انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های تهران با ارسال نامه ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس هشتم به اظهارات روز گذشته وی پاسخ دادند.
در بخشی از این نامه با بیان اینکهای کاش یکبار برای بررسی عملکرد مجلس در دانشگاه حاضر میشدید، آمده است: «گاهی سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است» و همان گونه که مستحضرید این کلمات از لسان مقام معظم رهبری و ملهم از کتاب خدا و عترت رسول خدا، ساطع شده است.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر لاریجانی
سلام علیکم
اظهارات پیش از ظهر دیروز سهشنبه حضرتعالی در هشتمین همایش حکمت مطهر که در محل سالن همایشهای سازمان صدا و سیما و به مناسبت سالروز شهادت شهید آیتالله مطهری برگزار شد، ما دانشجویان را بر آن داشت تا از جهت یادآوری، برخی نکات را بگوییم هر چند راضیتر بودیم تا این نکات را در جلسهای دانشجویی در دانشگاه و در محضر دانشجویان این انتقادها را به محضرتان برسانیم؛ مجلسی که در طول چهار سال عمرش نخواست و یا نتوانست مثل مجلس هفتم خود را در معرض سوالات دانشجویان هر چند سوالات تند و تیز دانشجویان قرار دهد.
و بگذریم از اینکه گاهی اوقات کسانی هم که نقد کردند، متاسفانه سرنوشت خوبی نداشتند اما علیای حال شنیدهایم که در سخنرانی اخیرتان گفتهاید: «اگر قصد شما خیر است و هر کدام بلدید جامعه را اداره کنید، برای اداره کشور بلد بودن و کاردان میخواهیم نه اینکه با این تئوریها [ساکتین فتنه، مارقین فتنه و راکبین فتنه] که معلوم نیست از کدام کره نازل شده، دنبال آن هستید که یک قبیلهای را حاکم کنید ولی این طور نمیشود»
در این باب تذکر چند نکته را ضروری میدانیم:
اولا؛ باعث خرسندی و خوشحالی ما است که شما به فکر اداره مطلوب کشور هستید و در جهت حل مطالبات اصلی مردم، دغدغه دارید که این هم در نوع و زمان خود بسیار مهم و قابل تقدیر است اما نوع مواجهه خواص با مطالبات مقام معظم رهبری آن هم در بزنگاههای انقلاب هم در خور توجه ویژه است.
تنها برای نمونه بد نیست بر سخنان مقام معظم رهبری در تاریخ دوم مهرماه سال ۸۸ در دیدار با اعضای خبرگان رهبری مروری کنیم.
ایشان در بخشی از بیانات خود میفرمایند: «جنگى که وجود دارد، از جنگ نظامى اگر خطرش بیشتر نباشد، کمتر نیست» و در ادامه تاکید میکنند: «آنچه که انسان از نخبگان جامعه و جریانات سیاسى و گروههاى سیاسى انتظار دارد، این است که با این حوادث، با این خطوط دشمن، با بصیرت مواجه بشوند»
رهبر انقلاب در نهایت در این موضوع میفرمایند: «گاهى سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است. در فتنه همه بایستى روشنگرى کنند؛ همه بایستى بصیرت داشته باشند.»
مرور این جملات مشخص میسازد که «گاهی سکوت کردن، کنار کشیدن، حرف نزدن، خودش کمک به فتنه است» و همان گونه که مستحضرید این کلمات از لسان مقام معظم رهبری و ملهم از کتاب خدا و عترت رسول خدا، ساطع شده است.
لذا بهتر است که شما به خودتان رجوع کنید که راه حل، پاک کردن صورت مسئله نیست و این گمان در ما بوجود آمده است که در صدد تطهیر فتنه گام بر میدارید؛ بد نیست که بیاد بیاوریم که رهبر انقلاب در ادامه سخنان آن روز تذکر میدهند: «بصیرت احتیاج دارد به اینکه ما شجاعت داشته باشیم، ترس نداشته باشیم؛ والّا ترس از مالمان، ترس از جانمان، ترس از آبرویمان، انفعال در مقابل دشمن، ترس از جوّ، ترس از فضا؛ اگر این حرف را بزنیم، علیه ما خواهند بود؛ اگر این حرف را بزنیم، فلان لکه را به ما خواهند چسباند؛ این ترسها فهم انسان را هم مختل میکند. گاهى انسان به خاطر این ترسها، به خاطر این ملاحظات، صورتِ مسئله را درست نمیفهمد؛ نمیتواند مسئله را درست درک بکند و حل بکند؛ موجب اشتباه خواهد شد.»
