پنج‌شنبه 17 می 12 | 17:00
کانون عدالتخواهی قسط دانشگاه صنعتی شاهرود

از سمیه نورساتین برای تحصیل در ایران دعوت کنید

کانون عدالتخواهی قسط دانشگاه صنعتی شاهرود ضمن بیانیه‌ای با حمایت از دانش‌آموز نخبه ترکیه که به علت حجاب نتوانست به دانشگاه راه‌ پیدا کند از مسئولین خواست زمینه ادامه تحصیل وی در ایران را فراهم کنند.


در ادامه‌ی حمایت‌ها از «سمیه نورسانتین» دانش‌آموز نخبه ترکیه که برای حفظ حجابش نتوانست به دانشگاه‌های ترکیه راه‌ پیدا کند، کانون عدالتخواهی قسط دانشگاه صنعتی شاهرود بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه با اشاره به محدودیت‌ها برای اقلیت مسلمان در غرب من‌جمله مقابله غرب با «حجاب» از مسئولین خواسته شده است زمینه ادامه تحصیل سمیه در ایران را فراهم کنند.

متن بیانیه بدین شرح است:

بسم رب المستضعفین

قرآن کریم قتال در راه خدا را به منظور نجات مستضعفان یکی از وظایف مسلمانان می‌شمارد و می‌فرماید: «چرا در راه خدا و برای نجات مستضعفان جهاد نمی‌کنید؟ مردان و زنان و کودکانی که می‌گویند: پروردگارا، ما را از این شهری که ساکنان آن ستمکارند بیرون ببر و از جانب خود برای ما سرپرستی قرار بده و از نزد خویش برای ما یاوری تعیین فرما. مؤمنان در راه خدا جهاد می‌کنند و کافران در راه طاغوت می‌جنگند. پس شما با دوستان شیطان بجنگید که نیرنگ شیطان ضعیف است.»

اقلیت مسلمانان در غرب با آنکه بزرگ‌ترین اقلیت محسوب می‌شوند؛ همواره مورد تبعیضات حقوقی، اجتماعی و فرهنگی قرار گرفته‌اند. این روند پس از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی شدت بیشتر گرفته و هر روز محدودیت‌های بیشتر و به گونهٔ وسیع‌تر برای مقید نمودن و به انزوا کشیدن اقلیت مسلمان در جوامع اروپایی روی دست گرفته می‌شود. ممنوعیت ساخت مناره برای مساجد در سوئیس، محدودیت‌های املاک برای مسلمانان، تبعیضات علیه مسلمانان در دادگاه‌ها، آزادی بی‌حد و حصر رسانه‌ها در تبلیغات سوء علیه مسلمانان، ممنوعیت حجاب اسلامی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در اکثریت کشورهای اروپایی و…. از جملهٔ این موارد است.

در دنیای غرب که باید بنا برادعای خودشان مهد دموکراسی باشد وهرکس با هر آیین و مذهبی حق زندگی و آزادی بیان داشته باشد هرروزه شاهد این هستیم که بر خلاف گفته خود حقوق شهروندان خود از جمله مسلمانان را نقض می‌کنند و این تنها در مورد دین اسلام صدق می‌کند کمااینکه شاهد این هستیم که بسیاری از مردم در انگلستان با مدارس مسیحی موافقند، ولی حضور مدارس اسلامی را تهدیدی برای خود می‌دانند. آن‌ها با مدارس یهودی مخالفتی ندارند، ولی با مدارس اسلامی موافق نیستند. علت آن چیست؟ چه نکته‌ای در اسلام وجود دارد که این هراس را ایجاد می‌کند؟ جز این است که اسلام در قسمت وسیعی از دنیا خیلی موفق است و مسلمانان علی الخصوص ایرانیان در تمامی عرصه‌ها پیشرفت داشته‌اند علی رغم انواع تحریم‌هایی که بر ایشان تحمیل شده است.

