جمعه 14 سپتامبر 12 | 18:46

محتوای فیلم موهن علیه پیامبر چیست؟

دولت آمریکا که اینک با خشم مسلمانان بیدارشده مواجه شده است تلاش می‏کند خود را از این اقدام موهن بری کند؛ اما آیا می‏توان باور کرد که ساخت فیلمی با سرمایه هنگفت ۵ میلیون دلاری و نیز اقدامات مستمر کشیش دیوانه بدون اطلاع و رضایت مقامات کاخ سفید انجام شده باشد؟


در حالی که پخش فیلمی موهن موجب خشم مسلمانان، به ویژه در لیبی و مصر و حمله به سفارت آمریکا در این کشور‌ها شده، محتوای این فیلم چیست؟

فیلم مذکور از سوی تری جونز، کشیش ضد اسلام اهل فلوریدای آمریکا، منتشر شده که اعلام کرده‌ است انتشار این فیلم به مناسبت سالگرد حملات یازده سپتامبر صورت گرفته است.

در این فیلم دوساعته، شخصیت ارزشمند پیامبر اکرم (ص) به طنز گرفته شده و این چهره پاک، فردی ترسیم شده‌ است که گناهان بسیاری مرتکب می‌شود.

 «سام باسیل»، نویسنده و کارگردان این فیلم، که «برائت از مسلمانان» نام دارد یک یهودی آمریکایی اهل کالیفرنیا و شاغل در بخش مستغلات است، اما پخش و توزیع فیلم را تری جونز برعهده دارد.

سام باسیل که هم‌اینک در مخفیگاه به‌ سر می‌برد به «وال‌ استریت جورنال» گفته‌ است که «بیش از ۱۰۰ یهودی با اعطای ۵ میلیون دلار» در تأمین مالی این فیلم کمک کرده‌اند و این فیلم با شرکت ۶۰ هنرپیشه و ۴۵ نفر پشت صحنه در سه ماه ساخته شده‌ است.

به گفته «سام باسیل»، این فیلم تاکنون تنها یک بار اکران شده که اوایل سال جاری در سالنی تقریباً خالی در هالیوود بوده است.

تری جونز، کشیش کلیسای گِینزویل فلوریدا، که شبکه خبری سی‌ان‌ان در وب‌سایت خود او را کشیشی «جویای نام» توصیف می‌کند پیش‌تر در اردیبهشت‌ماه امسال قرآن را آتش زده بود.

تری جونز روز ۲۰ مارس ۲۰۱۱ نیز یک نسخه از قرآن را در کلیسای خود به آتش کشید که این اقدام تظاهرات گسترده‌ای را در افغانستان به دنبال داشت که طی آن ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

این فیلم موهن که با دو نام «برائت از مسلمانان» و «زندگی محمد [ص] رسول اسلام» معرفی شده یک فیلم یک فیلم آماتوری به کارگردانی «سام باسیل» است و حاوی صحنه‌ها و توهین‌هایی به پیامبر اکرم (ص) است که زبان از بیان آن‌ها شرم می‌کند.

این فیلم پیش از این تنها یک بار در سالنی در هالیوود به شکل خصوصی نمایش داده شد و قرار بود در سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر در کلیسای تری جونز (کشیش سفیه) به نمایش درآید؛ اما این نمایش لغو شد.

 این کشیش طبق اعلام قبلی، حرکت موهن دیگری به نام «محاکمه مردمی محمد [ص]» برگزار کرد و به زعم خود آن حضرت را محاکمه نمود. قرار بود این فیلم در کنار این محاکمه نمایش داده شود.

 اما علیرغم لغو پخش رسمی فیلم موهن، بخش‌هایی از این فیلم در فضای مجازی منتشر گردید و چون این کار از سوی قبطیان مهاجر مصری انجام شد، نخستین واکنش‌ها از مصر علیه این اقدام برخاست و سپس به لیبی، یمن و دیگر کشور‌ها کشیده شد.

شخصیت‏های مسلمان، مسیحی، قبطی و نیز کاخ سفید ساخت این فیلم را محکوم کردند؛ اما مسلمانان خشمگین در مصر و لیبی، با حمله به نمایندگی‌های سیاسی آمریکا در «قاهره» و «بنغازی»، سفیر آمریکا در لیبی را کشتند.

دولت آمریکا که اینک با خشم مسلمانان بیدارشده مواجه شده است تلاش می‌‏کند خود را از این اقدام موهن بری کند؛ اما آیا می‌‏توان باور کرد که ساخت فیلمی با سرمایه هنگفت ۵ میلیون دلاری و نیز اقدامات مستمر کشیش دیوانه بدون اطلاع و رضایت مقامات کاخ سفید انجام شده باشد؟

زمان این فیلم ۲ ساعت است اما بخش‌هایی چند دقیقه‌ای از آن (به زبان انگلیسی و نیز با دوبله به زبان مصری محلی) بر روی شبکه ویدئویی «یوتیوب» منتشر گردیده است.

