جمعه 08 ژوئن 12 | 08:00

«حسادت‌های عاشقانه» در آخرین شماره سپیده دانایی

در شماره خردادماه سپیده دانایی به موضوعاتی چون حسادت‌های عاشقانه و ریشه‌یابی و درمان بددلی و بدگمانی بین همسران، گفت‌وگو و نقش آن در تفاهم بین همسران جوان، والدین و پرورش هوش هیجانی فرزندان، نحوه مواجهه با افراد درگیر، بررسی روانشناختی فیلم نارنجی‌پوش و مثل همیشه پرسش‌های خوانندگان و پاسخ‌های اساتید مشاور روان‌شناس پرداخته شده است.


به گزارش تریبون مستضعفین شماره جدید ماهنامه مشاوره و روان‌شناسی «سپیده دانایی» از ابتدای خردادماه به بازار نشریات عرضه شده است.

در این شماره به موضوعاتی چون حسادت‌های عاشقانه، گفت‌وگو و نقش آن در تفاهم بین همسران جوان، والدین و پرورش هوش هیجانی فرزندان، طلاق و مدیریت تعامل با افراد درگیر و متخاصم، بررسی روانشناسانه فیلم نارنجی‌پوش و مثل همیشه پرسش‌های خوانندگان و پاسخ‌های اساتید مشاور روان‌شناس پرداخته شده است.

«من به تو مشکوکم» عنوان پرونده ویژه این شماره است که به حسادت‌های عاشقانه می‌پردازد. گزارشی از دادگاه‌های خانواده و  بررسی سوءتفاهم‌های مکرری که به درخواست طلاق می‌انجامد اولین گزارش این پرونده است. روان‌شناسی و بررسی «حسادت» نوشته‌ی بعدی حول این محور است. «من به تو شک ندارم، به جامعه شک دارم» عنوان گفت‌وگویی با دکتر «عاطف وحید» درباره همین موضوع است. وی در این گفت‌وگو عوامل شخصیتی، خانوادگی و اجتماعی «بدگمانی» را بررسی می‌کند و با تکیه بر این که باید این خصلت مذموم را قبل از ازدواج با طرف مقابل در وی تشخیص داد می‌گوید: «گاهی دختر و پسر قبل از ازدواج کاملا و دقیقا متوجه بدگمانی و بددلی طرف مقابلشان می‌شوند اما آن را پای دوست داشتن می‌گذارند.» در ادامه این پرونده نشانه‌های حسادت و بدگمانی بررسی شده است. یادداشتی از «حجة‌الاسلام دکتر پسندیده» (روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و حدیث) با عنوان «با بددلی شهریاری مکن» به بررسی روانشناسانه ظن و بدگمانی در متون دینی می‌پردازد و نتایج زیان‌بار آن را تشریح می‌کند. بخش آخر این پرونده راهکارهایی را برای مقابله با بدگمانی ارائه می‌کند.

دکتر «آناهیتا خدابخش کولایی» در یادداشت «گفت‌وگو حلقه‌ی مفقوده‌ی تفاهم» به نکات مهمی حول اهمیت گفت‌وگوی زوجین و روش گفت‌وگو اشاره می‌کند. در این یادداشت می‌خوانیم: «زوج‌ها در آغاز آشنایی روی نقاط مشترک تأکید می‌کنند و از تضادها حرفی به میان نمی‌آورند. به این ترتیب وقتی وارد زندگی مشترک می‌شوند، ناگهان با اختلاف عقیده‌ها و تفاوت دیدگاه‌های هم رو‌به‌رو می‌شوند.»

مقاله‌ی خواندنی دیگر این شماره «مواجهه با آدم‌های درگیر» است. این مقاله که ترجمه‌ی مقاله‌ای از یک نشریه روان‌شناسی آمریکایی است به ویژگی‌های رفتاری افراد دارای شخصیت «متخاصم» و «حساس به عدم پذیرش توسط دیگران» می‌پردازد و به ظرایف مورد نیاز در تعامل با آن‌ها می‌پردازد.

نگاهی روان‌شناختی به سینمایی «نارنجی‌پوش» آخرین اثر «داریوش مهرجویی» نیز موضوع مقاله‌ی «بعد از این دیوانه سازم خویش را» است. در این مقاله، سیر فیلم‌های مهرجویی از دنیای واقعی به آرمان‌شهر خیالی مورد بررسی قرار گرفته است. در بخشی از این مقاله درباره فیلم‌های متأخر مهرجویی می‌خوانیم: «همه‌ی آن‌ها در آرمان‌شهری می‌گذرد و پایان خوشی دارند. تلخی گزنده هامون و پری جای خود را به سرخوشی «نارنجی‌پوش» (در نارنجی‌پوش) و «شیمی‌دان» (در مهمان مامان) داده است.»

شماره خردادماه سپیده‌ دانایی در ۱۶۰ صفحه و با قیمت ۲۰۰۰ تومان روی پیشخوان روزنامه‌فروشی‌هاست.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.