محسن جندقی – مه آفرید امیرخسروی نقش مهمی در احیای منطقهای به نام داماش داشت. داماش مکانی بسیار خوش آب و هوا و بکر در جنوب گیلان است و امیرخسروی با سرمایهگذاری در آب معدنی داماش و خرید مجوز یک تیم و نامگذاری آن با نام «داماش» به این منطقه شهرتی بینالمللی داد. گزارشی از خاستگاه تخلف بزرگ بانکی و واگذاری اولین شرکت مه آفرید را در این گزارش خواهید خواند.
حکم مه آفرید امیرخسروی هفته گذشته ابلاغ شد و پیشبینی میشود وی به حکم اعتراض کرده و بار دیگر وی را در دادگاهی دیگر ببینیم. جدای از فعالیتهای اقتصادی کلان مه آفرید، چیزی که مورد توجه قرار گرفته است، احیای منطقهای به نام داماش از توابع شهرستان رودبار است. داماش منطقهای بسیار خوش آب و هوا و ییلاقی است که هر ساله هزاران نفر برای تفریح به آنجا میروند. برای رفتن به منطقه داماش راه آسانی نداریم چراکه منطقهای کوهستانی بوده و در ارتفاع ۲۲۰۰ متری از سطح دریا واقع شده است. این منطقه با روستاهای دوسالدیه، آیینه دیه و شهر جیریندیه (جیرنده) همسایه است.
داماش روستایی کوچک و ییلاقی با اقلیمی کوهستانی _ جنگلی در ده کیلومتری بخش یا دهستان جیرنده از توابع عمارلو رودبار است. جیرنده خود در ۴۰ کیلومتری شهرستان لوشان واقع است. در مسیر جاده اصلی تهران _ رشت در میانه شهر لوشان، در سمت راست و بهسمت کوهستان باید وارد جاده جیرنده شد که ناهموار است و پیچ در پیچ و در دامنههایی تقریبا خشک و کم پوشش امتداد مییابد. اینجاده فاقد کمترین علائم راهنمایی است و راه را فقط با پرسش از رهگذران و ماشینهای عبوری میتوان یافت. بعد از عبور از سربالاییها و شیبهای تند روستای خلوت جیرنده که اکنون نام شهر بر خود نهاده است، مقصد پدیدار میشود. این سفر در اوایل تیرماه انجام شد. روستای داماش بسیار کم جمعیت است اما اهالی آن از اینکه روستایشان شهرت جهانی پیدا کرده خوشحال هستند و تمایل ندارند که از اختلاس و تخلف بزرگ بانکی سخنی بر زبان بیاورند. مه آفرید در این منطقه سرمایهگذاری کرده و با انتخاب نام این منطقه برای آب معدنی توانست شهرتی ملی به داماش بدهد. البته روستاییهای اینجا هیچشناختی از امیرخسرویها ندارند. طبیعت داماش بسیار بکر و زیباست و گل سوسن چلچراغ که در دنیا فقط در این منطقه و بخش کوچکی از کشور آذربایجان میروید، مورد توجه بسیاری از گیاهشناسان و مردم واقع شده است.
سوسن چلچراغ در سال ۱۳۵۴ توسط گیاهشناسی به نام لدربوری در حوزه آبریز خورگام روستای داماش شناسایی شد و پس از آن سوسن چلچراغ کانون توجهات داخلی گردید. پس از معرفی این گل به دولت ایران در همان زمان از سوی شورای عالی محیط زیست در زمره آثار زیست محیطی ملی کشور به ثبت رسید و طی این سالها رویشگاه سوسن چلچراغ در روستای داماش به مساحت ۴ هکتار تحت حفاظت قرار گرفته است.
