سه‌شنبه 03 جولای 12 | 16:02
ولایتی در نشست خبری اجلاس جهانی زنان و بیداری اسلامی خبر داد:

هم‌اندیشی ۱۵۰۰ زن فرهیخته در اجلاس زنان و بیداری اسلامی

ولایتی با بیان اینکه برگزاری اجلاس زنان و بیداری اسلامی در طول تاریخ جهان اسلام بی‌سابقه است، گفت: در هیچ جای تاریخ ثبت نشده که ۱۵۰۰ زن فرهیخته جهان اسلام از قومیت‌های مختلف دور هم جمع شده و به هم‌اندیشی بپردازند.


نشست خبری اجلاس بین‌المللی زنان و بیداری اسلامی صبح امروز با حضور دکتر ولایتی، دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی؛ حجت‌الاسلام کریمیان، قائم مقام مجمع جهانی بیداری اسلامی و حجازی، دبیر اجلاس زنان و بیداری اسلامی در محل سالن همایش‌های سازمان تبلیغات برگزار شد.

ولایتی، دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با اشاره به فعالیت یکساله مجمع جهانی بیداری اسلامی و برگزاری سلسله نشست‌های بیداری اسلامی طی یکسال گذشته گفت: از حدود یک سال پیش مجمع جهانی با هم‌اندیشی اصحاب فکر و اندیشه اسلامی در ایران و سایر کشور‌ها آغاز به کار کرد. وی ادامه داد: این مجمع در سال ۱۳۹۰ در تهران تشکیل شد و ۵۰ کشور جهان اعم از مسلمان و غیرمسلمان عضو این مجمع شدند.

ولایتی در ادامه به ارسال دیرهنگام دعوت‌نامه‌ها برای مدعوین اجلاس جهانی زنان و بیداری اسلامی اشاره کرد و گفت: در تمام دعوت‌ها تلاش شده تا توازن و تعادل رعایت شود.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مدعوین از اهل سنت و ۳۰ درصد آن‌ها از شیعیان، عرب و غیر عرب می‌باشند، گفت: تا به حال نشست‌های جوانان و بیداری اسلامی و شعرا و بیداری اسلامی با رعایت همین شیوه برگزار شده است.

وی در ادامه گفت: اجلاس زنان و بیداری اسلامی در تاریخ ۲۰ و ۲۱ تیر ماه در محل همایش‌های ساختمان برج میلاد برگزار می‌شود. ولایتی افزود: این اجلاس با حضور ۱۲۰۰ نفر از بانوان از ۸۰ کشور برگزار می‌شود که تا به حال ۹۰ درصد از مهمانان به دعوت پاسخ مثبت داده‌اند.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در ادامه از برخی برنامه‌های ویژه و جنبی این اجلاس خبر داد و گفت: ‌ دو روز قبل و یک روز بعد از اجلاس چند دیدار هدفمند بانوان مهمان از شهرهای قم، مشهد و غیره تدارک دیده شده است.

وی هدف از این دیدارهای هدفمند را آشنا کردن مهمانان با فعالیت‌ها و جایگاه‌های بانوان در حوزه‌های فکری، علمی، فرهنگی، اعتقادی و ورزشی پس از انقلاب خواند. ولایتی افزود: قصد داریم در این دیدار‌ها زنان جهان را با این مسئله که زنان ایران پس از انقلاب در چارچوب حجاب و با حفظ ارزش‌های اسلامی در جامعه حضور فعال و پررنگی داشته‌اند را به جهانیان عرضه کنیم.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: با توجه به حضور گسترده زنان ضرروت برگزاری اجلاس جهانی زنان و بیداری اسلامی با حضور زنان فعال حول موضوع بیداری اسلامی احساس شد تا زنان در این اجلاس آسیب‌ها و تهدیدات بیداری اسلامی را مورد هم‌اندیشی قرار داده و راهکارهای حفظ این حرکت اصیل را ارائه دهند.

حجازی، دبیر اجلاس زنان و بیداری اسلامی در ادامه این نشست به درخواست‌های متعدد از مراکز مختلف برای اجرای این اجلاس اشاره کرد و گفت: پس از هماهنگی‌های اولیه دبیرخانه اجلاس با تلاش برای استفاده از ظرفیت‌های کلیه مراکز علمی و پژوهشی در ایران شکل گرفت تا یک اجلاس بزرگ که در نوع خود کم‌نظیر است، ارائه شود.

وی با اشاره به کمیته علمی دبیرخانه که زود‌تر از هر بخش دیگر کار خود را آغاز کرده بود، گفت: ‌ در ابتدای این کمیته فراخوانی را تهیه و از طرق مختلف به سمع و نظر مخاطبان رساندیم.