ثانیا؛ شما گفتهاید که «تا کی قرار است این سخنان را مطرح کنید و ادامه دهید؟ چه چیزی عاید شما میشود؟ شما چقدر به فکر جامعه اعتنا میبخشید؟» و ما هم قبول داریم که باید دید «مشکل مردم چیست» و باید از مشکلات مردم که اشتغال و گرانی است، سخن به میان آورد و همانگونه که تاکنون تاکید کردهایم باید سیاسیون و گروههای سیاسی به جای متلک پرانی سیاسی به مطالبات اصلی مردم که البته از جنس گفتمان انقلاب اسلامی است، بپردازند اما برای ما دانشجویان روشن و واضح نیست که چرا شما همواره در سخنانتان سعی دارید تا اتفاقات ایام فتنهگون پس از انتخابات ریاست جمهوری را سبک و بیارزش انگاشته تا فراموشی سپرده شود؟! ایامی که ندای «این عمار» رهبر انقلاب حجت را بر همگان تمام میکرد را چگونه میشود نادیده انگاشت؟! آیا به نظر شما میشود چنین گمان کرد؟! مگر اینکه شما به وقایع پس از انتخابات آنگونه که برادر گرامتان «محمدجواد آقا» از قول شما نقل میکند بنگرید که ایام پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم، دعوای دو رقیب انتخابات یعنی احمدینژاد و موسوی بوده است و لاغیر!
ثالثا؛ ما هم قبول داریم که «برای اداره کشور بلد بودن و کاردان میخواهیم» اماای کاش پاسخ میدادید که شخص شما در کسوت مدیریت مجلس هشتم، اداره آن را به کدام سمت سوق دادهاید؟ به سمت حل مشکلات مردم یا سیاسیتر کردن موضوعات؟
برادر گرامی
آقای لاریجانی
ای کاش میگفتید که مگر «وام ۱۰۰ میلیونی»، «حقوق مادام العمر نمایندگان»، «کشدار شدن مصوبه نظارت نمایندگان»، «وقف یک شبه اموال دانشگاه آزاد» و کذا و کذا محصول همین مدیریتی نیست که جنابتان تصدی گر اداره آن بودهاید؟
ای کاش میگفتید که مجلس هشتم برای همین گرانیها و مطالبات مردمی چند مصوبه به ثمر رسانده است؟ مجلسی که به نظر «سیاسیورزیاش» بر «دغدغهمندیاش» برای حل مشکلات مردم میچربید!
ای کاش همیشه از موضع نقادانه و منتقد سخن نمیگفتید که در این باب ناگفتهها فراوان است و ما دانشجویان باز هم از شما دعوت میکنیم که خود را محدود به جلسات خاص محفلی و سیاسی نکنید و با حضور در جمعهای دانشجویی به این ابهامات پاسخ دهید.
امیدوارم مانند سابق ما دانشجویان را «کمبصیرتانی که بهدنبال تجارت سیاسی» هستند نخوانید که تنها چیزی که به دانشجویان نمیچسبد تجارت سیاسی است.
ما قصد کالبدشکافی از سخنان و مواضع شما را در این وجیزه نداریم اما انتظار ما آن بود که پس از نماز جمعه رهبر انقلاب در ۲۹ خرداد ۸۸ که فصل الخطاب همه از جمله گروههای سیاسی بود، عمارگونه وارد میدان میشدید و اینگونه سخن نمیگفتید که «بخش عمدهای از مردم تصورشان درباره نتیجه انتخابات با نتیجه رسمی متفاوت است» تا همین سخن دستمایه چند پهلو گویی و مبهم گویی شما شود.
برادر بزرگوار از شما میخواهیم تا مطابق رویه معمولتان پاسخ ما دانشجویان را از تریبون غیر دانشگاهی ندهید چه اینکه ما دانشجویان حاضریم تا در پایان عمر مجلس هــــشتم، میزبان ریاست عالیه آن در سنگر دانشگاه باشیم، باشد تا به سوالات و ابهامات دانشجویان، پاسخی روشن و شفاف داده شود.
والسلام
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شریف
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم کرج
Sorry. No data so far.