جمعه 06 جولای 12 | 20:25

گزیده بیانات رهبر انقلاب در مورد مستضعفین

در کشور ما، مثل خیلى جاهاى دیگر، قشر محروم و فقیر و پابرهنگان و روستاییان و طبقات مستضعف، بیشتر مظلوم واقع شدند. در حق آن‌ها، احتمال مظلومیت قوی‌تر است، تا فلان آدم پولدار زمیندار وسیع الامکان. به درد و تظلم همه باید رسید؛ اما به آن کس که در او، احتمال مظلومیت بیشتر است، دلسوزانه‌تر باید رسید.


سالروز ولادت حضرت بقیه‌الله ارواحناله‌الفداه، روز جهانی «مستضعفین» است. به‌همین مناسبت،  برگزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب اسلامی در این باره منتشر شده است که در ادامه میخوانید:

پیام انقلاب خطاب به مستضعفان عالم است

آن هنگام که از مبارزه و مقابله با استکبار جهانى و قلدر‌ها و غارتگرهاى جهان حرف مى‌زنیم، مخاطب ما تمام مستضعفان عالمند. این، طبیعت پیام ماست؛ استکبار جهانى هم این مطلب را مى‌داند. دشمنى او با ما و امام (ره) و انقلاب اسلامى نیز به خاطر همین نکته است.
سخنرانى در مراسم بیعت گروه کثیرى از ائمه‌ى جمعه و روحانیون استان مازندران و اصفهان و علما و طلاب کشورهاى اسلامى مقیم ایران ۰۴/۰۴/۱۳۶۸

حمایت از مستضعفان با «نه شرقی، نه غربی»

سیاست «نه شرقى و نه غربى»، حمایت از مستضعفان و مظلومان، دفاع از وحدت و حرکت امت بزرگ اسلامى و فایق آمدن بر عوامل اختلاف و دوگانگى مسلمین در سطح جهان، و مجاهدت براى ایجاد مدینه‌ى فاضله‌ى اسلامى، و تکیه بر جانبدارى از قشرهاى محروم و کوخ‌نشین، و به کار گرفتن همه‌ى عوامل و امکانات براى بازسازى کشور در سطح داخلى کشور، خطوط اصلى برنامه‌هاى ماست. هدف اصلى از این همه، زنده کردن دوباره‌ى اسلام و بازگشت به ارزشهاى قرآن است و ما یک سر مو از این هدف عقب نخواهیم نشست.
پیام به حجاج بیت‌الله الحرام ۱۴/۰۴/۱۳۶۸

پای‌بندی به اصول انقلاب

در نظام اسلامى، رفع فقر و محرومیت، در شمار هدفهاى طراز اول است و پای‌بندى به اصول انقلاب، بدون مجاهدت در راه نجات مستضعفان و محرومان، سخنى بى‌معنى و ادعایى پوچ است.
پیام به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینى (ره) ۱۰/۰۳/۱۳۶۹

اعتقاد انقلاب به طرفداری از مستصعفان

این انقلاب، چون با نام خداست، همیشه با شیطان‌ها مواجه است. چون معتقد به طرفدارى از مستضعفان و مظلومان است، همیشه با قلدران و زورگویان و مستکبران، دست‌به‌گریبان است.
سخنرانى در دیدار مسئولان سازمان تبلیغات اسلامى ۰۶/۰۴/۱۳۶۹

مرکز امید همه‌ى مستضعفان عالم

«ولقد کتبنا فى‌الزبور من بعدالذکر ان الارض یرث‌ها عبادى الصالحون». در یک آیه‌ى دیگر: «ان الارض‌لله یورث‌ها من یشاء من عباده». در یک آیه‌ى دیگر: «لیظهره على‌الدین کله ولوکره المشرکون». یعنى این پرچم توحید و اسلام و ایمان، این پرچم ایستادگى در مقابل ظلم و جور از هر کس و هر جاى عالم، این پرچم استقلال ملت‌ها در مقابل قدرتهاى زورگوى عالم، باید در سرتاسر جهان و به عنوان مرکز امید همه‌ى مستضعفان عالم، به اهتزاز در بیایید.
سخنرانى در دیدار با گروه کثیرى از آزادگان ۲۶/۰۶/۱۳۶۹

