چهارشنبه 09 می 12 | 17:15
روایت کارگردان قلاده‌های طلا از واکنش اصولگرایان به جدایی نادر از سیمین

طالبی: حرفی زدند که روح فرهادی از آن اطلاعی نداشت

روزنامه‌ها و شبکه‌هایِ تلویزیونیِ خارجی هم این بحث را به راه می‌اندازند که ایران فیلمِ اصغر فرهادی را توقیف کرده. این توقیف به مسئلهٔ فرهنگی ایران و غرب تبدیل می‌شود… فیلمِ فرهادی را به جشنواره‌هایِ مختلف دعوت کردند و سعی کردند حرفِ سیاسی از او بکشند. فرهادی از این حرف‌ها نزد.


کارگردانِ فیلمِ قلاده‌هایِ طلا اخیراً در گفتگویی مفصل با نشریهٔ 24، اشاراتی به واکنش‌هایی برخی نسبت به فیلمِ جداییِ نادر از سیمین پرداخته و گفته است منتقدان «وارد مسائلی می‌شوند که بنده خدا اصغر فرهادی روحش هم از آن‌ها اطلاع ندارد.»

ابوالقاسمِ طالبی در بخشی از صحبت‌هایش می‌گوید: «اسکار هم مثلِ جایزهٔ صلحِ نوبل است. منتها حواسمان باشد اصغر فرهادی، شیرینِ عبادی نیست.» خبرنگارِ 24 از طالبی می‌پرسد: «پس شما هم معتقدید در موردِ جدایی نادر از سیمین نیت‌خوانی شده، کسی به خودِ فیلم نگاه نکرده، یا اگر هم کرده، آن را بر مبنایِ حواشیِ اطرافش نقد کرده.» طالبی در جوابِ این سؤال می‌گوید: «مشکل این است که این دوستان ما می‌آیند به خودشان می‌گویند خارجی‌ها که از ما تعریف نمی‌کنند؛ اگر هم بکنند یعنی کاسه‌ای زیرِ نیم‌کاسه است. چه‌طور شده که این فیلم را این‌قدر بالا می‌برند؟»

کارگردانِ فیلمِ پرحاشیهٔ قلاده‌هایِ طلا در بخشِ دیگری از پاسخش، تأکید می‌کند که اگر مسئله را سیاسی ببینیم قطعاً خارجی‌ها به اکثرِ فیلم‌های ایرانی با هدف خاصی جایزه می‌دهند. او ادامه می‌دهد: «بعضی می‌گویند حالا که اصغر فرهادی اسکار گرفته حتماً مشکلی وجود دارد. اما صغری و کبری این قضیه مشکل دارد. اصغر فرهادی در ایران یک فیلم اجتماعی ساخته که تکنیکِ خوبی هم داشته. فرهادی قبلاً برایِ تلویزیونِ جمهوریِ اسلامی سریالِ داستانِ یک شهر را ساخته. در فیلمِ قبلی‌اش هم نسبت به حکومت موضعی ندارد. هیچ‌گاه علیهِ جمهوریِ اسلامی، علیه اسلام، علیه نظارت استصوابی حرف نزده. اما ناگهان خانهٔ سینما جشنی برگزار می‌کند و اصغر فرهادی تحتِ متأثر از سوت و کف‌ها حرف‌هایی می‌زند. وقتی هم که از رویِ سن پایین می‌آید به او می‌گویند دیگر اجازهٔ فیلم‌سازی نداری.»

طالبی ادامهٔ پروژهٔ دشمن‌سازی را این‌طور توصیف می‌کند: «روزنامه‌ها و شبکه‌هایِ تلویزیونیِ خارجی هم این بحث را به راه می‌اندازند که ایران فیلمِ اصغر فرهادی را توقیف کرده. این توقیف به مسئلهٔ فرهنگی ایران و غرب تبدیل می‌شود. خارجی‌ها هم شاخک‌هایشان کار کرد و به این نتیجه رسیدند که جدایی نادر از سیمین می‌تواند فیلمی علیه جمهوری اسلامی محسوب شود و اصغر فرهادی هم می‌تواند آدمِ ما باشد. بعد هم فیلمِ فرهادی را به جشنواره‌هایِ مختلف دعوت کردند و سعی کردند حرفِ سیاسی از او بکشند. فرهادی از این حرف‌ها نزد.»

کارگردانِ فیلمِ نغمه دربارهٔ واکنش‌هایِ داخلی به فرهادی و فیلمش می‌گوید: «بعضی سایت‌هایِ اصول‌گرا با همان نگاهی که اول توضیح دادم در برابرش موضع گرفتند. این سایت‌ها می‌گویند هر فیلمی که غربی‌ها از آن تعریف کردند بد است و هر فیلمی که از آن بد گفتند خوب است. حتی عده‌ای گفتند خارجی‌ها به این دلیل به فیلم فرهادی جایزه دادند که دیده‌اند حرفی که خودشان می‌خواهند بزنند اصغر فرهادی بیان کرده. اصلاً این‌طور نیست.»

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.