روزنامهٔ مغرب، روزنامه بینالمللی صبح ایران، نزدیک به ۱۲ شماره انتشار یافته است و دارای چند ضمیه میباشد. ضمیمه شهربانو یکی از ضمیمههای این روزنامه است که به درج آگهی اشتغال ویژه بانوان میپردازد.
گفتگویی که در زیر میآید گفتگوی اختصاصی با سردبیر روزنامه مغرب ـ امیرموسی کاظمی ـ است که از فعالیتهای این روزنامه در حوزه زنان و خانواده میگوید.
آقای کاظمی با توجه به اینکه روزنامه مغرب را روزنامهای برای خانوادههای ایرانی تعریف کردهاید، در این راستا لطفا هدف اصلی روزنامه را بیشتر شرح دهید.
ما علاقهمندیم که برای زنان به ویژه زنان خانهداری که رسانهای مکتوب ـ روزنامه ـ در این حوزه ندارند که مطالبات خود را دنبال کنند تریبونی باشیم و به نوعی خواستیم این خلأ را پوشش دهیم. اینکه چقدر در این ۱۲ شمارهی چاپ شده موفق بودهایم مخاطب باید بگوید. چرا که با حالت ایدهآل فاصله داریم و باید خیلی کار کنیم تا در سبد خانوادههای ایرانی قرار بگیریم.
ویژهنامه شهربانویی که داریم در واقع برای گرفتن آگهی استخدام برای بانوان تدوین شده است. در این ویژهنامه هر کارفرمایی که میخواهد از نیروی کار زنان بهره بگیرد میتواند به این ضمیمه اگهی بدهد که ما به طور رایگان آگهی میگیریم و از طرفی نیز زنان جویای کار نیز میتوانند به این مرجع مراجعه کنند. البته این ویژهنامه در آینده نزدیک گسترش مییابد.
ویژنامه شهربانو در حال حاضر شامل ۸ صفحه میباشد که تا هفته آینده به ۱۶ صفحه میرسد و در مهرماه به ۳۲ صفحه خواهد رسید.
۸ صفحهای از ویژهنامه که قرار است گسترش یابد فقط شامل درج آگهی استخدام خواهد بود یا مطالب دیگر در حوزه زنان را نیز شامل میشود؟
نه، مطالب دیگری را نیز میخواهیم علاوه بر آگهیها کار کنیم. نکته قابل توجه این است که در داخل روزنامه نیز صفحهای به نام حوا داریم که اختصاصا اخبار حوزه زنان در بخشهای مختلف ورزشی، فرهنگی، هنری و اجتماعی را کار میکنیم.
از طرفی سعیمان بر این بوده که در صفحهٔ نخست نیز در انتخاب عکسها و تیترها، جایگاهی را برای زنان و خانوادهها حفظ کنیم. البته شاید تا الان در این زمینه خیلی موفق نبودهایم ولی افق تلاشهایمان در این راستا میباشد.
از نگاه شما چه خلأی در حوزه زنان احساس میشد که این کار فرهنگی را آغاز کردید؟
ما دو مسٔله را مدنظر داشتیم: مسٔله مهمی که درحوزه زنان وجود دارد بحث کارآفرینی آنان است که با تحقیقات انجام شده فهمیدیم که آسیبهایی در آن وجود دارد و از طرفی جای مطمئنی برای درج آگهی اشتغال برای این قشر نیست.
با توجه به اینکه روزنامههای دیگری چون همشهری نیز درج آگهی را به طور گسترده دارند اما به طور تخصصی به این مسٔله نگاه نشده بود. ثانیا آفتهایی به وجود آمده بود که اخباری از آن نیز درج شده که سوء استفادههایی از این آگهیها میشد. البته بحث ما روزنامه خاصی نیست و چه بسا این مسٔله برای ما نیز پیش بیاید.
در کل ما به دنبال ایجاد راهنمایی کامل برای اشتغال بانوان بودهایم و همین مسئله ما را برای ایجاد این بخش ترغیب کرد.
مسئله مالی هم برای ما مطرح نبوده و هدف ما ایجاد راهنمای اشتغال برای بانوان و تزریق مطالب مفید برای این قشر بوده است.
مسئله دوم این است که ماهنامهها، نشریات و دوهفتهنامههای بسیاری در حوزه زنان فعالیت میکنند اما روزنامه رسانهای است که مطالبات این قشر را به روزتر دنبال میکند.
ما به عنوان دستاندرکاران این روزنامه وظیفه داریم که مشکلات موجود در حوزه زنان را به گوش مسئولین برسانیم و پاسخ مناسب را نیز از آنها دریافت کنیم. در واقع در حوزه روزنامه این کمبود که روزنامهای نبود که به مسایل زنان بپردازد وجود داشت.
آقای کاظمی فکر میکنید استقبال مردم از روزنامه شما چطور خواهد بود؟ در واقع مورد استقبال چه گروهی از افراد جامعه قرار میگیرد؟
ما در کنار توجه به زنان و خانوادهها، در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی نیز فعالیم. ولی در کل همه روزنامهها مخاطبان ویژهای دارند و هر فرد یکی از روزنامهها را با توجه به دغدغه خود از دکه روزنامهفروشی انتخاب میکند.
تعریف ما نیز گروهی از افراد هستند که کمتر مطالب مورد نظر خود را در دکه روزنامهفروشی میبینند و مطلب خاصی را دنبال نمیکنند و شاید زنان و خانوادهها بیشترین مخاطبان ما باشند.
آماری که از این ۱۱ شمارهٔ انتشار یافته به دست آوردهایم، نشان میدهد که روزنامه مغرب با اقبال نسبتا خوبی روبرو بوده است که البته اینکه اقبال به خاطر شعار ما یا هدف ما بوده است، نباز به زمان بیشتری دارد.
چه تعداد از افراد فعال در روزنامه مغرب را زن و چه تعدادی را مردان تشکیل میدهند؟
در این مجموعه ۷۰ نفر مشغول به کارند که ۵۰ نفر آنها خانم و ۲۰ نفر مرد هستند و این یعنی دو سوم دستاندرکاران روزنامه خانم هستند.
به عنوان آخرین سوال، شما ویژگیهای یک زن مسلمان را در این روزنامه چگونه معرفی میکنید؟
شاید بحث کلی ما در رابطه با زنان در این روزنامه معرفی ویژگیهای زن مسلمان نباشد. چون در کل، روزنامه ما تریبونی است برای پیگیری مطالبات یک زن حالا با ویژگیهای ایرانی- اسلامی موجود. این زن سالهاست که تعریف شده و در واقع آنچه او نتوانسته مطالبه کند ما میخواهیم از طریق این روزنامه پیگیر شویم.
Sorry. No data so far.