نامگذاری سال ۹۱ به نام سال «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری و تاکیدات ایشان بر حمایت از سرمایه ایرانی شاید امسال باعث بهبود وضعیت تولید داخلی، حمایت تمام و کمال از محصولات ساخت داخل و استفاده بیشترمردم از این کالاها و احترام به کیفیت جنس داخل و کاهش واردات شود؛ اقدامی که مطمئنا نتیجه نهایی آن پیشرفت و توسعه کشور و رسیدن به اهداف سند چشمانداز بیست ساله است.
البته با وجودی که حمایت و توجه به تولید و تولیدکننده امری بدیهی و ضروری برای بهبود وضع تولید داخلی به شمار میآید ولی به نظر میرسد که تاکنون اقدامات انجام شده در این رابطه ظهور و بروزی در جامعه نداشته است؛ از این رو شاید بتوان با تببین راهکارهای جذب سرمایه در گردش مردم و استفاده از آن در بخش تولید به نوعی به این مهم دست پیدا کرد و آثار مثبت آن همچون کاهش نقدینگی در جامعه، افزایش تولید داخلی و کاهش استفاده از کالاهای خارجی را دید؛ مطمئنا رسیدن به این نقطه به منزلهٔ برداشتن گامهای بعدی در جهت دستیابی به اهداف چشم انداز سال ۱۴۰۴ و تبدیل شدن ایران به رتبه اول منطقه در بعد اقتصادی شود.
۱۵ نماینده مجلس هشتم از کمیسیونهای مختلف در گفتوگوهای جداگانهای ، راهکارهای عملی خود را برای تحقق شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» و جذب سرمایه در گردش مردم از بازار و استفاده از آن در بخش تولید عنوان کردند که در زیر میخوانید:
انگیزههای لازم برای سرمایهگذار و افزایش سود سرمایه فراهم شود
سخنگوی کمیسیون انرژی در مجلس، ایجاد انگیزه لازم برای سپرده و سرمایهگذاری را منوط به فراهم کردن زمینههای لازم در این رابطه و همچنین تضمین پرداخت سود سرمایه به مردم عنوان کرد و استفاده از سرمایهگذاری در میادین مشترک و حوزه انرژی را دلیلی بر این مدعا برشمرد.
سیدعماد حسینی، همچنین تاکید کرد که مردم در شرایطی سرمایههای خود را در تولید سرمایهگذاری میکنند که از پرداخت سود تصویب شده مطمئن باشند که در این رابطه دولت باید این تضمین را به مردم بدهد.
در شاخصهای اقتصادی ثبات ایجاد شود
یک عضو کمیسیون تلفیق در مجلس نیز به وجود آمدن ثبات در شاخصههای اقتصادی کشور را عاملی موثر در جذب سرمایههای مردم و سوق دادن آن به سمت تولید دانست و گفت: در این راستا مردم باید اطمینانی از دریافت سود سرمایهگذاریشان داشته باشند که این امر از طریق افزایش سود بانکها و انتشار اوراق مشارکت شدنی است.
عباسعلی نورا به وضعیت کشورهای دارنده ثبات در شاخصهای اقتصادی اشاره و اظهار کرد: مطمئنا تغییر در قوانین اقتصادی و به دنبال آن نبود ثبات باعث میشود که مردم اطمینانی از سرمایهگذاری به خصوص در بخش تولید نداشته باشند که این امر به وضوح بر ثابت نگه داشتن شاخصهای کلان اقتصادی از سوی دولت تاکید میکند.
حذف بروکراسی اداری برای تولیدکننده راهی برای تشویق مردم در سرمایهگذاری است
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این رابطه حذف بروکراسی اداری را یک راهکار موثر برای تشویق مردم به سرمایهگذاری در بخش تولید دانست و در همین رابطه با آوردن مثالی توضیح داد که در پروژهای خاص یک تولید کننده برای سرمایهگذاری نیاز به گرفتن ۱۷ مجوز و مراجعات پیدر پی دارد روندی که مردم را از سرمایهگذاری و تولید خسته میکند.
حجتالاسلام سیدجلال یحییزاده همچنین جلوگیری از واردات بیرویه را در ترغیب مردم برای سرمایهگذاری در بخش تولید در کنار تجدیدنظر در چرخه توزیع بسیار مفید و موثر خواند.
با گسترش فرهنگ سرمایهگذاری در تعاونیها، سرمایههای مردم در بخش تولید هزینه میشود
یک عضو کمیسیون عمران نیز اصلاح سیستم بانکی و افزایش سود سپردهگذاری را عاملی دیگر برای تشویق مردم برای سرمایهگذاری و امری بسیار مهم خواند و گفت: با کارآمد شدن سیستم بانکی مردم سرمایههای خود ولو کوچک را در بانکها سرمایهگذاری میکنند که نتیجه این کار استفاده از این سرمایهها در بخش تولید است.