 مشخصات فیلم

نام فیلم: برائت از مسلمانان (زندگی محمد رسول اسلام)

سناریست، تهیه کننده و کارگردان: سام باسیل (به انگلیسی: (Sam Bacile )

محصول: ۲۰۱۱ ـ ایالات متحده آمریکا

زمان: ۱۲۰ دقیقه

حامیان مادی: صهیونیست‏‌ها.

حامیان معنوی: «عصمت زقلمه» رییس دولت خودخوانده قبطی (هیئت عالی حکومت قبطیان مهاجر در آمریکا) ـ «موریس صادق» وکیل قبطی دادگستری ـ «تری جونز» کشیش قرآن‏سوز آمریکایی.

 داستان فیلم

این فیلم با صحنه‌هایی از حملات گروه‌های تندرو به یک داروخانه مربوط به پزشکی قبطی در مصر آغاز می‌‏شود. در این صحنه چند مسلمان با محاسن بلند با چوب و چماق به داروخانه این پزشک حمله می‌‏کنند و با حمله ناجوانمردانه به همسر وی، مغازه‌اش را ویران می‌کنند؛ اما پلیس مصر تنها نظاره گر این حادثه است.

 فیلم پس از این بخش، به حیات پیامبر اعظم (ص) در صدر اسلام منتقل می‌شود و با پخش صحنه‌های مبتذل (که از بیان آن‌ها معذوریم)، علاوه بر توهین به پیامبر اکرم (ص)، دین اسلام را به عنوان «سرطان» و مسلمانان را افرادی خشن، عقب مانده و طرفدار خونریزی نشان می‌دهد.

گذشته از صحنه‏‌های سخیفی که ارزش بیان ندارد، یکی از شیطنتهای فیلم آن است که مسلمانان را افرادی شکنجه‏ گر معرفی کرده است و در صحنه‌ای از فیلم یک زن سالخورده به نحو عجیبی شکنجه می‌شود؛ در حالی که در تاریخ اسلام چنین چیزی مشاهده نمی‌شود. در واقع، در این فیلم بسیاری از جنایت‏هایی که نظامیان آمریکایی، اسرائیلی و غربی در سال‏های اخیر در حق مردم فلسطین، عراق و افغانستان انجام داده و در «گوانتانامو» و «ابوغریب» مرتکب شده‌اند را بی‏شرمانه به اسلام و مسلمانان نسبت می‌‏دهد.

در این فیلم نقش پیامبر (ص) را یک بازیگر آمریکایی با رفتاری کمدی و توهین‌آمیز بازی می‌کند و در آن تلاش شده است تا نزول وحی بر پیامبر (ص) را دروغ معرفی کند.

 روزنامه وال استریت ژورنال در توصیف این فیلم نوشت: فیلم «برائت از مسلمانان» یک فیلم سیاسی و نه مذهبی است و در آن از اسلام به عنوان سرطان یاد شده است.

 آشنایی با کارگردان

سام باسیل یک شهروند اسرائیلی ـ آمریکایی ایالات متحده است. وی یک مشاور املاک و مدیر شرکت‏های ساخمانی است که در کالیفرنیای جنوبی زندگی می‌کند. علیرغم عدم انتشار هیچ تصویری از وی، او یک شخص حقیقی است و سنی بین ۵۲ تا ۵۶ سال دارد. (یعنی سام باسیل، یک نام مستعار نیست).

 باسیل از روز سه شنبه (۱۱ سپتامبر ۲۰۱۲ ـ ۲۱ شهریور ۱۳۹۱) که با روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» و روزنامه آمریکایی «وال ستریت ژورنال» مصاحبه کرد ناپدید شد و از مکان اختفای وی اطلاعی در دست نیست.

وی به روزنامه «وال استریت ژورنال» گفت: «برای این فیلم ۵ میلیون دلار از یکصد صهیونیست اعانه جمع آوری شده است. این فیلم با استفاده از ۵۹ بازیگر و تیمی ۴۵ نفره در پشت صحنه، به مدت سه ماه در اواسط سال گذشته میلادی در کالیفرنیا تولید شد». با وجود این هزینه هنگفت، کیفیت فیلم بسیار پایین و دکور‌ها و صحنه‏‌ها بسیار آماتوری و پیش پا افتاده است.اما پس از ابراز انزجار مسلمانان جهان رسانه‌های غربی سعی می‌کنند هویت واقعی سازنده فیلم را مخفی کنند.

