شنبه 02 فوریه 13 | 00:06
مفاسدش از فوایدش بیشتر است

فتوای آیت الله مکارم شیرازی علیه رایتل

«به یقین مفاسد این کار از فوائد آن بیشتر است و منشأ مفاسد جدیدی در جامعه ما که متاسفانه درگیر مفاسد مختلفی است خواهد شد و با توجه به اینکه ضرورتی برای اصل این کار نیست بنابر این شرکتهای خصوصی و دولتی باید از آن خودداری کنند.»


رایتلبه گزارش تریبون مستضعفین، آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به یک استفتاء، درباره خدمات جدید تلفن همراه در برقراری ارتباط تصویری (که در سیم کارت‌های رایتل ارائه می‌شود) رد کردند و از دولت و شرکت‌های خصوصی خواست چنین امکانی ارائه ندهند و برای مکلفین نیز فتوا دادند که از خرید آن خودداری کنند.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی مد ظله در پاسخ به این سئوال که «نظر شما در مورد امکان مکالمه تصویری که جدیدا توسط یکی از اپراتورهای تلفن همراه ارائه می شود چیست؟» فرمودند:

«به یقین مفاسد این کار از فوائد آن بیشتر است و منشأ مفاسد جدیدی در جامعه ما که متاسفانه درگیر مفاسد مختلفی است خواهد شد و با توجه به این که ضرورتی برای اصل این کار نیست بنابراین شرکتهای خصوصی و دولتی باید از آن خودداری کنند و مکلفین نیز باید از خرید آن خودداری نمایند.»

  1. s
    2 فوریه 2013

    بس انوقت آسانسورم باید جم بشه

    • فدایی
      2 فوریه 2013

      عزیزم شمایه موردازمعایب آسانسوربفرماببینم ضررش چیه؟؟؟ولی تماس تصویری معایب زیادی داره میشه باعث سوء استفاده خیلی هابشه

    • حامد
      10 ژوئن 2013

      ضررش اینه که دختر و پسرا میرن اون تو یه کارایی می کنن

    • بهلول
      27 جولای 2013

      حضور همزمان زن و مرد غیر محرم زیر یک سقف مکروه است.

    • ابراهیم
      18 آگوست 2013

      سلام
      نگران نباشید چند روز دیگه این هم حلال میشه
      اول ویدیو حرام بود حلال شد
      سی دی حرام بود حلال شد و …
      هرچی تازه میاد یه مدتی حرام میشه بعد درست میشه

  2. صالح
    2 فوریه 2013

    …باز هم همه چیز به انسان باز می گردد؛ تکنولوژی مدرن «جهت» توسعه خویش را از «اهداف بشر جدید»اخذ کرده است.توسعه تکنولوژی نیز در جهت همان مقاصدی رخ داده است که از چند قرن پیش امپراتوری های بریتانیا، فرانسه،ایتالیا ، اسپانیا و پرتعال را برای استعمار ملل محروم به در یا های این سوی کره زمین کشانده، اگر چه توسعه تکنولوژی در این جهات اکنون ماهیتی بدان بخشیده است که ذاتاً از نظام سلطه جهانی قابل انفکاک نیست.

    …مقصود این نیست که ما باید قالب های هنری روز و وسایل ارتباط جمعی را یکسره دور بزنیم ، بلکه معتقدیم که باید جسم این قالب ها را در روح اعتقادات و فرهنگ خویش مستحیل کنیم.این «استحاله» منوط به معرفتی کافی و وافی است که ما را از فریب خوردن و بخصوص از افتادن در تله توسعه گرایی و تکنو کراسی_که ضرورتاً ملازم با یکدیگر هستند_ باز دارد.
    کتاب آغازی بر یک پایان،صفحه ی 35

  3. ایزدی
    2 فوریه 2013

    پس سئوال رو چرا نذاشتید
    شاید سئوال چیز دیگه ای بوده

  4. حقجو
    2 فوریه 2013

    سلام
    نظر دادن در مورد حکم مراجع تقلید را که درست است یا درست نیست نمی‌فهمم چه صیغه‌ایست!!