علیاکبر اولیاء همچنین تقویت و گسترش فرهنگ سرمایهگذاری در تعاونیها را نیز راهکار دیگر برای جذب سرمایه مردم عنوان و تاکید کرد که با سرمایههای کوچک میتوان بنگاههای تولیدی و خدماتی راه انداخت و به اقتصادی ملی کمک کرد.
از تجربه استفاده از اوراق مشارکت در حوزه نفت برای سرمایهگذاری در بخش تولید استفاده شود
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، نیز راهکار چگونگی جذب سرمایه مردم و استفاده آن در بخش تولید را افزایش سود سپردهها و انتشار اوراق مشارکت عنوان کرد.
محمدرضا خباز با بیان اینکه تجربه خوبی از فروش اوراق مشارکت در حوزه نفت وجود دارد، گفت: میتوان با استفاده از این تجربه، آن را در حوزه پولی و بانکی استفاده کرد تا با افزایش سود بانکها مردم برای سرمایهگذاری در بانکها و به دنبال استفاده از پولشان در تولید راغب شوند.
بستههای تشویقی برای سرمایهگذاری مردم در بانکها و استفاده در تولید ایجاد شود
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز اصلاح نرخ بهره و انتشار اوراق مشارکت در راستای افزایش پسانداز ملی را امری مهم برای توسعه کشور و همچنین ترغیب مردم برای سرمایهگذاری در بخش تولید برشمرد.
عباس رجایی کاهش نقدینگی و حرکت به سمت سرمایهگذاری در کارهای تولیدی و توسعهای را منوط به جمع کردن نقدینگی موجود در بین مردم دانست و گفت: برای این کار باید بستههای تشویقی برای سرمایهگذاری مردم در بانکها و الزام بانکها به صرف این پسانداز ملی در تولید کشور صورت گیرد.
با اجرای درست قوانین موانع از سر راه تولیدکنندگان برداشته شود
رییس کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای قانون اصل ۴۴ مجلس، بهترین شیوه مقابله با تورم، جذب سرمایه مردم در تولید و همچنین کاهش نقدینگی جامعه را برداشتن موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان و اجرای درست قوانین عنوان کرد.
حمیدرضا فولادگر با اشاره به برخی قوانین موجود برای رفع موانع تولید همچون بهبود فضای کسب و کار اشاره و اظهار کرد: با وجود پیشبینیهایی انجام شده در قانون اصل ۴۴ و برنامه پنجم توسعه برای رفع موانع تولید، باز هم باید قوانین، آییننامه و مقررات زائد و مخل کسب و کار شناسایی و رفع گردد، البته نقش مجریان در اجرای درست این قوانین نیز امری مهم به شمار میآید.
زمینههای لازم برای سودآورتر شدن بازار تولیدات فراهم شود
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس، تضمین امنیت و سودآوری تولید را عاملی مهم برای جذب سرمایههای مردم و سوق دادن آن به سمت تولید دانست و گفت: در این زمینه باید شرایطی برای سودآور شدن تولید فراهم شود تا مردم برای پسانداز و سرمایهگذاری پولشان در تولید ترغیب شوند.
حسین نجابت در توضیح مطالب خود تاکید کرد که در صورت سودده بودن بازار سرمایه، مردم پولهای خود را وارد حوزههای دسته دوم و چندم نمیکنند و سرمایههای خود را در بخش تولید سرمایهگذاری میکنند.
اطمینانی برای بازگشت اصل و سود سرمایهگذار ایجاد شود
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ایجاد اطمینان در بین مردم مبنی بر وجود ثبات در قوانین و مقررات اقتصادی را امری بسیار مهم در ترغیب آنها برای سرمایهگذاری در بخش تولید عنوان و تاکید کرد که نبود ثبات اقتصادی باعث عدم سرمایهگذاری مردم در بازارهای تولیدی میشود.
شکور اکبرنژاد همچنین تاکید کرد: در این بین با ایجاد فرهنگ سرمایهگذاری در بین مردم، منافع فردی در راستای منافع جمعی دیده شده و حتی سرمایهگذاری به سودهای کم نیز قانع میشوند.
سود مناسب بانکی برای جذب سرمایههای مردم تعیین شود
یک عضو هیاترییسه کمیسیون عمران، ایجاد اطمینان و امنیت برای سرمایهگذار و تعیین سود مناسب را عاملی موثر برای جلب سرمایههای مردم دانست و گفت: در این راستا دولت باید با ایجاد بستههای تشویقی سرمایههای مردم را به سمت تولید مصرف کند.
مهرداد لاهوتی همچنین بر لزوم ایجاد شرایط لازم برای مردم سرمایهگذاری در تولید تاکید کرد و نقش دولت را برای تشخیص نیاز جامع و ایجاد امنیت برای سرمایهگذاران بسیار مهم خواند.
تاکتیکهای اقتصادی برای تشویق مردم به خرید سهام اندیشیده شود
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن تشویق مردم برای خرید سهام را راهکاری موثر برای سرمایهگذاری در بخش تولید دانست و گفت: طبق تجارب موجود دنیا، یکی از تاکتیکهای اقتصادی برای تشویق مردم به سرمایهگذاری در بخش تولید خرید سهام است؛ این شیوه علاقه مردم را برای استفاده از تولیدات داخلی و سرمایهگذاری در این حوزه افزایش میدهد.
