امید مهدینژاد؛ طنزپرداز و شاعر درباره تازهترین اثر خود با نام «با کاروان حوله» که از سوی سوره مهر منتشر شده است، گفت: با کاروان حوله آثار پراکندهای با محور ادبیات است که اغلب این طنزها قبلا در سایت فیروزه و مجلات دیگر منتشر شدهاند.
این طنزپرداز درباره گرافیک کتاب اظهار کرد: طرح جلد کتاب یک بافت است که در واقع بافت حوله خودم بود و به پیشنهاد گرافیست کار از حوله خودم برای جلد عکس گرفتم. طرح عنوان کتاب هم به شکلی است که انگار روی حوله نوشته شده است.
وی نام کتاب را برگرفته از شعر فرخی سیستانی دانست که میگوید «باکاروان حله برفتم ز سیستان…» و همچنین کتابی که دکتر عبدالحسین زرین کوب با عنوان «باکاروان حله» دارد و افزود: جالب اینکه حله همان حوله است و به معنای پارچه. اما به هرحال معنی امروزی حله با حوله تفاوت دارد و نام کتاب هم شوخی با همین مطلب بود. زیر عنوان کتاب هم به طنز نوشته شده «طنزی به شعر و ادب» و به ساخت طنزآمیز کتاب کمک میکند.
مهدینژاد درباره قالب فال حافظ در با کاروان حوله ابراز کرد: این فالها هر هفته به طور منظم در سایت فیروزه چاپ میشد و نقد به فال گرفتن با حافظ نیست و در واقع شوخی با این قالب است. حتی در چند مورد اول کاملاً فرم فالنامه را دارد و در ادامه فالها گاهی از این فرم هم خارج میشود. گاهی اشاراتی نقدهای اجتماعی هم دارد اما غالب کار شوخی با فالنامه است.
این طنزپرداز درباره ویژگی کتاب خود تصریح کرد: از آنجایی که کتاب خودم است معتقدم یک شاهکار و اتفاق بزرگی در طنز معاصر بود اما از آنجایی که یک کتاب مستقل است دارای نکات قوت و ضعفی است. پراکندگی کتاب و وجود چند قالب برای طنز از جمله نقد کتاب و فالنامه و نقد شعر میتواند از نقاط ضعف کتاب محسوب شود. شاید اگر هرکدام از این قالبها به حجمی میرسید که میتوانست کتاب مستقلی باشد اتفاق بهتری میافتاد.
وی افزود: من به فرم خیلی بها میدهم حتی دوست داشتم که هر بخش کتاب جدایی میشد و در آینده هم بنا دارم حجم فالنامه را بیشتر کنم و کتابی با فرم شوخی با فالنامه به چاپ برسانم. حتی اگر همین کتاب با همین فرم قطورتر بود و از هر قالب نمونههای بیشتری ارائه میداد، کتاب بهتری میشد.
مهدینژاد همچنین گفت: از بخشی از نقد شعرها راضیام چون واقعا در پس نقد شوخی که مطرح میشود نویسنده نقدهای جدی به شعر در لفافه و طنز وارد میکند.
Sorry. No data so far.