حجت الاسلام پورمحمدی درنشست «بررسی مسائل مهم کشور» که دردانشگاه پیام نور ارومیه برگزار شد به سوالات مختلف دانشجویان پاسخ داد.
پورمحمدی در پاسخ به سوالات مختلف دانشجویان درباره مسائل مهم کشور از جمله پرونده اختلاس اخیر گفت: ما در دستگاهها بیشتر اشکالات ساختاری داریم ساختارها کامل و دقیق نیست و امکان تخلف همچنان وجود دارد، این طور نیست که هر چه ما تلاش کنیم و جلوی تخلفات را بگیریم تخلفی صورت نگیرد، چون ساختارها همچنان از نقصهایی رنج میبرد.
وی در ادامه یکی از حوزههای نگرانکننده را حوزه بانکی کشور دانست و گفت: متأسفانه پروندههای بزرگ و کوچک همچنان در سیستم بانکی مشاهده میشود که اگر بخواهیم در حوزه اقتصادی و مبارزه با فساد اتقاق خوبی رخ دهد باید نظامات بانکی را اصلاح و نظارت بیشتری اعمال شود، علیرغم این نیروهای خدومی در بانکها حضور دارند ولی به دلیل اینکه سازوکارها و ساختارها چندان کامل نیست زمینه بروز فساد وجود دارد که متأسفانه هر روز شاهد این تخلفات هستیم.
خود نظارتی در درون دستگاهها رضایت بخش نیست
این مسئول در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه ضعف نظام بازرسی کشور در کجا بود که ۳۰۰۰ میلیارد تخلف صورت گرفت؟ گفت: ضعف از سیستم درون سازمانی بانکها است بانک صادرات در کشور ۳۰۰۰ شعبه دارد و ۳۰ هزار پرسنل، اما سازمان بازرسی کشور تنها ۲۰۰۰ پرسنل دارد، باید در درون سازمانها و ارگانها نظارت درون سازمانی تقویت شود و گرنه تنها سازمان بازرسی نمیتواند پاسخگوی جلوگیری از تخلفات این چنینی باشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه گرانی و تورم امان مردم را بریده این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت؟ تصریح کرد: مردم ما صبورتر از آن هستند که با گرانی امانشان بریده شود اما به هر حال از این مشکل نیز عبور خواهیم کرد اما عبور از این مسیر نیازمند حرکت همگانی است و همه باید با تلاش و صبوری در این راه گام برداریم.
اختلاف نظر طبیعی است؛ دوگانگی در عمل نباید وجود داشته باشد
پورمحمدی در پاسخ به سوال دیگری با این عنوان که چرا در بین مسئولان نظام درباره مذاکره با غرب تفاوت وجود دارد؟ گفت: اختلاف نظر عادی است مهم این است که به تصمیم واحد برسیم سیاست اصلی را رهبر معظم انقلاب تعیین میکنند اختلاف نظر در این زمینه چندان تاثیرگذار نیست مهم این است که دوگانگی در عمل و اجرا وجود نداشته باشد.
معنای مبارزه با فساد تنها معرفی دانه درشتها نیست/ ضریب فساد طیف گستردهای را شامل میشود
وی در پاسخ به این سؤال که در بخشهای متعدد تخلفهایی میبینیم ولی اسامی آنان اعلام نمیشود، چرا اسامی معرفی نمیشود؟ تصریح کرد: ما این حرف را چند بار زدیم، معمولا اعلام اسامی برای دل خنکی است، اگر دو اسم هم به عنوان مفسد اعلام شود یک رضایتمندی کاذب ایجاد میکند، البته قانون میگوید تا محکومیت شخص قطعی نشود نباید اسمی اعلام شود، ما هم در خط وسط و گاهی اوقات در خط اول هستیم، دستگاه را میگوییم ولی به شخص اشاره نمیکنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: نباید برای مبارزه با فساد اعلام آقای الف، ب و ج موضوعیت داشته باشد، رضایتمندی کاذب انحرافگری دارد، ما باید با فساد مبارزه کنیم، اگر این رویکرد ما باشد با مفسد مبارزه میشود، متاسفانه مبارزه با فاسد تنها مبارزه با دانهدرشتها تعریف شده است ولی این طور نیست که اگر با دانهدرشتها مبارزه شد دیگر در کشور فساد نباشد، ما در اکثر فسادها با عناصر دست سوم و چهارم سر کار داریم، اگر به جامعه اعلام کنیم میگویند ضعیف کشی کرده و آدمی را پیدا کردند و اسمش را اعلام کردند تا دانهدرشتها حاشیه امن پیدا کنند، در پروندهها هم دانهدرشت داریم و هم دانهریز که روی آن کار میشود، معنای مبارزه با فساد تنها معرفی دانهدرشتها نیست، ضریب فساد طیف گستردهای را شامل میشود.
وی در پاسخ به این سوال که وقتی که همه میدانستند که تخلفاتی در بانک ملی صورت گرفته بانک ملی متهم است چرا اجازه ماموریت به آقای خاوری داده شد و آقای خاوری رفت و برنگشت؟ گفت: ببینید، ابتدا که نمیدانستند چون این قدر بیِن و آشکار نبود، اما مشخص بود تخلفاتی در بانک ملی شده است، مثلا وزارت اطلاعات میدانست که این پرونده مشکلاتی دارد و اسم آقای خاوری هم مطرح است، این را بازپرسی فهمیده بود، ولی فکر میکردند که حالا آقای خاوری، رئیس بانک ملی است و اگر بنا باشد یک دفعه دستگیر شود، یک شوک بزرگ ایجاد میکند، دولت هم حساس بود، دولت کلی مقاومت میکرد برای اینکه اصلا پرونده مطرح نشود، علنی نشود، اینجور پیگیری جدی نشود، با این استدلال که نظام اقتصادی مختل میشود، نظام بانکی و پولی کشور آسیب میبیند و جبرانش سخت است؛ از این دست استدلالها که کردند و میکنند.
پورمحمدی ادامه داد: تلقی اینکه او ناگهان فرار کند، نبود، اگر کوچکترین اطلاعی در این جهت مطرح میشد؛ حتما ممانعت میشد، البته ما که درگیر نبودیم، بازپرسی درگیر بود آنها باید انجام میدادند، ولی من احساسم این است که حدس نمیزدند که ایشان به این سرعت فرار کند.
پور محمدی در پاسخ به سوال دیگری با این مضمون که با توجه به فرمان هشت مادهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر مبارزه با فساد اقتصادی چرا هنوز این فسادها یکی پس از دیگری در حال وقوع است و چند نفر قرار است در این پرونده به دار مجازات آویخته شوند؟ گفت: وقتی من و شما کسی را به عنوان نماینده مجلس انتخاب میکنیم اما وی بعد از انتخاب از حق مشروع ما دفاع نمیکند چه کسی مقصر است؟ در کشور برای تحقق منویات مقام معظم رهبری تلاش میشود ولی عدهای هم در این میان تخلفاتی دارند اما نباید زحمات دیگران را هم مخدوش کنیم باید واقع بین بود و نقاط ضعف را با اتکا به نقاط قوت برطرف کرد.
Sorry. No data so far.