دویچه وله در گزارشی ادعا کرد: یک فعال مسیحی‌مذهب که به گفتهٔ خود در جریان تهیه فیلم همکاری داشته، اما می‌گوید که «بسیل» نام مستعار است و فرد مورد نظر نه یهودی‌مذهب است و نه اسرائیلی. به گفتهٔ استیو کلین، گروهی از شهروندان ایالات متحده که در خاورمیانه متولد شده‌اند، فیلم را تهیه کرده‌اند.

دویچه وله مدعی شد: بنا بر اعلام منابع اسرائیلی نیز شخصی با نام «بسیل» در فهرست شهروندان این کشور ثبت نشده است. استیو کلین از هویت واقعی کارگردان اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

 آشنایی با حامیان فیلم

گروه موسوم به «قبطیان مهاجر»: دکتر عصمت زقلمة از شخصیت‏های قبطی مهاجر و ساکن در آمریکا، در سال گذشته میلادی با ادعای اینکه مسیحیان قبطی مصر در معرض ظلم و قتل هستند «حکومت قبطی در تبعید» را تشکیل داد و خود را رییس آن اعلام کرد. دیگر مقامات این دولت خودخوانده «مستشار موریس صادق» مدیر اجرایی، «مهندس نبیل بسادة» دبیرکل و «مهندس إیلیا باسیلی» هماهنگ کننده بین المللی آن هستند.
اما رهبران قبطی مقیم مصر، با رد تشکیل این دولت، اعلام کردند که زقلمة و موریس را نماینده خود نمی‌دانند.

«تری جونز»: کشیش یک کلیسای کوچکی در ایالت فلوریدا است. وی جایگاهی در بین مسیحیان آمریکا ندارد و در کلیسای محلی او تنها حدود ۲۰ و حداکثر ۵۰ نفر حاضر می‌‏شوند.

وی از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ تاکنون به همراه همسرش در کلیسایی کوچک در شهر «گینسویل» حمله علیه جهان اسلام را آغاز کردند. جونز در نهمین سالگرد حملات یازده سپتامبر خواستار برگزاری مراسم قرآن سوزی شد و سرانجام پس از غائله ‏های رسانه‏‌ای فراوان و کسب شهرت منفی جهانی، در روز ۲۰ مارس ۲۰۱۱ این کار موهن را انجام داد. عواقب این کار ابلهانه وی گریبانگیر آمریکائیان مقیم کشورهای اسلامی و کارکنان سازمان ملل شد؛ و فقط در «مزار شریف» افغانستان دست کم ۱۲ نفر از نیروهای سازمان ملل کشته شدند.

تری جونز از سوی رهبران دینی مسیحیت نیز مردود است و علاوه بر محکومیت رسمی وی از سوی «واتیکان» روحانیون مختلف مسیحی نیز کار وی را نفی کرده‏‌اند. رهبران دینی شهر دیربورن نیز با موضع‌گیری در برابر این تصمیم ضددینی تری جونز اعلام کرده بودند که مقابل مرکز اسلامی دیربورن گرد هم خواهند آمد تا اعلام کنند مخالف اهانت به احساسات اقلیت‌های مسلمان هستند.

وی پس از آنکه با سوءاستفاده از غائله سوزاندن قرآن در دو سال گذشته، از یک کشیش روستایی به یک چهره جهانی تبدیل شد پارسال نیز تبلیغات شدیدی را آغاز و سرانجام نسخه‌ای از قرآن را به آتش کشید. او امسال نیز نمایش مضحک «محاکمه مردمی پیامبر (ص)» را به راه انداخت.

سوء استفاده کارگردان از عوامل فیلم؟

در همین حال یک بازیگر زن که در این فیلم ایفای نقش کرده است ادعا کرد که عوامل فیلم از آنچه سازنده آن دنبال می‌کرده است، مطلع نبوده‌اند. وی می‌گوید که به وی گفته نشده بود که این فیلم در ‌‌نهایت به کجا خواهد انجامید؛ بلکه در زمان فیلمبرداری، فیلم مزبور «جنگجویان صحرا» نام داشته و زمان آن نیز مربوط به هزاران سال پیش از ولادت پیامبر اسلام (ص) بوده است.

این بازیگر که «سیندی لی گارسیا» نام دارد، تصریح کرد: «قرار نبود این فیلم هیچ کاری به مذهب داشته باشد، بلکه قرار بود نشان دهد که در گذشته شرایط در مصر چگونه بوده است؟ در این فیلم در رابطه با [حضرت] محمد (ص) و یا مسلمانان چیزی نبود.»


