ماهنامه فرهنگی سیاسی حیات در شماره جدید خود به موضوعاتی چون «نظامسازی و فقه سیاسی»، «دموکراسی غربی و مردمسالاری دینی در ایران»، «پروندهای برای تحولات اخیر سوریه»، «حضرت زهرا سلاماللهعلیها، زن و انقلاب اسلامی»، «ارتباطات و انقلاب اسلامی» و… پرداخته است.
سرمقاله این شماره نشریه اولین بسیج دانشجویی کشور به قلم علی عبدالاحد به رسالت گفتمانسازی و جایگاه نشریات دانشجویی در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی میپردازد.
طرحی نو در اندازیم؛ پروندهای برای نظامسازی سیاسی
سرویس اندیشه مجله حیات، در پروندهویژهای با عنوان «طرحی نو در اندازیم»، نظامسازی را با نگاهی به فقه سیاسی مورد مداقه قرار داده است. این پرونده با بیان مبدا و مقصد نظامسازی، بررسی پارلمانیسم، به بایستههای نظامسازی میپردازد. صادق نصرتپناه در مصاحبهای نظامسازی را محصول دانسته و روش پرداختن به نظامسازی را مورد بحث قرار دادند. در یادداشتی دیگر، درباره روش استفاده از قرآن در نظامسازی، اندیشه شهید صدر در این باره مطمح نظر قرار گرفته است. حجتالاسلام دکتر دهقانی نیز در گفتگو با حیات، از لزوم نظریهپردازی در فقه سیاسی برای رسیدن به نظامسازی سخن گفتهاند. ضرورت حرکت از فقه فردی به فقه کلان و تغییر مقیاس فقه در نظامسازی، در یادداشت و نیز مصاحبهای با حجتالاسلام پیروزمند مورد توجه قرار گرفته است.
ترجیح جمهوریت؛ پرونده مردمسالاری در ایران
دومین پروندهویژه این شماره به همت سرویس سیاست با عنوان «دموکراسی اسلامی یا مردمسالاری دینی» به بررسی مردمسالاری در ایران اختصاص دارد که تصویر روی جلد هم مربوط به همین پرونده است. سیری در چگونگی پیدایش دموکراسی در غرب، تاملی بر دموکراسی اسلامی، اسلام دموکراتیک و مردمسالاری، چگونگی ادغام اسلامیت با جمهوریت در نظام سیاسی ایران، مطبوعات و دموکراسی از جمله موضوعاتی است که در یادداشتهایی به آنها پرداخته شده است. گفتاری از وحید جلیلی درباره ترجیح جمهوریت برای ساختار سیاسی ایران در اندیشه امام روحالله پایانبخش این پرونده ویژه است.
یک داستان متفاوت؛ پرونده سوریه
سومین پرونده ویژه شماره اردیبهشت ماه رتبه اول نشریات برتر دانشجویی سراسر کشور، به سرویس جهان اسلام اختصاص یافته است که اعتراضات سوریه را بررسی کرده است. این پرونده با گزارش تحولات اخیر سوریه، در چند یادداشت و مصاحبه از جنبههای مختلفی، تحولات اخیر سوریه را مورد بررسی قرار داده است. ریشههای تاریخی و فرهنگی تحولات اخیر سوریه در گفتگویی با حجتالاسلام دکتر سیدعباس نبوی مورد کنکاش واقع شده است. سعید صدرائیان در یادداشتی با عنوان «بازی خام ترکیه در سوریه» به بررسی تقابل شکلگرفته میان ترکیه و سوریه پرداخته است. مسعود ندافان نیز در یادداشتی با عنوان «سوریه، عرصه تقابل مدیریتی ایران و ترکیه»، راهکارهای ایران و ترکیه در جریانات اخیر سوریه را مورد توجه قرار داده است.
ویژهنامه مادر آفتاب؛ حضرت زهرا سلامالله علیها، زن و انقلاب اسلامی + کتاب ضمیمه 18 ثانیه با کوثر
همزمان با فاطمیه و میلاد حضرت زهرا در اردیبهشت ماه، سرویس تازه تاسیس اهل بیت مجله حیات، در این شماره یک ویژهنامه هیاتی را با آثار و گفتارهایی از حضرت امام روحالله، مقام معظم رهبری، حجتالاسلام کاظم صدیقی و نیز اشعاری از شاعران برجسته، جوان و انقلابی کشورمان ارائه کرده است. این ویژهنامه که با طراحی متفاوتی انجام شده است، توجه خاصی به هیات میثاق با شهدای بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیهالسلام و تولیدات دانشجویان بسیجی دانشگاه داشته است. گفتنی است کتاب ضمیمه ویژه این شماره با عنوان «18 ثانیه با کوثر» تفسیرهای کوتاه 18 ثانیهای از سوره کوثر با نگاهی به حضرت زهرا سلامالله علیها برای دردهای امروز، جلد 22 کتابهای حیات و جلد هفتم مجموعه کتابهای «زیر خیمه حسین علیهالسلام» است که با نثری روان و مینیمال با نگاهی کاربردی منتشر شده است.
پاتوق فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی؛ تریبون را آزاد کنید!
