آیین افتتاح رسمی «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» بعد از ظهر روز گذشته 22 خرداد 1391 با حضور محسن مومنی، رییس حوزه هنری، حجتالاسلام سیدمحمود دعایی، از مبارزان انقلاب و نماینده ولیفقیه در موسسه و روزنامه اطلاعات، مرتضی سرهنگی، مدير مركز مطالعات و تحقيقات فرهنگ و ادب پايداري، هدایتالله بهبودی، مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی و محمدجواد مرادی نیا، مدیر گروه تاریخ موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) برگزار شد.
رییس حوزه هنری در آغاز این مراسم اقدام دفتر ادبیات انقلاب اسلامی در راهاندازی این پایگاه را تحسینبرانگیز دانست و گفت: با این کار اطلاعات مربوط به تاریخ انقلاب اسلامی از حبس درمیآید و در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد. امیدوارم فرهنگ این کار در مراکز دیگر مرسوم شود تا اطلاعات و اسناد بدون تعصبهای سازمانی ارایه شوند و محققان به نتایج درستی برسند.
وی با تاکید بر این که بانکهای اطلاعاتی «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» حاصل بیست سال فعالیت دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری است، افزود: وظیفه اصلی حوزه هنری فعالیت در عرصه انقلاب اسلامی و بقیه کارهای این حوزه برای انقلاب اسلامی است.
مومنی با اشاره به این که دفاع مقدس و بیداری اسلامی، ادامه انقلاب اسلامیاند، گفت: در بخش تاریخ انقلاب اسلامی کم کار شده است و در خارج از کشور اطلاعاتی تولید شده که حقایق را وارونه جلوه دادهاند. «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» میتواند با ارایه اطلاعات درست از تحریف تاریخ انقلاب جلوگیری کند.
رییس حوزه هنری با تاکید بر این که به بهانه نگاه علمی، همواره تحریف مفاهیم انقلاب وجود داشته، افزود: انقلاب اسلامی دارای جهانبینی و نتیجه 14 قرن تلاش علمای شیعه است. باید مراقب باشیم که این امانت را بدون تحریف به نسل های بعد تحویل بدهیم.
در ادامه آیین افتتاح رسمی «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» فرهاد حسنی گوهرزاد، استاد دانشگاه در رشته ارتباطات از ضرورتهای عصر دانایی و ویژگیهای جامعه اطلاعاتمحور و دنیای شبکهای سخن گفت و خاطرنشان کرد: وظیفه این پایگاه از این به بعد سنگینتر میشود. زیرا باید متناسب با اطلاعاتی که گردآورده به پشتیبانی کاربران و مخاطبان و پژوهشگران بپردازد و متناسب با تولید اطلاعات جدید، به روز شود.
وی افزود: پایگاههای اطلاع رسانی دروازههای ورود به عصر دانایی هستند. زیرا در این پایگاهها دانش و اطلاعاتی ذخیره میشوند که به ما قدرت میدهند. همچنان که با «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» انقلاب شناخته میشود و متولیان براساس اطلاعات آن برنامهریزی میکنند و این پایگاه در خارج از ایران، شناخت نسبت به کشور و انقلاب ایجاد میکند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت اطلاعات کاربردی، گفت: در هر پایگاه اطلاع رسانی «هدف» و «مخاطب(پیامگیر)» مهمترین اجزا هستند که در صورت توجه جدی به آنها و نحوه تولید و تبیین و تدوین و توزیع اطلاعات، مخاطب به صورت تصاعدی بیشتر میشود و رسانهها نیز از این حاصل استقبال میکنند.
سپس نماهنگ معرفی «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» پخش شد و در ادامه هدایتالله بهبودی، مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی، این پایگاه را نتیجه تلاش جوانان عضو دفتر ادبیات انقلاب اسلامی و نوگرایی آنان دانست و گفت: وضعیت تاریخنگاری انقلاب در کشور، افق امیدوارکنندهای را ترسیم میکند و دهه بعد با الان قابل مقایسه نیست.
وی افزود: افتتاح سایت برای هر سازمانی یک نوع تشخص است، اما ما در دفتر ادبیات انقلاب اسلامی سعی کردهایم از این قضیه عبور کنیم و در «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» به محتوا بپردازیم.
مدیر دفتر ادبیات انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در بخش فرهنگ و اطلاع رسانی ناچار از تولید هستیم و باید مشفقانه به این کار بپردازیم تا جایگاه خوبی پیدا کنیم. ما به این نتیجه رسیدهایم که اطلاعات تاریخ انقلاب باید در اختیار همه قرار گیرد چون حس مالکیت اسناد دگرگون شده و دیگر جایگاهی ندارد.
در آخرین بخش این برنامه، رییس حوزه هنری «پایگاه اطلاع رسانی انقلاب اسلامی» را رسما افتتاح کرد.
«پایگاه اطلاعرسانی انقلاب اسلامی» از جمله پایگاههای ارایه اطلاعات و دادههای تحقیقاتی در زمینه ابعاد مختلف انقلاب اسلامی است. این پایگاه به همت دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری و پس از حدود دو سال کار و تلاش و به کارگیری تجارب و تخصصهای مختلف، راهاندازی شده است. حجم منابع بانکهای اطلاعاتی موجود در این پایگاه این نوید را میدهد که به تدریج محل رجوع و مورد توجه عموم علاقهمندان به تاریخ انقلاب اسلامی، خاصه انقلابپژوهان واقعگردد. پشتوانه محتوایی «پایگاه اطلاعرسانی انقلاب اسلامی» بیش از 450 هزار برگه یادداشت تحقیقاتی درباره سالهای 1340 تا 1343 و 1356 تا پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از 12 هزار برگ سند و 60 هزار برگ زندگینامه اشخاص و شش هزار ساعت مصاحبه با رجال و مشاهیر معاصر و 7 هزار عنوان ترجمه مقالههای غیرفارسی است.
Sorry. No data so far.