دبیر اجلاس زنان و بیداری اسلامی ادامه داد: ۴۰۰ مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه ارسال شده که مورد ارزیابی و داوری قرار گرفته امید است کتاب مقالات اجلاس در روز برگزاری اجلاس ارائه شود.

حجازی برنامه اجلاس را شامل اجرای ۶ کمیسیون در دو نیم‌روز بیان کرد و گفت: شرکت‌کنندگان به صورت ارائه مقاله، سخنرانی و گفت‌وگوی آزاد در این کمیسیون‌ها حضور خواهند داشت.

وی ضمن اشاره به کمیته مدعوین خارجی و داخلی گفت: از تمام ظرفیت‌های داخلی و حداکثر ظرفیت‌های خارجی برای دعوت مهیمانان استفاده شده است. دبیر اجلاس بین‌المللی زنان و بیداری اسلامی در ادامه افزود: از اقدامات مهم کمیته تبلیغات، برگزاری نمایشگاه در جنب مرکز برگزاری اجلاس است که در آن بخشی از دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف خصوصا حوزه زنان در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

حجازی در ادامه به فعالیت‌های کمیته اطلاع‌رسانی که در آن تشکیل ستاد خبری، ارتباط با خبرنگاران داخلی و خارجی و امکان پوشش خبری برای خبرگزاری‌ها محقق شده است، اشاره کرد.

وی از پیش‌بینی و طراحی اردوهای مناسب این مهمانان در روزهای ۱۸، ۱۹ و ۲۲ تیر خبر داد و گفت: قرار است مهمانان ضمن بازدید از مراکز مختلف تهران ضمن بهره از فضای عمومی از دستاوردهای ایران اسلامی نیز بهره‌مند شوند.

دبیر اجلاس بین المللی زنان و بیداری اسلامی گفت: مهمانان اجلاس را غالبا اقشار تحصیل‌کرده با سطوح بالای علمی در جامعه جهانی و اسلام و فعالان سیاسی، علمی، اجتماعی و بعضا شخصیت‌های حقوقی که در کشور خودشان عضو پارلمان هستند و در عرصه بیداری اسلامی فعالیت می‌کنند، تشکیل می‌دهند.

ولایتی در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون پیروزی نماینده اسلام گرایان در مصر گفت: از اینکه بالاخره در مصر با رای مردم یک رئیس جمهور مسلمان انتخاب شد بسیار خرسندیم و به همت و انتخاب مردم مصر تبریک می‌گوییم.

وی در ادامه به سیاست‌های ایران مبنی بر اولویت قرار دادن روابط با کشورهای منطقه خصوصا کشورهایی که اشتراکات ما با ایشان بیشتر است، اشاره کرد و گفت: پیروزی اسلام‌گرایان در مصر را طلیعه پیروزی بزرگ در جهان عرب و اسلامی می‌دانیم.

دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در ادامه افزود: با این وضع می‌توان گفت الگوی مردم‌سالاری دینی با الگوی مصری در مصر در حال پیشرفت است. ولایتی در ادامه به تبادل فکری مصر و ایران در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: همان‌طور که مرحوم سیدجمال‌الدین اسدآبادی در مصر تاثیرات بسیاری را داشت نمی‌توان از ترجمه کتب اخوان‌المسلمین در ایران قبل از انقلاب چشم‌پوشی کرد.

وی در ادامه گفت: ‌امیدواریم در آینده روابط ایران و مصر بر اساس منافع و احترام متقابل و حفظ مصالح عمومی کشورهای اسلامی شکل بگیرد. دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری دیگر، برگزاری این اجلاس را در طول تاریخ جهان اسلام بی‌سابقه خواند و گفت: در هیچ جای تاریخ ثبت نشده که ۱۵۰۰ زن فرهیخته جهان اسلام از قومیت‌های مختلف دور هم جمع شده و به هم اندیشی بپردازند.

ولایتی به معرفی موضوعات کمیسیون‌های اجلاس زنان و بیداری اسلامی پرداخت و گفت: «‌زنان و بیداری اسلامی، فرصت‌ها، ‌تهدید‌ها و راهکار‌ها»، «زنان و بیداری اسلامی، تجارب، دستاورد‌ها، مطالبات»، «زنان و بیداری اسلامی، تعاملات و ارتباطات بین‌الملل»، «زنان و بیداری اسلامی، خانواده و ظرفیت‌سازی نیروهای انقلابی» و «زنان و بیداری اسلامی، چشم‌انداز تحولات آینده» از موضوعات کمیسیون‌ها می‌باشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.