چهارشنبه 20 ژوئن 12 | 09:38
در مراسم رونمایی از موسیقی قلاده های طلا ؛

حامد زمانی: باید در موسیقی خط‌شکنی کرد

حامد زمانی در مراسم رونمایی از قطعه‌‌اش درباره قلاده‌های طلا گفت: قبلا در تدارک آلبوم عاشقانه بودم اما پس از فتنه ۸۸ احساس خطری که در سیاست رخ داد به خصوص در حوزه دیانت و مذهب ما احساس کردیم که باید خط‌شکنی در حوزه موسیقی رخ دهد و با ساختارشکنی کارهایی ساخته شود که در عین حال حالت مدرن داشته و با نسل جوان ارتباط برقرار کند.


عصر دیروز با حضور جلیلی، منتقد سینما؛ طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» و خزایی، تهیه کننده این فیلم، قطعه موسیقی «قلاده‌های طلا» در دفتر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی رونمایی شد.

موسیقی «قلاده‌های طلا» ساخته حامد زمانی بوده که در توصیف فتنه ۸۸ ساخته شده است.

وحید جلیلی: فیلم کمال تبریزی علیه نظام است/ ضرغامی من را ممنوع التصویر کرده

وحید جلیلی حاشیه مراسم رونمایی از موسیقی قلاده‌های طلا در میزگرد رویش‌های هنر انقلاب که عصر امروز در دفتر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: مهدی سیار از پرکار‌ترین شاعران انقلاب در فتنه ۸۸ است و خار چشم جریانی شده که فکر می‌کردند با هیاهوهای خود می‌توانند هنر را برای خودشان کنند و تلاش می‌کردند که بگویند هنرهای انقلاب مربوط به گذشته است و از هنر جدید انقلاب ایران بازمانده‌ است.

وی ادامه داد: ‌ حامد زمانی‌ها طلیعه جدید در خط هنر انقلاب هستند و در عرصه شعر انقلاب اسلامی پیشتاز شدند.

جلیلی ادامه داد: جریان شعر انقلاب همواره از جوشش خوبی برخوردار بوده اما در حوزه موسیقی حضور حامد زمانی و دیگران این نوید را می‌دهد که تجدید مطلعی در موسیقی انقلاب صورت گیرد.

سردبیر نشریه راه با اشاره به فتنه ۸۸ گفت: ما در فتنه با دو جریان جدی مواجه بودیم که یکی از آن‌ها این بود که شخصیت آن‌ها شخصیت کامل وقیح بود و بزرگ‌ترین دروغ‌های انقلاب ما را می‌گفت و می‌خواست در آن دوران هلوکاست دیگری را راه بیندازد و در عین حال دم از دمکراسی و حقوق بشر بزند.

وی ادامه داد: فتنه ۸۸ صرفا ساخته و پرداخته این‌ها نبود بلکه جریان فکری دیگر هم به این‌ها کمک می‌کرد اما این‌ها با سکوت خودشان تهدید افکنی کردند.

جلیلی یادآور شد: اقشاری از مردم را مردد کردند اما انقلاب ما با ظرفیت‌های مردمی خودش توانست این فتنه را پشت سر بگذارد.

سردبیر نشریه راه خاطرنشان کرد: مشکل عمده‌ای که در جریان فتنه بود توطئه این بود که راجع ‌به فتنه سکوت شود و بعضی‌ها در رسانه ملی با چهره‌های موجه می‌گویند دیگر اسم فتنه را نیاورید خاطره تلخی بود که آن را فراموش کردیم این سکوت‌ها خطر بزرگی است و بزرگ‌تر از ساکتین فتنه است در صورتی که ما باید واقعیت‌های فتنه را ثبت کنیم.

وی با اشاره به دانشجویان فعال در عرصه هنر گفت: مراقب باشید سکوت راجع‌به فتنه دارد از سوی برخی از افراد ترویج می‌شود و دلیل آن هم کم کاری دستگاه‌ها است.

جلیلی با انتقاد از عملکرد حوزه هنری و صدا و سیما گفت: حوزه هنری بیاید و کارنامه خودش را در موضوع فتنه ارائه کند که چند کار برای فتنه ۸۸ با اینهمه بودجه و امکانات درست کرده است؛ صدا و سیما هم کارنامه‌اش را رو کند که برخی از بخش‌های از آن حتی یک دهم بی‌بی سی واکنشی از خودش در سالگرد فتنه ارائه نداد.

سردبیر نشریه راه گفت:‌‌ همان گونه که دیدیم در سالگرد فتنه فقط ۴ یا ۵ بچه بسیجی برنامه‌ای را از روی وظیفه خود تولید و از صدا و سیما پخش کردند اما عمدتا بعضی از دستگاه‌ها کارنامه‌ای بسیاری ضعیف و نمره صفری در زمینه فتنه دارند.

