یکشنبه 10 ژوئن 12 | 13:40
برنده امریكایی جایزه نوبل دررشته شیمی:

دانشمندان آمریكایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران حمایت می‌كنند

برنده امریکایی جایزه نوبل شیمی در سال ۲۰۰۳ گفت: تحریم‌های آمریکا علیه ایران شکست خورده است واکثر دانشمندان آمریکایی از فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای و اتمی ایران حمایت می‌کنند.


پروفسور «پیتر آگرا» در اواخر هفته گذشته به همراه «نورمن نیو رایتر» مدیر انجمن علوم و فناوری آمریکا و بنیانگذار دیپلماسی فناوری جهان به دعوت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ایران سفر کرده است.

وی روز شنبه در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران در مورد فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران گفت: مشخص است که فعالیت‌های هسته‌ای ایران با اهداف صلح آمیز انجام می‌شود و بسیاری از دانشمندان آمریکایی‌ها بر این باور هستند.

آگرا در مورد تحریم‌های اعمال شده بر ایران افزود: این تحریم‌ها در ‌‌نهایت ابزاری است که نتیجه آن منفی خواهد بود و این تحریم‌ها شکست خورده است. تحریم‌های آمریکا در مورد کوبا نیز شکست خورد زیرا این تحریم‌ها با هدف تغییر سیاست اعمال می‌شود ولی نتیجه آن‌ها شکست طرف تحریم کننده بود.

وی خاطرنشان کرد که دانشمندان ایرانی که در آمریکا فعالیت می‌کنند، از نظر علمی فوق العاده هستند و آن‌ها هرگز کشور خودرا فراموش نمی‌کنند. در حال حاضر بیش از یک سوم افرادی که جایزه نوبل را گرفته، از کشورهای غیر آمریکایی بوده‌اند.

این پزشک آمریکایی در پاسخ به این سوال که چگونه یک نخبه می‌تواند دانشمند شود، گفت: یک دانشمند در واقع یک قهرمان است و جوانان می‌توانند از آن‌ها الهام بگیرند.

آگرا در مورد تاثیر دانشمندان بر روی دولت و یا افرادی که قدرت را در دست دارند، گفت: دولت در آمریکا علوم را کنترل می‌کند. این در حالی است که علوم باید قدرتهای سیاسی را تحت تاثیر قرار دهند.

سرپرست موسسه تحقیقاتی پزشکی و کمیته حقوق بشر درآکامی ملی آمریکا در مورد جذابیت‌های آمریکا برای فعالیت دانشمندان خارجی در آن کشور گفت: برخی از دانشمندان کشورهای مختلف از آنجا که در کشور خود برای انجام مطالعات و تحقیقات با کمبودهایی مواجه هستند و همچنین برای به دست آوردن فرصت علمی بهتر به امریکا سفر می‌کنند.

آگرا در مورد تاثیر فعالیت‌های صنایع امریکا برروی محیط زیست گفت: متاسفانه فعالیت‌های صنعتی در این کشور بر روی محیط زیست تاثیر گذاشته است از این رو باید به دنبال منابع مختلفی باشیم تا بتوانیم تاثیرات مخرب صنعت برمحیط زیست را خنثی کنیم. دانشمندان و نخبگان باید هر چه سریع‌تر فعالیت‌هایی را برای حفظ محیط زیست انجام دهند.

این عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا ادامه داد: پیشرفت‌های تکنولوژی تا حدودی به خوشبختی انسان‌ها کمک اما در عین حال دردهایی را نیز ایجاد کرده است که باید برای کشف و حل آن‌ها فعالیت‌های متعددی انجام داد.

برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۲۰۰۳ در مورد تاثیر سیاست برای کسب اینجایزه گفت: در حال حاضر در برخی موارد سیاست در کسب جوایز جهانی نقش اساسی دارد این در حالی است که علوم نباید زیر نظر سیاست باشد و سیاست برای علم تعیین تکلیف کند.

وی خاطرنشان کرد که نسل آینده ایران بسیار پر استعداد است و در آینده نزدیک می‌توان از این استعداد برای کسب جایزه نوبل استفاده کرد.

برنده جایزه نوبل شیمی به همراه مدیر انجمن علوم و فناوری آمریکا تا ۲۴ خردادماه در ایران به سر می‌برند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.