مه آفرید قبل از اینکه در این منطقه سرمایهگذاری کند، شرکت خدمات کشاورزی و دامداری میثاق گیلان را در سال ۱۳۷۶ در رودبار تأسیس کرد. این همان شرکتی است که وقتی از آغاز فعالیتهای مه آفرید میخواهند سخن بگویند از آن نام میبرند و به این شرکت، گاوداری میگویند! این شرکت در زمینه تولید و عرضه شیر و دام فعالیت داشت. نکته جالب از این شرکت اینکه تسهیلات اندک طرح حمایت از بنگاههای زودبازده وزارت کار دولت نهم موجب شد تا این شرکت در سال ۱۳۸۵ توسعه یابد و به حیات خود ادامه دهد. یعنی جهرمی که آن موقع وزیر کار بود؟ بهطور غیر مستقیم موجبات ظهور پدیده اقتصادی به نام مه آفرید امیرخسروی را فراهم آورد و تا اینجای کار این اقدام دولت مناسب بود و نشان میدهد که با این طرحهای ساده اما کارشناسی شده، هر کسی میتواند سرمایهگذاری کرده و مدیریت سرمایه انجام دهد. البته همین مه آفرید با کمک برخی از دولتیها زمینه افزایش نامشروع سرمایه و سقوط خود را فراهم کرد. مه آفرید در همین سال به کمک برادران خود شرکت توسعه سرمایهگذاری امیرمنصورآریا را با سرمایه ۵۰ میلیون تومانی تأسیس میکند و تا بهمن ۱۳۸۷ سرمایه شرکت را تا ۲۰ میلیارد تومان افزایش میدهد.
در این مدت امیرخسروی شرکت آب معدنی داماش را خریداری میکند و با سرمایه وی این شرکت بازار قابل توجهی از آب معدنی را به خود اختصاص میدهد. جاده قزوین به رشت، لوشان، کیلومتر ۸ جاده جیرنده به داماش، آدرس کارخانه داماش است که مه آفرید با سرمایهگذاری روی تیمهای ورزشی نام شهرت دوچندانی بخشید. باشگاه ورزشی داماش ایرانیان به منظور سرمایهگذاری در رشتههای مختلف ورزشی در همان سال ۱۳۸۵ تأسیس شد و مسئولان آن اقدام به خریدن امتیاز تیمهای فوتبال کردند و صاحب دو تیم فوتبال دسته اولی در گیلان و لرستان با نامهای داماش و گهر شدند که در حال حاضر در لیگ برتر فوتبال حضور دارند. تیمهای ورزشی داماش مانند تابلوی تبلیغاتی برای شرکتهای مه آفرید امیرخسروی بودند و حتی در ابتدای فصل گذشته فوتبال قرار بود داماش با پیراهنهایی که منقش به لوگو و تبلیغ بانک غیر قانونی آریا بود بازی کند اما رسوایی تخلف بزرگ بانکی مجال این کار را نداد. به هر حال تیم فوتبال داماش را میتوان جزء اولین داراییهایی دانست که از چنگ مه آفرید بیرون آمد چراکه چند روز پیش این تیم رسما به شرکت سرمایهگذاری و تأمین خودروی صدرا واگذار شد و داماش صدرا در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید. میتوان گفت با آغاز واگذاری شرکتها و اموال مه آفرید در آینده شاهد واگذاری بیشتری در این زمینه خواهیم بود. مسئولان جدید تیم داماش صدرا هم چند تصمیم مهم گرفتهاند؛ اینکه نام تیم همچنان داماش باشد و امیر عابدینی مدیرعامل آن باقی بماند!
گفتوگو با امیر عابدینی مدیرعامل داماش گیلان
اختلاس نکردم اما با مه آفرید نان و پنیر خوردم!
امیر عابدینی مدیرعامل تیم فوتبال داماش گیلان شهریور سال گذشته خبرساز شده بود و ورزشیترین مورد اختلاس معرفی میشد اما وی همه شایعههای مربوط به دستگیری و بازداشت و بازجویی از خود را همان موقع رد کرد. خونسردی عابدینی در مواجهه با تخلف بزرگ بانکی همه را مجاب کرد که حرفهای او را باور کنند؛ حتی وقتی نام او در دادگاه از زبان مه آفرید امیرخسروی شنیده میشود.
