‌های خبری بی بی سی، الجزیره و العربیه در دو موردپژوهی جنگ‌های عراق و افغانستان).
9- مجموعه مستند پژوهشی «کاخ شیشه‌ای سیاست» (چالش‌ها و فرصت‌های سازمان ملل متحد در هزاره جدید میلادی).

  1. f
    31 جولای 2010

    fبه دلایل واهی نبود. واقعا نامه را جعل کرده بود که به او سیتیزن شیپ امریکا بدهند. بعلاوه او مدتی است به جمع سبزها پیوسته و در امریکا در جلسات سروش شرکت می کرد. مدتهاست خطش عوض شده شما مثل اینکه خبر ندارید….!!!!

  2. م
    1 آگوست 2010

    مستندساز جریان فتنه در پی جعل سند دستگیر شد

    به گزارش شبکه ایران، روزنامه اگزماینر در گزارشی از دستگیری حسین دهباشی مستندساز 38 ساله ایرانی حامی جریان فتنه، به خاطر جعل نامه یک مقام سازمان ملل از سوی وی و ارائه آن به سازمان مهاجرت آمریکا خبر داد.
    این مستندساز جریان فتنه که پیش از این تلاش‌های زیادی را برای گرفتن اقامت در آمریکا انجام داده، به خاطر تمام شدن صبرش و متعاقباً اقدام به جعل نامه مقامات سازمان ملل، براساس قوانین ایالات متحده احتمالاً به 10 سال زندان محکوم می‌شود.
    بازپرسان اعلام کردند که وی با جعل این نامه که به ظاهر از طرف مدیر ارتباطات سازمان ملل تنظیم شده، قصد داشته تا شهروندی دائم آمریکا را تصاحب کند و این در حالی است که وی از جعلی بودن نامه نیز اطلاع داشته است.
    دهباشی در جریان آشوب‌های پس از انتخابات ایران، همواره مهاجرانی وزیر سابق ارشاد و اپوزیسیون فراری به انگلیس را تشویق می‌کرد که مواضع تندتری علیه نظام بگیرد.

    منبع : http://tanews.ir/details.php?cat=latestnews&id=7523
    در تاریخ : 22/3/1389

    • محمد
      23 سپتامبر 2012

      آقا/خانم م؛
      جوابِ رسول‌الله را چه خواهید داد؟ با این همه تهمت و افترا؟ ایشون حتی کارِ سیاسی هم نداشتند، شما چگونه ایشن را به وابسته بودنِ به فتنه متهم‌ می‌کنید؟

  3. لتالت
    4 آگوست 2010

    آقاي اف
    با كودك طرفيد؟
    اگه اينطور بود در ايران به اين صورت رسانه اي نمي شد.
    شما هم اگه از پويا بودن مردم ايران خبر نداريد خبر دار شويد
    در هر حال اين آقا ، فرد مستعدي اس (مانند هزاران ايراني ديگر كه شايد شانس و ارتباط و در نهايت پول ايشان را ندارند) و حيفه كه آسيب ببينه

    خنده دار است كه ديدگاه من از نظر اين سايت تكراري شناسايي شد ولي در متن بالا شبيه ديده نمي شود!
    ولي بايد به دروغگويان گفت : كافر همه را به كيش خود پندارد

  4. رها
    1 ژانویه 2014

    این دهباشی همون دهباشی روحانی است ؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.