مهم‌ترین مسأله‌ى نظام رسیدگی طبقات مستضعف است

مهم‌ترین مسأله‌ى دستگاه ما و نظام جمهورى اسلامى کوشش براى رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم است. واقعا باید صحت برنامه‌ها را به این سنجید و دنبال این قضیه رفت و کارهاى دیگر را در اولویتهاى بعد قرار داد. کارهاى مربوط به طبقات محروم و مستضعفان جامعه – که تعدادشان هم زیاد است – حقا و انصافا یک حرکت اساسى را مى‌طلبد.
بیانات در دیدار با رئیس جمهور و اعضاى هیأت وزیران، به مناسبت گرامیداشت هفته‌ى دولت ۰۳/۰۶/۱۳۷۰

کمک به مستضعفان نباید در جامعه تعطیل بشود

در جامعه‌ى ما باید عادت کمک به ضعفا که یک عادت اسلامى است، روزبه‌روز بیشتر شود. صدقاتى که مردم مى‌دهند، اطعامهایى که مى‌کنند و کارهاى بزرگى از قبیل وقف و حبس و امثال آن‌ها که انجام مى‌شود، از سنتهاى حسنه‌ى اسلامى است. این سنت‌ها به حیات اجتماعى طیب کمک مى‌کند. لذا نباید بگذارید در جامعه تعطیل شود. وقتى که مردم خود را در رفع گرفتارى مستضعفان و ضعفا و مستمندان سهیم بدانند، کار‌ها اصلاح مى‌شود.
بیانات در دیدار جمعى از اعضاى نیروى انتظامى ۲۹/۰۴/۱۳۷۳

رفع فقر امر خداست

مبارزه‌ى با استبداد، با فساد، با وابستگى، با عقب‌افتادگى و فقر و تلاش براى بهسازى زندگى انسان‌ها و رفع فقر از زندگى فقرا و مستضعفان، چیزهایى است که مورد رضاى الهى است. خداى متعال انسان‌ها را به این چیز‌ها امر کرده است.
بیانات در دیدار علما، طلاب و اقشار مختلف مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دى ماه ۱۹/۱۰/۱۳۷۵

انقلاب ما را پابرهنگان به پیروزی رساندند

دو نکته‌ى اساسى در حرکت امام بزرگوار بود که همین دو نکته، سرمایه‌ى ارزشمند این انقلاب بود و هست: یکى این است که هدف این انقلاب، اسلام است. دوم این‌که سربازان این انقلاب و لشکر این انقلاب، مستضعفان و پابرهنگان و همچنین قشر جوانند. این انقلاب را، پابرهنگان به پیروزى رساندند. این جنگ طولانى تحمیلى هشت ساله را جوانان این مملکت به نتیجه رساندند.
بیانات در اجتماع باشکوه عزاداران مراسم نهمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینى (ره) ۱۴/۰۳/۱۳۷۷

تاکید دائمی امام بر احقاق حقوق مستضعفان

آن کسى که محرومیت دارد و دستش از حقوق خود خالى مانده است، باید بیشتر توجه و همت و تلاش را اختصاص داد. لذا امام به طور دائم بر حقوق مستضعفان و محرومان و پابرهنگان تکیه مى‌کرد. عملا هم در تمام مدت پیروزى انقلاب تا امروز و قبل از آن، کسانى که بیش از همه سینه سپر کردند، از نظام دفاع کردند، سختیهاى نظام را به جان خریدند و در مقابل دشمنان ایستادند، طبقات محروم و پابرهنه و مستضعفان جامعه بوده‌اند. این‌ها باید بیش از دیگران مورد توجه قرار گیرند.
بیانات در اجتماع زائران مرقد مطهر امام خمینى (ره) ۱۴/۰۳/۱۳۸۰

یک وظیفه‌ى همگانى

در دعاى روزهاى ماه رمضان مى‌گوییم: «اللهم اغن کل فقیر. اللهم اشبع کل جائع. اللهم اکس کل عریان». این دعا فقط براى خواندن نیست؛ براى این است که همه خود را براى مبارزه با فقر و مجاهدت در راه ستردن غبار محرومیت از چهره‌ى محرومان و مستضعفان موظف بدانند. این مبارزه، یک وظیفه‌ى همگانى است.
بیانات در خطبه‌هاى نماز عید فطر ۱۵/۰۹/۱۳۸۱