وی در گفتوگویی کوتاه با ما برخلاف میل باطنی در اینباره توضیحات بیشتری داد.
آقای عابدینی میخواستیم درباره رابطه شما با مه آفرید امیرخسروی بپرسیم.
من نمیتوانم در اینباره مصاحبه کنم.
یعنی اینقدر رابطه صمیمانهای داشتید؟
(میخندد) نه چون اجازه این کار را ندارم. ابتدا باید از دادستانی مجوز بگیریم بعد صحبت کنیم. این روند طبیعی است چراکه دراینباره هرچیزی که بخواهیم بگوییم، به سود یا زیان کسی حرف زدهایم که در پرونده اختلاس متهم است.
اصلا شما مه آفرید را از نزدیک دیدهاید؟
بله خیلی کم. با هم نان و پنیر هم خوردهایم! اما او مدیرعامل شرکت آب معدنی داماش نبود بلکه شخص دیگری بود و او هم حامی مالی باشگاه داماش بود. رابطه ما با داماش فقط کاری بود.
گویا مه آفرید هنوز هم در زندان چک حقوق کارمندان را امضا میکند.
بله چک همه را امضا میکند غیر از چک باشگاه داماش را. ما سال گذشته خیلی به مشکل برخوردیم. چک همه امضا شد جز چکهای ما.
با این وجود داماش در لیگ برتر سال گذشته نتایج مناسبی گرفت. بله خیلیها میگفتند که ما هم در اختلاس دست داریم اما من همان موقع گفتم اموالی نداریم که اختلاس کنیم چون واقعا به ما ربطی نداشت. شرکتی آمده بود و حامی مالی ما شده بود و مسئولان شرکتی بالاتر از آن در پرونده اختلاس دستگیر شدند. البته به علت اینکه کارهای مالی و اداری ما باشرکت زیرمجموعه آن بود، حسابهای بانکیمان مسدود شد و مشکلات مالی پیش آمد اما توانستیم با همت بازیکنان و کادر فنی موفق شویم که نمایش خوبی در لیگ برتر داشته باشیم.
و حتی خبر دستگیری شما هم مطرح شد و در جلسات دادگاه هم نام شما به میان آمد.
بعد از انتشار خبر بازداشت من، تصمیم گرفتم سکوت کنم چون معتقد بودم که باید این پرونده سیر قانونی خود را طی کند. کار بنده فوتبال است و دغدغه اصلی من باشگاه داماش و پیشرفت آن است. شایعهای که درباره بنده پخش شد، مثل این است که برای وزیر نفت مشکلی پیش بیاید، بعد بیایند بگویند مدیرعامل باشگاه نفت هم مشکل دارد. معلوم است که من با مسئولان شرکتی به نام داماش همکاری کردهام چون آنها تأمینکننده مالی باشگاه بودند و نام خیلیها در دادگاه آمد.
آیا مسئولان جدید تیم میتوانند به باشگاه کمک کنند؟
بعد از واگذاری تیم، وضعیت باشگاه رو به رشد خواهد بود. امیدوارم با اعضای جدید هیأت مدیره داماش بتواند به آنچه که استحقاقش را دارد برسد و مشکلات تیم برطرف شود. در آینده درباره این موضوعات بیشتر حرف خواهم زد.