وی گفت: ما موظفیم با دستور قرآن تاریخ را برای دیگران تکرار کنیم اما امروزه متأسفانه با کم‌کاری عظیمی روبه رو هستیم.

جلیلی با اشاره به تدوین کتابی ۴۰۰ صفحه‌ای در کشور امریکا در خصوص فتنه ۸۸ گفت: کتاب کمیک استریت که در حدود ۴۰۰ صفحه است راجع به فتنه ۸۸ ایران نوشته شده و به ۱۴ زبان دنیا ترجمه شده است این‌ها در واقع دارند تاریخ سازی می‌کنند دلیلش هم این است که گافی که در فتنه دادند بسیار بزرگ است و می‌خواهند این گاف‌های خود را جمع کنند.

سردبیر نشریه راه اضافه کرد: ‌جنایتی که آقای موسوی و همکاران کم هوش و خائن او انجام دادند این بود که اپوزیسیون قانونمند جمهوری اسلامی ایران را نابود کردند و تمام دنیا دید که رقابت سیاسی کاملی در جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت: فتنه ۸۸ از ابعاد مختلف قابلیت بررسی دارد اگر ما سکوت کنیم کسان دیگر یا جریان‌های دیگر در این زمینه کارهای ضدارزشی را ارائه می‌دهند بنابراین این رسالت باید بر دوش هنرمندان سنگینی کند و در این زمینه فعالیت کنند.

جلیلی با اشاره به کارنامه ننگین سران فتنه گفت: این‌ها باید بدانند این لکه ننگ در کارنامه‌ آن‌ها باقی می‌ماند و اگر ما نتوانیم کارنامه شفاف از فتنه ۸۸ ارائه دهیم در فتنه‌های بعدی دچار مشکل می‌شویم اینجاست که عرصه هنر باید مورد توجه قرار گیرد و در عرصه‌های مختلف حرکاتی را انجام دهد.

این روزنامه نگار در ادامه گفت: کارهای بسیار خوبی در زمینه موسیقی و سینما در خصوص فتنه ۸۸ رخ داده است اما برخی می‌آیند با پول دولت فیلمی می‌سازند به عنوان برای فتنه ۸۸ اما در حقیقت این فیلم‌ها فحاشی به بچه‌های بسیجی است.

وی با اشاره به فیلم خیابان‌های آرام ساخته کمال تبریزی گفت: این فرد با استفاده از امکانات دولتی فیلمی ساخت که ضدانقلاب، علیه نظام و فحاشی به بچه‌های بسیجی بود اما آقای طالبی توانست با ساخت قلاده‌های طلا موج جدیدی ایجاد کند که ترانه قلاده‌های طلا نیز یکی از امتدادهای آن است.

جلیلی در خصوص حضورش در صدا و سیما گفت: متأسفانه ما از طریق آقای ضرغامی ممنوع التصویر شده‌ایم و کسانی مثل سعید قاسمی، ‌ابراهیم فیاض نیز به دلایل ناگفته ممنوع التصویر هستند.

سردبیر نشریه راه خاطرنشان کرد: جیرانی در برنامه هفت خیلی تلاش کرد که من را به این برنامه دعوت کند اما شب قبل به من خبر دادند که شما نمی‌توانید به دلیل ممنوع التصویر بودن در این برنامه شرکت کنید.

وی گفت: خیلی‌ها هستند که در صدا و سیمای ما نیستند اما بخش عمده انتقادات ما به آقای ضرغامی به خاطر سابقه ایشان است که نقطه قوتشان را فراموش کرده و به روشنفکران و ضدانقلاب‌ها میدان داده و تریبون صدا و سیما را به آن‌ها اختصاص می‌دهد و شش نفر را گذاشته‌اند که مبادا پای ۴ تا ۵ تا بچه حزب‌اللهی به صدا و سیما باز شود که این تناقضات به هیچ عنوان توجیح پذیر نیست.

طالبی: کسانی هستند که به اسم فیلم ۳۰۰ میلیون از بنیاد فارابی به جیب زدند

ابوالقاسم طالبی نیز در این برنامه گفت: برای من یک رویا بود که گیتار و موسیقی در خدمت اهداف انقلاب قرار گیرد هنر بعد از یک مدتی به جایی رسیده که دارد اهداف انقلاب را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: یک عده فضای دو قطبی برای هنر ایجاد کردند و گفتند که برخی از هنرمندان حکومتی و برخی غیرحکومتی هستند که از آن به بعد فضای هنر و سینما در کشور دچار مشکل شد مثل کسی که می‌خواست یک فیلم جنگی بسازد باید حتما می‌گفت که این فیلم ادای دین به شهدا است و این فضا را درست کرده بودند که هنرمندان از آن بترسند.

کارگردان فیلم قلاده‌های طلا ادامه داد: ‌ وقت آن رسیده که کسانی که معتقد به اندیشه‌های امام و راهبردهای رهبری هستند سرافرازانه بگویند که ما هنرمند انقلاب هستیم و برای کفر قدم بر نمی‌داریم.