سرویس محبوب پاتوق نیز در این شماره آثار و اشعار میلاد عرفانپور را بررسی کرده است. بخش دیدبان در پاتوق، به بازنمایی خانواده سالم در سینمای ایران پرداخته است و نگاهی به جشنواره فیلم فجر داشته است. در ادامه پاتوق با ارائه سه «دیدگاه» سیاستهای فرهنگی کشور را از زاویه علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی، نقد علمی کرده است. دکتر ناصر باهنر، در گفتگو با حیات، انقلاب اسلامی را سرآغاز تحولی در دانش ارتباطات دانسته و تحولات رسانه و ارتباطات را پس از انقلاب اسلامی بررسی کرده است. موضوعی که در ادامه با یادداشتی با عنوان «تریبون را آزاد کنید!» به چالش کشیده شده و مشکل رسانه در امت حزبالله را مورد توجه قرار داده است. بخش بوستان حیات نیز با بررسی چهار کتاب جدید در حوزههای گفتمانی انقلاب اسلامی، به معرفی کتابهایی در زمینههای «گنج جنگ»، «معارف اسلامی»، «آرمانهای انقلاب اسلامی» و «تاریخ و سیاست» پرداخته است. بخش چهارسو نیز با یادداشتی از مسعود حسنلو، دانشجوی امام صادقی حاضر کاروان الی بیتالمقدس، به بررسی ابعاد و نتایج این حرکت خودجوش بینالمللی پرداخته است. بخش ثابت کاریکاتوریستها و گرافیستهای مسلمان در این شماره به تولیدات هنری دانشجویان بسیجی دانشگاه در فضای سایبر پرداخته است. این آثار موضوعاتی چون «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی»، «راهیان نور»، «انقلاب بحرین»، «حمایت از کارگردان ارزشی قلادههای طلا»، «انرژی هستهای» و «انتخابات» را مورد توجه قرار دادهاند. بخش «یک ایده، یک نکته» نیز به ارائه نشان جدیدی برای جایگزینی علامت استاندارد، در جهت حمایت از کار و سرمایه ایرانی اختصاص یافته است.
باشگاه خوانندگان حیات
بخش باشگاه خوانندگان که در این شماره، 9 صفحه را به خود اختصاص داده است، در چندین بخش متنوع به تعامل به خوانندگان و انعکاس و پاسخگویی به نظرات و سوالات مخاطبان مجله پرداخته است. طرح جلد بحث برانگیز شماره 61 در چند یادداشت رسیده مورد بحث قرار گرفته است. همچنین توضیح و تبیین شعار نشریه (ان الحیاة عقیدة و جهاد) نیز که مورد نقد شهید مطهری و حمایت امام و رهبری قرار گرفته است، از دیگر بخشهای خواندنی باشگاه خوانندگان این شماره است.
یاداشت بعد التحریر نیز در این شماره به نیروهای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در حیات پرداخته است.
ضمیمه حیاتخلوت و ضمیمه سینمایی فانوس
شماره چهارم مجله حیاتخلوت و شماره اول مجله سینمایی فانوس، محصولات جنبی قرارگاه نشریات حیات بسیج دانشجویی، از دیگر ضمایم این شماره هستند. شماره جدید حیاتخلوت در چهار بخش با عناوین «رصد»، «سینما و تلویزیون»، «دانشگاه اسلامی» و «قلم»، گفتمان انقلاب اسلامی را در حوزههای مختلف فرهنگی اجتماعی مورد بررسی قرار داده است. اولین شماره فانوس نیز با بررسی دوران گذار سینمای ایران، سینمای ایران را از منظر گفتمان انقلاب اسلامی و هنر مکتبی بررسی کرده است.
گفتنی است حیات، رتبه اول نشریات برتر دانشجویی کشور است که به کوشش دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادق علیهالسلام منتشر میشود. این مجله در سومین دهه فعالیت خود با سرلوحه قرار دادن امر ولی معظم فقیه مبنی بر اینکه باید «نشریات بسیج دانشجویى جزو پُرمایهترین و غنىترین نشریات باشد كه هر دانشجویى یا هر استادى یا هر كسى بیرون از محیط دانشگاه آن را نگاه كرد، از آن استفاده كند.» در پی تبیین گفتمان انقلاب اسلامی در تراز نشریات حرفهای است. حیات با توزیع در سراسر کشور، مخاطبان گستردهای از میان شخصیتهای فرهنگی و سیاسی، دانشجویان و طلاب دارد.
متقاضیان برای اشتراک یک دوره ۹ شمارهای این مجله، مبلغ ۱۰هزار تومان را به کارت شماره ۶۱۰۴۳۳۷۰۵۸۰۹۲۵۱۹ ، حساب شماره ۳۸۳۶۶۷۲۹۶۲، شماره شبا (واریز اینترنتی) IR80 0120 0100 0000 3836 6729 62 به نام آقای حسن جعفری بانک ملت واریز کرده و مشخصات خود به همراه شناسه پرداختی و کدپستی به ایمیل hayatmag.isu@gmail.com ارسال کنند. همچنین علاقمندان برای پذیرش نمایندگی توزیع مجله و تهیه کتابهای ضمیمه حیات (با تخفیف ویژه برای تشکلها و هیآت و…) میتوانند با ایمیل مجله مکاتبه کنند. علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبلاگ مجله به نشانی HayatMag.ir مراجعه کنند.
Sorry. No data so far.