از دارت تا لیگ برتر فوتبال
چرا مه آفرید در ورزش سرمایهگذاری میلیاردی کرد؟
سرمایهگذاری در ورزش توسط امیرخسرویها آنقدر زیاد بود که در نگاه اول هیچ مشکلی بهنظر نمیرسد و احساس میشود که این کار خیرخواهانه برای جوانان این مرز و بوم صورت گرفته است اما گفته میشود بسیاری از سرمایهگذاران رانتی برای تطهیر وجهه خود به سرمایهگذاری در ورزش روی میآورند. البته این نکته بدین معنی نیست که مسئولان بخش خصوصی که در ورزش سرمایهگذاری کردهاند، مشکلات امنیتی و مالی دارند اما هستند سرمایهگذارانی که برای فرار از مالیات یا مقاصد دیگر به ورزش روی میآورند در حالیکه هیچ علاقهای به ورزش ندارند. جالب است بدانید که مه آفرید امیرخسروی هیچ علاقهای به فوتبال نداشت اما اکنون میتوانید بخشی از سرمایهگذاریهای وی در ورزش را ببینید. باشگاه ورزشی داماش ایرانیان از سال ۱۳۸۵ فعالیتهای خود را در عرصه ورزشی ایران آغاز کرده است. برخی از فعالیتهای داماش از این قرار است.
سال ۱۳۸۵
خرید تیم فوتبال داماش دورود
تأسیس دو تیم جوانان و امید فوتبال در حوزه شمیران تهران
سال ۱۳۸۶
کسب چهار جام، مدالهای رنگارنگ و مقامهای قهرمانی استانی و کشوری شنای بانوان
کمکهای مالی به دو تیم فوتبال پرسپولیس قائم شهر و جاوید کرج
حضور تیم فوتبال داماش دورود در مسابقات لیگ دسته اول کشور
سال ۱۳۸۷
خرید تیم فوتبال داماش گیلان
تأسیس تیم والیبال داماش گیلان و کسب مقام نهم لیگ برتر والیبال
تأسیس تیم شنای بانوان تهران که به مقام دوم مسابقات لیگ شنای بانوان باشگاههای کشور دست یافت. این تیم همچنین در
سیزدهمین، چهاردهمین، پانزدهمین و شانزدهمین جشنواره سراسری شنای دختران مقام اول را به دست آورد.
حضور تیم فوتبال داماش دورود در مسابقات لیگ دسته اول کشور
تیم فوتبال نونهالان داماش گیلان نایب قهرمان کشور شد
تیم فوتبال جوانان داماش گیلان به مقام چهارم رسید.
سال ۱۳۸۸
تیم فوتبال جوانان داماش نایب قهرمان تهران شد.
حضور تیم فوتبال نوجوانان داماش در مسابقات قهرمانی تهران
حضور تیم فوتبال نونهالان در مسابقات قهرمانی تهران
حضور تیم فوتبال داماش دورود در مسابقات لیگ دسته اول کشور
سال ۹۰-۱۳۸۹
صعود تیم فوتبال داماش گیلان به لیگ برتر کشور
صعود تیم فوتبال داماش تهران به لیگ دسته اول کشور
تیم والیبال داماش گیلان در رده پنجم لیگ برتر قرار گرفت.
تیم فوتبال نونهالان داماش دورود قهرمان استان لرستان شد.
تیم فوتبال نوجوانان داماش دورود قهرمان استان لرستان شد.
تیم دارت داماش گیلان نایب قهرمان کشور شد.
در سال ورزشی ۹۰-۱۳۸۹
تیمها و رشتههای جدید ورزشی از سوی باشگاه داماش ایرانیان در ردههای مختلف سنی تأسیس شد که عبارتند از:
کاراته دورود برای حضور در لیگ یک
والیبال بانوان گیلان و تیمهای پایه آن در ردههای سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید
بسکتبال بانوان گیلان و تیمهای پایه آن در ردههای سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و امید
کونگ فوی بانوان گیلان
کاراته بانوان گیلان
بوکس مردان گیلان
والیبال ساحلی مردان گیلان
فوتبال رودبار
والیبال رودبار
تیم فوتبال تهران برای حضور در لیگ دو
Sorry. No data so far.