اسلامی که مستضعفان را امیدوار نکند، اسلام نیست

اسلام ناب، اسلامى است که باید ابوجهل‌ها از آن بترسند. اگر اسلامى بود که ابوجهل‌ها و ابوسفیان‌ها از آن نترسیدند و با آن دشمن نبودند، باید در اسلام بودنش شک کنیم. آن اسلامى هم که طبقات مستضعف و محروم به آن امیدوار نشوند و دل ندهند، اسلام نیست. اسلامى که نتواند آرزوهاى خفته و فروکشته‌ى قشرهاى مظلوم را در سطح دنیا – نه فقط در سطح کشور خودمان – زنده و احیا کند، شک کنید در این‌که این دین، اسلام باشد.

مردم نباید فراموش بکنند که ما هرچه داریم، به برکت اسلام ناب و اسلام انقلابى است؛ اسلامى که به فکر طبقات مستضعف و محروم است، نه اسلامى که در خدمت قدرتمندان و اغنیاست.
سخنرانى در سالروز میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار ۱۰/۱۲/۱۳۶۸
سخنرانى در اجتماع بزرگ مردم مشهد و زایران حضرت رضا (ع) ۰۲/۰۱/۱۳۶۹

به قشر مستضعف دلسوزانه‌تر برسید

در کشور ما، مثل خیلى جاهاى دیگر، قشر محروم و فقیر و پابرهنگان و روستاییان و طبقات مستضعف، بیشتر مظلوم واقع شدند. در حق آن‌ها، احتمال مظلومیت قوی‌تر است، تا فلان آدم پولدار زمیندار وسیع الامکان. به درد و تظلم همه باید رسید؛ اما به آن کس که در او، احتمال مظلومیت بیشتر است – قشرهاى مظلوم و پایین جامعه – دلسوزانه‌تر باید رسید.
بیانات در دیدار با رئیس و مسؤولان قوه‌ى قضاییه ۰۴/۰۴/۱۳۶۹

تکالیف زیادى که بردوش ماست

ما براى مقابله‌ى با توطئه‌هاى استکبار، نسبت به این کشور و این منطقه و همه‌ى ملتهاى مستضعف، وظایف و تکالیف بسیارى داریم که باید آن‌ها را انجام بدهیم. ما به خاطر ایجاد رفاه و زندگى شایسته‌ى انسانى براى این ملت بزرگ و فداکار، کار‌ها و تکالیف زیادى بردوش داریم.
سخنرانى در سالگرد قیام نوزدهم دیماه ۱۹/۱۰/۱۳۶۹

راه امیرالمؤمنین (ع): هر حرکتی به نفع مستضعفین

در نظام ما، هر حرکت و سیاست و قانون و تلاشى، باید در خدمت مردم مستضعف و محرومى باشد که حکومت طولانى و بلندمدت طاغوت‌ها، آن‌ها را از جهات مختلف، به استضعاف و ضعف دچار کرده است. این، راه ماست. این، آن راهى است که امیرالمؤمنین (ع) پیمود. این، آن راهى است که امام و معلم و رهبر عظیم‌الشأن این انقلاب، آن را از على (ع) درس گرفت و پیش پاى ما گذاشت. باید در آن راه حرکت کنیم.
سخنرانى در سالروز میلاد حضرت على (ع) ۱۰/۱۱/۱۳۶۹

اصلى‌ترین مسأله نجات طبقات مستضعف است

در تنظیم برنامه‌هاى کشور، اصلى‌ترین مسأله عبارت است از رفع فقر و محرومیت و نجات طبقات مستضعف و محروم و پابرهنگان؛ که از تبعات دوران ستمشاهى و آثار سلطه‌ى بیگانگان است. همه‌ى برنامه‌هاى اقتصادى و تولیدى و سازندگى و رونق اقتصادى، باید به این هدف متوجه باشد و تنها در این صورت است که این برنامه‌ها، درست و قابل قبول است.
پیام به مناسبت افتتاح چهارمین دوره‌ى مجلس شوراى اسلامى ۰۷/۰۳/۱۳۷۱

