دوشنبه 11 ژوئن 12 | 17:19

وزیر بهداشت:خدمات بیمه‌ای دولت کافی نیست

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: اختصاص بودجه شش هزار میلیارد تومانی، انقلاب بزرگی در سلامت مردم ایجاد می كند و در نتیجه ارتباط مالی بین پزشك و بیمار قطع خواهد شد.


«مرضیه وحید دستجردی» با اشاره به اینکه قرار است مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود، افزود: درآمد حاصل از اجرای این برنامه که به نظام سلامت اختصاص یافته است از طریق اجرای برنامه پزشک خانواده در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد در اجرای برنامه پزشک خانواده، مردم به پزشکی مراجعه می‌کنند که سلامت او را مدیریت می‌کند و بیمار هیچ هزینه‌ای نمی‌دهد. علاوه برآن تمام افراد، بیمه می‌شوند.

وی با یادآوری اینکه بر اساس قانون برنامه پنجم موظفیم هزینه‌های درمانی مردم را به ۳۰ درصد کاهش دهیم، گفت: به طور متوسط در دنیا ۳۴ درصد هزینه‌های سلامت را دولت، ۲۵ درصد را بیمه‌ها، ۱۸ درصد را بیمه‌های خصوصی و ۵/۴ درصد از منابع دیگر پرداخت می‌شود.

دستجردی خاطرنشان کرد این در حالی است که در کشور ما ۲۰ درصد هزینه‌ها را دولت، ۱۸ درصد بیمه‌ها، ۸ درصد بیمه‌های خصوصی و ۸/۵۴ درصد را مردم پرداخت می‌کنند.

وی گفت: بنابراین هم بیمه‌های دولتی و هم دولت باید سهمشان در سلامت افزایش پیدا کند تا منجر به کاهش پرداخت از جیب مردم شود.

یک هزار و ۴۱۴ میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب داریم

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه یک هزار و ۴۱۴ میلیارد تومان از بیمه‌ها طلب داریم، افزود: ممکن است بیمه‌ها ماه‌ها مطالبات خود را نپردازند اما این موضوع نباید خللی در ارایه خدمات ما به مردم وارد کند اگرچه نپرداختن این مطالبات موجب می‌شود که در تهیه ملزومات و دارو‌ها مشکل پیدا کنیم و کیفیت خدمات هم کاهش پیدا کند.

دستجردی افزود این رقم برای بیمارستان‌های دولتی زیاد است و به کیفیت خدمات ضربه می‌زند البته مجلس سال‌ها است که تصویب کرده سازمان‌های بیمه گر باید ۶۰ درصد مطالبات خود را ظرف دو هفته نخست تحویل اسناد و مابقی آن را سه ماه بعد پرداخت کننداما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: یکی از راه کارهای ما تشکیل شورای عالی بیمه است که اگر با ترکیب مناسبی تشکیل شود در سیاست گذاری وزارت بهداشت مهم است.

وزیر بهداشت افزود: تشکیل سازمان بیمه سلامت ایران نیز از تکالیف برنامه پنجم توسعه است و با توجه به اینکه وزارت بهداشت ناظر عالی سلامت است، باید اغلب این مسولیت‌ها در وزارت بهداشت متمرکز شود.

پزشک خانواده و تربیت پزشکان عمومی

وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به فعالیت ۲۰ هزار پزشک دارای مطب در کشور گفت: برای اجرای برنامه پزشک خانواده به ۳۰ هزار پزشک نیاز داریم بنابراین باید پزشکان عمومی بیشتری تربیت کنیم.

دستجردی افزود: بر اساس اینکه طرح پزشک خانواده در چه منطقه‌ای کار کنند دریافتی بین ۵/۴ تا ۵/۷ میلیون در نظر گرفتیم و در سالهای بعد این رقم را افزایش خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد همچنین برای تشویق پزشکان که خوب کار کنند ۲۰ درصد اضافه‌تر پرداخت می‌شود و به پزشکانی که جمعیت سالمند، اطفال و بیماران خاص را تحت پوشش داشته باشند مبلغ بیشتری پرداخت خواهد شد.

خدمات بیمه‌ای کافی نیست

وزیر بهداشت در ادامه گفت: مشکل ما درباره بیمه‌ها این است که سطح خدمات بیمه‌ای ناکافی است بطوریکه یک هزار و ۷۰۰ نوع خدمات پزشکی و دارویی، تحت پوشش بیمه نیست هرچند طی دو ماه گذشته رییس جمهور دستور داده تا تعدادی از داروهای گیاهی بیماران صعب العلاج تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

وی در ادامه به وضعیت اورژانس‌های کشور اشاره کرد و افزود: سال گذشته وضعیت اورژانس‌ها تا ۸۰ درصد ارتقا یافت چراکه پنج شاخص از جمله وجود متخصص مقیم در اورژانس، رفع تکلیف بیمار ظرف شش ساعت، رضایتمندی بیمار، وجود سوپروایزر بالینی و خروج بیمار از بیمارستان با رضایت در این بخش‌ها رعایت شده است.

وی در ادامه با اشاره به واقعی نبودن تعرفه‌های درمانی گفت: درصورت واقعی شدن تعرفه‌های درمانی، تامین هزینه‌های درمانی توسط دولت و سازمان‌های بیمه گر، اختصاص شش هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت و خارج شدن بیمارستان‌ها از حالت فرسودگی می‌توان خدمات درمانی با کیفیت به مردم ارایه کرد.

دستجردی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های نظام سلامت، رعایت نکردن تعرفه در برخی بیمارستان‌های خصوصی است گفت: چنانچه بیمارستان خصوصی تعرفه اعلام شده را رعایت نکند تخلف کرده است.

به گفته وی، در این صورت بیمار با شکایت به معاونت‌های درمان می‌تواند پولش را پس بگیرد و بیمارستان هم جریمه می‌شود.

دستجردی تاکید کرد باید تعرفه مصوب در کنار حسابداری نصب شود تا مردم آن را ببینند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.