ابوالفتح نیکنام ، همچنین با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد کشور گفت: سرمایهگذاری در بانکها و به دنبال آن دریافت سود در دنیا کاری رد شده است که تنها باعث منفعت بانکها برای هزینه در بخش بازرگانی و دادوستدها میشود؛ این در حالی است که مردم با سرمایهگذاری در بخش تولید، تعلق خاطری به این بخش پیدا کرده و دیگر میلی به خرید کالاهای خارجی ندارند.
سود مشارکت در بانکها برای سرمایهگذاری در بخش تولید افزایش یابد
یک عضو هیاترییسه کمیسیون صنایع مجلس، افزایش سود مشارکت در بانکها را راهکاری موثر برای ایجاد رغبت بین مردم برای سرمایهگذاری دانست و گفت: البته باید اطمینانی در بین مردم مبنی بر دریافت سود حاصل از سرمایهگذاری ایجاد شود.
شریف حسینی همچنین تاکید کرد که با افزایش سود سرمایهگذاری در بانکها، سرمایه در گردش مردم در این حوزه جمع شده و میتوان از این سرمایهها در بخش تولید استفاده کرد.
اوراق توسط شرکتهای تولیدی برای سرمایهگذاری در بخش تولید منشر و توزیع شود
قائم مقام معاون تنقیح قوانین مجلس نیز سپردهگذاری در بانکها، فروش اوراق مشارکت و تاسیس شرکتهای تعاونی را به عنوان راهکاری برای جذب سرمایه مردم و سوق دادن آن به سمت تولید عنوان کرد.
حجتالاسلام موسی قربانی همچنین با بیان اینکه با سپردهگذاری در بانکها میتوان علاوه بر جذب سرمایه مردم، به بخش تولید تسهیلات داد، گفت: شرکتهای تولیدی میتوانند با فروش اوراق مشارکت، میتوانند مردم را برای سرمایهگذاری در بخش تولید ترغیب کنند، همچنین این کار از طریق خرید سهام شرکتهای تعاونی نیز میسر میشود.
بخش تعاونی برای جذب سرمایههای مردم تقویت شود
سخنگوی کمیسیون اجتماعی نیز تقویت بخش تعاونی را راهکاری موثر برای تشویق مردم به سرمایهگذاری در این بخش عنوان و تاکید کرد که با این کار علاوه بر جذب سرمایههای اندک مردم در تعاونیها، نقدینگی جامعه نیز در بخش تولید متمرکز میشود.
جواد زمانی همچنین یکی دیگر از راهکارهای جلب سرمایه مردم را افزایش سود بانکی دانست و توضیح داد: برخی از مردم که به تعبیری توانایی سرمایهگذاری و کار کردن با پولهایشان را ندارند میتوانند پس از افزایش سود بانکی، سرمایههای خود را در بانکها قرار دهند تا بانکها نیز ملزم به استفاده این پولها در بخش تولید شوند.
دولت در حمایت از تولید کننده و ترغیب مردم به سرمایهگذاری نقش مهمی دارد
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز ایجاد ثبات در سرمایهگذاری را عاملی موثر برای ترغیب مردم به سرمایهگذاری در بخش تولید دانست و گفت: البته نباید از نقش دولت در حمایت از تولیدکننده و ایجاد ثبات در نرخ تولیدات برای رسیدن به این مهم غافل شد.
کاظم فرهمند همچنین تاکید کرد که باید تضمینی برای سرمایهگذار ایجاد شود تا مردم خیالششان از بازگشت سرمایهشان فراهم شود؛ راهکاری که نتیجهاش ترغیب تمامی اقشار مردم برای سرمایهگذاری خواهد بود.
۱۵ نماینده مجلس در این گفتوگوها ضمن اشتراک نظر بر افزایش سود تسهیلات سپردهگذاری در بانکها و همچنین فروش اوراق مشارکت، تسهیل شرایط بازار برای تولیدکنندگان و ایجاد فضای امن و با ثبات اقتصادی را نیز به عنوان راهکارهای جذب سرمایه مردم در بخش تولید مطرح کردند.
با استناد به راهکارهای ارائه شده از سوی این نمایندگان به عنوان عصارهای از مجلس، این موضوع دور از ذهن نیست که قوای مجریه و مقننه مشترکا نقش بسزایی در به ثمر نشستن اهداف متعالی «حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه داخلی» و تشویق مردم به سرمایهگذاری دارند؛ رویکردی که به تحقق عملی شعار امسال همزمان با پایان سال اجرای قانون برنامه پنجم توسعه منجر میشود.
اکنون با گذشت ۲ ماه از آغاز سال جاری، باید منتظر ماند تا در روزهای پایانی سال به این پرسش پاسخ دهیم که آیا شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» و اهداف رهبر معظم انقلاب از این نامگذاری در عمل محقق شده است یا خیر؟
Sorry. No data so far.