سلامت از مهم ترین مولفه های جهش اقتصادی و در نهایت توسعه انسانی در میان جوامع و ملت هاست.توسعه پایدار تنها در جامعه سالم محقق می شود.جامعه ای که فقرزدایی و از بین بردن محرومیت کلید واژه اصلی بانیان عرصه فرهنگ و بهداشت باشد. در این میان نقش و فعالیت گروههای جهادی دانشجویی و دانش آموزی در ارتقای سلامت جامعه حایز اهمیت است. در این راستا، گروه نادیان سلامت از آن جمله حرکت های خود جوش و مثال زدنی است که در فضای دانشجویی و داوطلبانه به ارایه خدمت فرهنگی و پزشکی در مناطق محروم می پردازند.در ادامه، گفتگویی را که با این گروه صورت گرفته است را می خوانید:
گروه نادیان سلامت چگونه تشکیل شد؟
پیشنهاد تشکیل این گروه را یکی از دانشجویان مطرح کرد. ما مدتی روی این طرح کار میکردیم تا اینکه متوجه شدیم بچههای سازمان تبلیغات هم چنین طرحی را دنبال میکنند البته آنها فقط ارایه خدمات فرهنگی را مد نظر داشتند. از آنجا که تلفیق خدمات پزشکی یا مهندسی با خدمات فرهنگی مطمئنا میتواند تاثیرگذارتر باشد، با آقای روحانی از سازمان تبلیغات جلسهای ترتیب داده و پی ریزیهای اولیه گروه انجام شد. این طرح یک طرح خودجوش ومردمی است و اصل آن توسط موسسه فرهنگی هنری نادیان حکمت ونورعنوان شد ودانشگاه علوم پزشکی وسازمان تبلیغات اسلامی وآموزش وپرورش به عنوان حامی وارد طرح شدند. شروع فعالیت این گروه از منطقه مهدی آباد بود. این منطقه با اینکه درشیراز واقع شده اما از خیلی از روستاهای دورافتاده استان هم محرومتر است.
نحوه فعالیت گروه در مهدی آباد چگونه بود؟
عمده فعالیتها در مدرسهای در آن منطقه که با همکاری اداره آموزش وپرورش در اختیار ما بود انجام شد. از فضای یکی از کلاسها به عنوان اتاق پزشک وکلاس دیگری به عنوان داروخانه استفاده شد. دو تن از پزشکان خیر با همکاری دکتر ایمانیه ومعاونت بهداشتی ومرکز بهداشت شهدای والفجر ویزیت رایگان بیماران را انجام دادند. قابل توجه است که در یک روز ۱۵۰مریض در این طرح ویزیت شد. با همکاری ریاست دانشگاه علوم پزشکی بیش از۷، ۸میلیون دارو به این طرح اختصاص داده شده که به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد. در سایر کلاسها هم فعالیتهای فرهنگی مختلف از جمله فعالیتهای قرآنی و کلاسهای کمک درسی توسط دانشجویان دانشگاه شیراز که در طرح حضور داشتند اجرا میشد که در ابتدا حدود ۱۰۰ تا۱۵۰ دانش آموز از این کلاسها استقبال کردند اما در هفتههای پایانی حضور ما بیش از۵۰۰نفر در این کلاسها حضور داشتند که باعث تعجب همه ما شده بود. ارائه خدمات پزشکی مورد نیاز در آن منطقه ۸ هفته طول کشید. افرادی که به خدمات تخصصیتر نیاز داشتند با همکاری دکترایمانیه به درمانگاه وبیمارستانهای همکار با دانشگاه علوم پزشکی ارجاع داده شدند. ارایه خدمات فرهنگی همچنان در آن منطقه ادامه دارد.
چه سازمانها و اداراتی با گروه نادیان سلامت همکاری دارند؟
دانشگاه علوم پزشکی، سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش وپرورش، صدا وسیما و نیروی انتظامی دعوت به همکا ری شدند اما نقش دانشگاه علوم پزشکی وسازمان تبلیغات اسلامی در این همکاریها پر رنگتر است. تا کنون حدود۷۰ درصد هزینههای گروه از طرف دانشگاه تامین شده وحدود۳۰درصد هم از طرف سازمان تبلیغات، از سایر ادارات ودستگاهها هم تقاضا داریم توجه بیشتری به اینگونه طرحها با توجه به تاثیرات آن داشته باشند. جدیدا کمیته امداد هم میزبان گروه نادیان سلامت بودند و با دیدن تاثیرات حضوراین گروه امیدواریم همکاریهای بیشتری داشته باشند. کمیته امداد در کل استان خوابگاههایی جهت تحت پوشش گرفتن دانش آموزان بیسرپرست دارد یا دانش آموزانی که مشکل مالی دارند. طی این مدت دانش آموزان خوابگاه سپیدان و مرودشت میزبان گروه نادیان سلامت بوده و از خدمات پزشکی ومشاورهای و فرهنگی بهره بردند. انعکاس آثار این بازدیدها در کمیته امداد و حتی از زبان خانوادههای این افراد قابل توجه بود.
تاثیر این طرح را چگونه میبینید؟
با توجه به اینکه معمولا طرحهای فرهنگی دیربازده هستند اما این طرح در مناطق محروم خیلی زود جواب میدهد دلیل آن هم توام شدن فعالیتهای فرهنگی با رفع نیازهای ضروری این قشر است.
نحوه عضویت در این گروه چگونه است؟ شرایط خاصی دارد؟
مشارکت دانشجویی از نقاط قوت این طرح است. مشارکت در آن فقط مخصوص دانشجویان پزشکی نیست. دانشجویان رشتههای مختلف دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و مامایی و…در آن مشارکت دارند. هیچ محدودیتی برای عضویت در این گروه نداریم و از تمامی داوطلبان مشارکت در این طرح در حوزههای پزشکی و پیراپزشکی و فرهنگی دعوت به همکاری میکنیم. فعالیتهای این گروه در جهت هم افزایی با سایر گروههای فعال در این زمینه مانند بسیج جامعه پزشکان وگروه سلامت جهادی است وهیچگونه موازی کاری صورت نمیگیرد. بعضا تعاملهای خوبی هم صورت گرفته است.
اهالی مناطق چگونه از زمان ومکان حضور گروه آگاه میشوند؟
قبل از ورود به هر منطقه از طریق شورای محله یا مسجد محل به اهالی اطلاع داده میشود. مدت زمان حضور در هر منطقه هم پس از بازدید اولیه و نیازسنجی مشخص میشود. تا کنون با اجرای این طرح در ۴ منطقه با حضور۵۰ نیروی فرهنگی و۲۰ نیرو جهت ارائه خدمات پزشکی که همه به صورت داوطلبانه در طرح فعالیت داشتند، بیش از ۲۲۰۰نفر ویزیت شدند و یک میلیون تومان هدیه فرهنگی در این مناطق توزیع شده است.
Sorry. No data so far.