یکی از مهم‌ترین نمونه‌های این تبعیض منع از حضور بانوان با حجاب در مراکز آموزشی است. امکان ادامه تحصیل از جمله موارد حقوق مادی و معنوی یک شهروند است. از جمله آن به این مورد می‌توان اشاره کرد که سران کشور فرانسه از دیرباز برای ممنوعیت مظاهر اسلامی دراین کشور تلاش می‌نمایند و هر بار با استفاده از قدرت سیاسیشان توانسته‌اند تا محدودیت‌های را برای مسلمانان به تصویب برسانند در سال ۲۰۰۴ نیز بحث‌ها بر سر ممنوعیت حجاب اسلامی بالا گرفته بود. اما سرانجام دولت فرانسه با دیدی متعصبانه‌تر اقدام به طرح لایحه یی نموده است که بر مبنای آن حجاب اسلامی در تمام اماکن عمومی ممنوع اعلام شده و زنان محجبه را از حق دسترسی به خدمات عمومی در جامعه مانند شفاخانه‌ها، مکاتب، دانشگاه‌ها، پارک‌های تفریحی، ادارات دولتی و وسایط نقلیهٔ عمومی محروم می‌نماید. نیکولا سرکوزی رییس جمهور کشور فرانسه در یک اقدام ضد اسلامی طی سخنرانی در پارلمان آن کشور از حضور زنان محجبه در اماکن عمومی دراین کشور انتقاد نموده و پوشیدن حجاب را توهینی به طرز تفکر جامعهٔ فرانسه عنوان نموده و آن را مخالف قانون سیکولار کشور دانست. او با لحن تندی حجاب اسلامی را مورد حمله قرار داده و گفته است: حجاب، زنان را به سطح یک برده تنزیل می‌دهد و از منزلت آنان می‌کاهد.

در آلمان؛ دادگاه قانون اساسی ِ آلمان در سپتامبر ۲۰۰۳ به نفع خانم معلمی رأی داد که می‌خواست در مدرسه حجاب اسلامی داشته باشد.. هم چنین حد اقل چهار ایالت در آلمان روسری به سر کردن روسری را برای معلمان ممنوع کرده‌اند و ایالت هسه این ممنوعیت را به همه کارمندان دولت تسری داده است.

در این میان کشور به ظاهر مسلمان همسایه و دوست پیشین ایران؛ ترکیه که تا چندی پیش رابطه حسنه‌ای با ایران داشت و ایران نیز بدلیل حمایت همه جانبه ترکیه از جهان اسلام درچندسال اخیرکه به دنبال تبدیل شدن به الگویی درجهان اسلام ازنظر مدل حکومتی بوده وحضور فعالانه‌ای درمسایل فرهنگی وسیاسی واقتصادی جهان اسلام داشته است که منجر به افزایش روابط ترکیه با جهان اسلام شده این رابطه را تقویت می‌کرد، اکنون نه تنها در سیاست خارجه خود دین اسلام را به انزوا رانده است و در موارد بسیاری پا به پای غرب استعمارگر پیش می‌رود و از طرفی رسما به موجودیت اسراییل احترام گذاشته و به هیچ وجه قایل به حذف اسراییل نیست.وعلی‌رغم ایجاد تنش، روابط سیاسی خودرا حفظ کرده است و به حدی رسیده است که ابزار اعمال زور دنیای غرب به کشورهای مسلمان شده است ودر تقابل با اسلام ناب محمدی (ص) عمل می‌کند (که این تغییر موضع در سیاست خارجه می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد) بلکه در داخل نیز دست به اعمالی می‌زند که موجب ناراحتی همه مسلمانان و مخالفت ملتش با او شود.

چندروز پیش خبر محرومیت از تحصیل «سمیه نورساتین» دانش آموز نخبه کشور ترکیه در رشته تجربی به دلیل محجبه بودن وی منتشر شد که هرمسلمان بیداری را وادار به واکنش در برابر این تبعیض در کشور اسلامی می‌کند. ازآنجا که حمایت از آزادگان جهان به خصوص مسلمانان مومن و انقلابی دنیا جایگاه ویژه‌ای در نگرش مبتنی بر اسلام ناب محمدی (ص) دارد و از سویی جذب نخبگان علمی سراسر ایمان و عقیده می‌تواند به گسترش هرچه بیشتر فرهنگ تولید علم در کشورمان کمک کند کانون عدالتخواهی قسط از وزیر محترم بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری می‌خواهد اقدام به دعوت از بانوی نخبه برای ادامه تحصیل در ایران داشته باشند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.