طالبی با اشاره به برخی باندبازی‌ها در سینما گفت: هستند کسانی که یک میلیارد تومان از بنیاد فارابی پول گرفتند و فقط ۷۰۰ میلیون آن را هزینه ساخت فیلمشان کردند و ۳۰۰ میلیون آن را به جیب زدند و همین افراد خانه‌هایشان از زمین‌های مصادره حکومت اسلامی است و هر جا می‌نشینند می‌گویند ما هنرمند مستقل هستیم و به حکومت کاری نداریم.

وی گفت: کسانی که پای حکومت اسلامی هستند مانند حاتمی کیا و دیگر کارگردان‌های ارزشی باید پای کار بیایند و سینما را به سمت اهداف انقلاب ببرند.

کارگردان فیلم قلاده‌های طلا یادآور شد: بنا به گفته رهبر معظم انقلاب ما از پیچ تاریخی می‌گذریم که این پیچ تاریخی در هنر هم هست که ما باید در راه شهدا و آرمان‌های انقلاب و حضرت امام باشیم و منتظریم که پرچم اسلام را در همه سرزمین‌های اسلامی برافراشته کنیم.

طالبی در خصوص موسیقی قلاده‌های طلا گفت: این موسیقی حرکت خودجوشی بوده که امیدوارم ادامه پیدا کند.

خزایی: نسل جدید نسل باسواد و متعهدی هستند که وارد عرصه هنر شده‌اند

در ادامه محمد خزایی، تهیه کننده فیلم قلاده‌های طلا در خصوص موسیقی قلاده‌های طلا گفت: من فکر نمی‌کردم کسانی در موسیقی پیدا شوند که سیاسی بخوانند اینکه امروز نسلی وارد عرصه فرهنگ و هنر شده و نسل متعهدی هم هست معتقدم که انقلابی در عرصه فرهنگ با حضور این نسل بوجود خواهد آمد و این‌ها جایگزین افرادی می‌شوند که اعتقاداتشان سست شده است.

وی گفت: نسل جدید نسل باسواد و متعهدی هستند که وارد عرصه هنر شده‌اند.

محمد مهدی سیار: ساخت این موسیقی ادای دینی بود به اثر هنری خوب قلاده‌های طلا

شاعر موسیقی قلاده‌های طلا نیز در این برنامه گفت: من تشکر می‌کنم از آقای طالبی که با ساخت فیلم قلاده‌های طلا این حس را در من ایجاد کرد و اگر همت، شجاعت و پشتکار مجموعه جبهه فکری نبود این شعر به این مرحله نمی‌رسید.

وی افزود: ساخت این موسیقی ادای دینی بود به اثر هنری خوب قلاده‌های طلا که هوشمندی و ذکاوت کارگردان در آن آشکار است.

این شاعر افزود: لایه‌های مختلفی در فتنه ۸۸ وجود داشت که یکی از آن‌ها لایه‌های اطلاعاتی بود و کارگردان قلاده‌های طلا با هوشمندی پنهان‌ترین لایه را که‌‌ همان لایه اطلاعاتی بود محور فیلم خود قرار داد.

سیار یادآور شد: کاری که آقای طالبی انجام داد یک تنبه محسوب می‌شود که لایه پنهان ماجرا را آشکار کرد و در واقع تکلیف هنر در سپهر فرهنگی و انسانی همین تنبه است که باید به جای سرگرم شدن به مجادلات به لایه‌های پنهان موضوع مراجعه شود.

حامد زمانی: صدا و سیما خیلی من را اذیت کرد

در ادامه حامد زمانی، خواننده موسیقی قلاده‌های طلا در خصوص این موسیقی و سروده‌های سیاسی گفت: من در کار‌هایم شعر محور هستم و چون علوم سیاسی می‌خوانم ترجیح می‌دهم که در این حوزه فعالیتم بیشتر باشد.

وی ادامه داد: قبلا در تدارک آلبوم عاشقانه بودم اما پس از فتنه ۸۸ احساس خطری که در سیاست رخ داد به خصوص در حوزه دیانت و مذهب ما احساس کردیم که باید خط‌شکنی در حوزه موسیقی رخ دهد و با ساختارشکنی کارهایی ساخته شود که در عین حال حالت مدرن داشته و با نسل جوان ارتباط برقرار کند.

زمانی ادامه داد: اینگونه خواندن و ساخت این نوع موسیقی‌ها سنت شکنی است و اگر مسئولان دست و پای ما را نبندند ما می‌توانیم در این فضا در عرصه موسیقی ستاره داشته باشیم که نیازمند فکر و شجاعت است.

این خواننده گفت: ‌با اینکه صدا و سیما خیلی من را در پخش این موسیقی‌ها اذیت کرد اما باز پیگیر ساخت این موسیقی‌ها بودم.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.