    • من
      3 فوریه 2013

      اسمت رو هم گذاشتی حقجو؟

    • محمود
      26 فوریه 2013

      سوال پرسیدن عیبی نداره اما ما شرعا باید مطیع فتوای مرجع تقلید خود باشیم

    • لابد ...
      28 اکتبر 2014

      چرا باید مطیع باشیم ؟
      پس چرا خدا به بنده هاش عقل و فکر داده ؟

    • حیدری
      30 دسامبر 2014

      سلام
      یک مجتهد هیچ وقت الکی و سرخود حکمی نمیدهد خصوصا در مورد مسائل مستحدثه (جدید ) آنها هم با کارشناسان متخصص مربوطه صحبت میکنند و بعد از شنیدن منافع و مفاسد مسئله ؛آنوقت فتوای خود را بیان میکنند مثلا در مورد مسائل پزشکی ،آنها که پزشکی نخوانده اند لذا با پزشکان متخصص صحبت کرده و بعد از شنیدن حرفای آنها ؛فتوای خویش را بیان میکنند ؛ شما به زندگی امام خمینی دقت کنید ؛ دکتر ایشان می فرماید (مضمون حرف اقای دکتر:) حضرت امام از مطیع ترین مریض هایش بوده با اینکه امام خودش رهبر جامعه و مجتهد بوده ؛ اما ایشان هم به متخصص رجوع میکرده و حرفی روی حرف متخصص شان نمی زده چون ؛ ایشان در باب پزشکی تخصص نداشته ، الان ما هم بیخود در مورد مسائلی که تخصص و اطلاع کافی از اآن نداریم ،اظهار نظر نکنیم و تابع نظر متخصص باشیم حالا هر کس توی یک زمینه ای متخصص هست
      بعدش خدایی کلاه خودمونو قاضی کنیم از همین اینترنت چقد استفاده درست می کنیم ،یه سر به آمار استفاده اینترنت در ایران بزنید ببینید چقدر استفاده درست و بجا و علمی میشه ؟؟؟
      ما منکر این نیستیم که ارتباط تصویری دارای منافعی هست اما واقعیتش اینه که درصد استفاده مطلوب و بجا از آن خیلی کم هست وبیشتر برای موارد ناسالم و غیر علمی استفاده میشود .
      و اما اون عزیزانی که ناشنوا هستند و واقعا نیاز به این ارتباط تصویری داشته باشند و استفاده سالم از آن میکنند حتما از مجتهد خویش سوال کنند و مشکل خویش را مطرح کنند و چه بسا نظر مجتهد در مورد این عزیزان فرق کند به خاطر محدودیتی که دارند
      خلاصه اینکه دوستان مسائل رو جدی بگیریم و ضمنا چیزی را به چیز دیگر قیاس نکنیم زیرا چه بسا دو چیز از لحاظ ظاهر شبیه همدیگر باشند اما حکمشان وحقیقتشان با همدیگر فرق داشته باشد
      و
      وخدا به فرشتگان امر کرد که بر آدم سجده کنید و همگان سجده کردند بجز ابلیس (شیطان) که او سجده نکرد ،خدا گفت چرا سجده نکردی ؟ گفت من را از آتش خلق کردی و او را از خاک ( و آتش را با خاک قیاس کرد و ان را برتر از خاک دید) و خداوند او را از درگاه خویش راند

  5. تفنگ سرپر
    2 فوریه 2013

    مشکل از تکنولوژی نیست. مشکل از ماست که مسحور تکنولوژی می شویم. تکنولوژی برایمان ارزش می شود. با آن قیافه می گیریم و پز می دهیم. با آن شخصیت پیدا می کنیم و نداشته هایمای شخصیتی مان را با آن پر می کنیم. مشکل از ماست که در مقابل هر فکر تازه و ایده نو محو می شویم.
    مطمئنم از فردا در کلانتری ها و دادگاه ها، بحث جدیدی باز می شود به نام شکایت های رایتلی! چه شده؟ هیچی موبایل دختر مردم را هک کرده اند و حالا فیلمش در آمده! چی شده؟ هیچی دوست پسر نامردش مکالمه تلفنی شان را که حالا دیگر تصویری شده در فضای مجازی گسترش داده! حالا سوپری محل هم سی دی اش را دیده!
    خدا عاقبتمان را به خیر کند!

  6. فدایی
    2 فوریه 2013

    فکرنکنم جامعه مافعلاظرفیت استفاده ازارتباط تصویری داشته باشه واین تکنولوژی که خیلی هم بودنش لزوم نداره مشکلات زیادی رابوجودخواهدآورد

  7. aLaBD
    3 فوریه 2013

    موافقم

  8. اميرعلي
    3 فوریه 2013

    ما هميشه دچار افراط وتفريط هستيم .چرا در باره مسايل علمي به خودمان اجازه اظهار نظر نمي دهيم ولي درباره مسايل ديني به اين راحتي نظر ميدهيم من خيالم راحت هست كه انهايي كه نظر دادند سواد دانشگاهي ندارند.چون در دانشگاه به دانشجو ياد ميدهند كه در رشته اي كه علم نداريد اظهار

  9. اصفهاني
    3 فوریه 2013

    البته حضرت آيت الله مكارم كسي را مجبور به خودداري از استفاده از راتيل نكرده اند. شما هم اگر اهل ورع هستيد از آن دوري كنيد. اصولا مراجع ديني ما راه را به مردم نشان ميدهند، مردم هم اگر طالب عاقبت باشند پي آن را ميگيرند و اگر هم دنبال لذتشان از تكنولوژي باشند خودشان ميمانند و خودشان!
    والعقبة للمتقين

    • سعید
      3 فوریه 2013

      البتّه توی سایت خودشون که برید می‌بینید که گفته‌ن مکلّفین هم نخرند.