نگاه به مناطق محروم کار بسیار لازم و واجبی است

نگاه به مناطق محروم و طبقات مستضعف کشور و آن مناطقى که مورد بى‌مهرى دستگاههاى طاغوتى در گذشته قرار گرفته‌اند. این از جمله کارهاى بسیار لازم و واجب است که ان‌شاءالله آقایان در هر جا که هستند چه در کارهاى اقتصادى، چه فنى، چه علمى و چه فرهنگى دنبال کنند.
بیانات در دیدار «هیأت دولت» در آغاز کار دوره‌ى دوم ریاست جمهورى آقاى «هاشمى رفسنجانى» ۰۳/۰۶/۱۳۷۲

مستصعفین؛ وفاداران ِ دیروز و امروز و فردا

قشرهاى مستضعف، قشرهاى فقیر و ضعفاى مردمند که نیروهاى وفادار و ماندگار انقلاب و امام و دولتهاى مختلف بوده‌اند و هستند و خواهند بود. عزیزانى که ان‌شاءالله در آینده‌ى نزدیک مسؤولیت بر عهده مى‌گیرند، باید هرچه مى‌توانند از این ذخیره‌ى دائمى استفاده کنند و تا آن‌جا که قدرت دارند، براى آن‌ها خدمت و کار کنند.
بیانات در مراسم تنفیذ ۱۲/۰۵/۱۳۷۶

مستضعفین باید امنیت بیشتری داشته باشند

امام حسین علیه‌السلام مى‌فرماید: «و یأمن المظلومون من عبادک»؛ بندگان مظلوم تو امنیت پیدا کنند. منظور، مظلومان جامعه است، نه ستمگران، نه ستم‌پیشگان، نه مداحان ستم، نه عمله‌ى ستم! «مظلومون»، مردمانى هستند که دست و پایى ندارند؛ راه به جایى ندارند. هدف این است که مردمان مستضعف جامعه و انسانهاى ضعیف – در هر سطحى و در هر جایى – امنیت پیدا کنند: امنیت حیثیتى، امنیت مالى، امنیت قضایى؛ همینى که امروز در دنیا نیست. امام حسین علیه‌السلام درست نقطه‌ى مقابل آن چیزى را مى‌خواست که در زمان سلطه‌ى طواغیت در آن روز بود. امروز هم در سطح دنیا که نگاه مى‌کنید، مى‌بینید همین است؛ پرچمهاى دین را وارونه مى‌کنند، بندگان مظلوم خدا را مظلوم‌تر مى‌کنند و ستمگران، پنجه‌شان به خون مظلومان بیشتر فرو مى‌رود.
بیانات در دیدار علما و روحانیون و مبلغان در آستانه‌ى ماه محرم‌الحرام ۲۳/۰۱/۱۳۷۸

مسئولان زندگی مستضعفین را آسان کنند

مسؤولان باید دنبال عدالت و دنبال آسان کردن زندگى براى طبقات مستضعف و محروم و پابرهنه باشند. مراد کسانى است که در روز خطر این مملکت را نجات دادند و اگر خداى نکرده بار دیگر خطرى این مملکت را تهدید کند، باز هم همین جامعه‌ى کارگرى، همین معلمان، همین قشرهاى محروم و همین کارمندانى که از لحاظ درآمد در سطوح پایینى قرار دارند، مى‌روند دفاع مى‌کنند و سینه سپر مى‌سازند.
بیانات در دیدار کارگران و معلمان به مناسبت روز جهانى کارگر و سالگرد شهادت استاد مطهرى ۱۴/۰۲/۱۳۷۹

از رهبری تا مردم؛ بیشترین توجه‌مان به محرومان باشد

امروز در نظام اسلامى، همه‌ى کارگزاران حکومت، از پایین تا بالا؛ از رهبرى – که خدمتگزار همه است – از رئیس جمهور، از وزرا، از مسؤولین قضایى، از نمایندگان مجلس و از مدیران گوناگونى که در اکناف کشور هستند، باید همتشان این باشد که دین خدا را اقامه کنند، عدالت را احیا کنند، تبعیض در اجراى مقررات را از میان بردارند، بیشترین توجه‌شان به طبقه‌ى محروم و مستضعف و فقیر باشد – همچنان که امیرالمؤمنین بود – شعار تقوا را شعار شخصى و عمومى خودشان قرار دهند؛ این وظیفه‌ى ماست.

بیانات در دیدار با اقشار مختلف مردم به مناسبت میلاد امیرالمؤمنین على (ع) ۳۰/۰۶/۱۳۸۱

 

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.