فتحالله بینیاز، نویسنده و منتقد ادبی، درباره وضعیت بازار داستان و رمان در فصل تابستان مسایلی از قبیل بیعلاقه بودن قشر دانشجو به کتاب خواندن را مطرح کرد. وی گفت: رسانههایی غیر از خبرگزاریهای تخصصی، اهمیتی به معرفی کتاب نمیدهند و جایگاه کتاب و نویسنده در جامعه و رسانههای عمومیتر مهجور است.
وی با بیان اینکه قشر کتابخوان برای کتاب خواندن به تغییر فصل نیازی ندارند، گفت: کتابخوانان واقعی فصل مشخصی را برای کتاب خواندن نمیشناسند. از دانشجویانی که گاهی برای پایاننامهها و کارهای تحقیقیشان به من مراجعه میکنند، مکرر شنیدهام که حتی کتابهای درسیشان را هم به اجبار میخوانند.
وی افزود: درجامعه ما کتاب معرفی نمیشود و مخاطبان جدی کتاب قشر محدودی از جامعه هستند؛ البته قشر قابل توجهی از مخاطبان را هم رمانهای بازاری به خود اختصاص دادهاند. این دسته از مخاطبان به سراغ کتابهایی میروند که بار فکری خاصی را به آنان القا نمیکند و در روابطشان هم این نوع کتابخوانی تاثیری ندارد. در مجموع قشر بالنده و جدی کتابخوان حدود ۲۰ درصد جامعه هستند.
نویسنده «جهان داستانهای مدرنیستی» توضیح داد: در واقع ما نمیتوانیم افرادی را که کنش اجتماعی ندارند، کتابخوان حساب کنیم. داستاننویسان دینی خوب ما مانند مهدی شجاعی، صادق کرمیار و دیگران هم به دنبال مخاطب و قشر مذهبی پیشرو هستند.
بینیاز یادآورشد: به اعتقاد من وضعیت داستانخوانی در کشور ما در تابستان هم جهش خاصی ندارد. من در دوران دانشجویی با وجود آنکه در رشتهای فنی تحصیل میکردم، هفتهای نبود که تا حد اشباع کتاب نخوانم؛ همکلاسیهایم نیز اغلب همین طور بودند.
این پژوهشگر تصریح کرد: قشر دیپلمه امروز سلیقهشان از «هری پاتر» و «رمز داوینچی» فراتر نمیرود، جمعیت دانشجو هم به دنبال کتاب و داستان نمیروند و ما در نهایت نمیدانیم در مقابل این مساله چه رفتاری میتوان داشت.
Sorry. No data so far.