    • اصفهاني
      4 فوریه 2013

      “مكلفين نخرند” يعني مجبور شده اند؟
      انسان هر روز در مقابل انتخاب قرار ميگيرد
      اما خودش انتخاب ميكند كه از اين فتوي تبعيت بكند يا نكند
      اگر كرد نتيجه اش را خودش ميبيند و اگر نكرد هم كسي جز او سرزنش نميشود.

  10. اميرعلي
    3 فوریه 2013

    نظري شرعي براساس قران وسنت پيامبر وائمه اعلام نموده اند نظر شخصي نيست لطفاً بعد از اين براي اظهار نظر نگذاريد

  11. مجتبی
    4 فوریه 2013

    با سلام و احترام
    دوستان، بنظرم اظهار نظر در رابطه با فتوای یک مرجع تقلید کار بنده و شما نیست. حرمت و عظمت این حضرات بسیار بالاتر از این حرفاست که حالا یکی مثل من حرف شون رو قبول داشته باشه یا خیر. شاید هم بطور کلی اختصاص فضای اظهار نظر برای خوانندگان، در مورد این صفحه کار صحیحی نباشه. بهر حال این فتوا برای هیچ کس الزام و اجبار نداره و به قول دوست عزیزمون هر کس طالب عاقبت باشه تکلیفش رو هم بلده. یا علی

  12. جوان ناشنوا
    4 فوریه 2013

    من ناشنوا هستم تکلیف ما چیه سالها منتظر چننین امکانی برای ارتباط با دیگران بودم

  13. عبدالله
    4 فوریه 2013

    واقعا حرف دل پدر و مادرها رو زدن خدا خیرشون بده به خاطر نفع چند سرمایه دار باید چند میلیون پدر مادر نگران باشند آیا با اومدن رایتل خانواده ها می تونن نگران نباشند یک پدر و مادر سالها تا وقتی که وقتی فرزندشان ازدواج کنند باید نگران باشند آیا این نگرانی خانواده ها برای مدیران رایتل کفایت نمی کنه

    • آرش
      18 آوریل 2013

      من اشتباهی منفی زدم

  14. مصطفی
    5 فوریه 2013

    هر چی باشه ایشون مجتهد و متخصص دین هستند و بیشتر از من و شما میدونن ” الان یه سوال از رگ سوم بطن چپ قلب بپرسن زود همه میان نظر بدن!!!؟؟؟ ولی راجع به مسایل دین راحت و بدون علم اظهار نظر میکنیم

  15. مرتضی سعیدی
    6 فوریه 2013

    البتّه میتوان در موارد غیرضروری یا غیر مجاز تصویررا خاموش و فقط از صدا استفاده کرد ولی باید قبول کرد که در بیشترموارد، مفاسد اینگونه وسایل از فوائد آنها بیشتر است.

  16. طوگاد
    11 فوریه 2013

    اینا با علم و تکنولوژی مشکل داره , مکالمه تصویری میتونه خیلی چیزا رو بهتر کنه خب عقاید پوسیده به درد جامعه در حال توسعه نمیخوره .
    اینقدر هم برای رایتل تبلیغات ناخواسته نکنید بگید مکالمه تصویری و نسل یوم سیم کارت بجای اسم تجاری

    • ناشناس
      30 دسامبر 2014

      آره. عزیزم. ما با بمب اتم هم مشکل داریم.

  17. نیما
    11 فوریه 2013

    واقعا کارشون درسته دست همه مراجعی که این طومار رو تایید کردند میبوسیم

  18. نیما
    11 فوریه 2013

    واقعا کارشون درسته دست همه مراجعی که این رو تایید کردند میبوسیم

  19. بهلول
    27 جولای 2013

    تازه فکرشو بکنین حتی ممکنه خدای نکرده بچه کوچیک سیم کارت رایتلو بذاره دهنش خفه شه. واقعاً میگم نخرید آقا. خیلی خطر ناکه.

  20. مجتبي
    17 مارس 2014

    خدا خيرشون بده جامعه رو از فساد بيشتر نجات دادن

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.