یکی دیگر از اعضای گروه سازنده فیلم موهن هم که به دلایل امنیتی خواست تا نامی از وی برده نشود، روز چهارشنبه در پیامی به شبکه خبری سی‌ان‌ان ابراز داشت: «تمام عوامل فیلم بشدت ناراحت هستند و احساس می‌کنند تهیه‌کننده فیلم از آن‌ها سوءاستفاده کرده است. ما از این فیلم حمایت نمی‌کنیم و درباره مقصود و منظور آن دچار گمراهی شدیم. ما از بازنویسی‌های کامل فیلمنامه و دروغ‌هایی که به عوامل فیلم گفته شد، شوکه شده‌ایم.»

همچنین بیانیه‌ای از سوی عوامل فیلم منتشر و در آن اعلام شده است که نام پیامبر اسلام (ص) و هرچه که مربوط به اسلام است، پس از پایان مراحل فیلمبرداری به فیلم مزبور اضافه شده است. همچنین دیالوگ‌های اهانت‌امیز فیلم مزبور در زمان فیلم‌برداری ضبط نشده‌اند بلکه آن نیز بعداً به‌وسیله دوبله تغییر داده شده و جایگزین دیالوگ‌های اصلی شده‌اند.
این بیانیه تأکید کرده است که سام باسیل کارگردان فیلم از عوامل سازنده آن سوءاستفاده کرده است.

  1. حسین ولایتی
    19 سپتامبر 2012

    بر دشمنان اسلام لعنت بی کران.

  2. سمیه احمدی
    22 سپتامبر 2012

    لکه ننگین دیگر بر دامان غرب
    اللهم عجل فرجهم و اهلک اعدائهم

    • رضا
      22 سپتامبر 2012

      اهای اخوی چرا کار زشت یک عده از خدا بیخبر به نصف عالم وصل می کنی دوست داری تا اسم جنایت خمر ها میاید همه بگویند لعنت بر شرق

    • حسن
      29 سپتامبر 2012

      هیچ ربطی نداره مگه شرقی ها چکار کردن که بهشون توهین کنن ، رفتن آمریکا استعمار کردن !!! بعدشم اولا هیچ خرجی حوصله نداره بیاد یک سایت ایرانی رو ترجمه کنه برای رسیدن به یه فحش دوما همینجوری شم دارن توهین میکنن توچرا یک نفرو از نفرت خداپسندانه منع می کنی سوما می خوای بگی که دولت انگلیس و فرانسه و غیره از این کار دلشون خنک نشد دیگه !!! فکنم دیگه برات بس باشه آقا رضا …..حاج خانوم شما ادامه بده !!!

  3. a
    23 سپتامبر 2012

    خداوند ان شاءالله همه دشمنان اسلام و مسلمین را به حق محمد و آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین نابودکند.
    لازم به ذکر است کاخ سفید این فیلم را محکوم نکرده بلکه خود را طرفدار آزادی بیان معرفی کرده است

  4. ميهن پرست
    24 سپتامبر 2012

    اولا كه اسم فيلم برائت از مسلمانان نيست ! ترجمه عربي innocence of muslims ميشه برائت المسلمون كه با برائت از مسلمين زمين تا آسمون فرقشه . معني فارسيش ميشه بگناهي مسلمانان.
    بنظر من اين فيلم بقدري احمقانه است كه ارزش هيچ بحث كردني رو نداره و اعتراض مسلمونا به اين فيلم بهترين تبليغ و عامل شهرت اين فيلم شد كه مطابق خواست سازندگانش بود .
    با عرض تاسف بايد بگم كه اينبار وحدت مسلمونا در يك كار مشترك نتيجه اي نا مطلوب براشون داشته .

    اميدوارم از طريق فرهنگي با اين توهينات مبارزه بشه .

    • امید
      25 سپتامبر 2012

      من با نظر میهن پرست موافقم
      من هم بعد از این همه هیاهوی مسلمانان کنجکاو شدم و به راحتی تونستم قسمتهایی از این فیلم رو پیدا کنم و ببینم
      خیلی هم ابتدایی و غیر حرفه ای ساخته شده بود و اصلا به نظر نمیاد که این هزینه هایی که برای ساخت فیلم اعلام شده واقعی باشه چون به شدت ابتدایی و بدون کیفیت ساخته شده بود.

    • مهناز
      28 سپتامبر 2012

      اشتباه نکن.یعنی تو میگی که مسلمونا دست رو دست بذارن و نگاه کنن؟کا ر مسلمونا حرف نداشت داداش

    • پورنا
      4 اکتبر 2012

      باسلام.این حرفی که آقای میهن پرست زدن وآقای امیدهم بآن موافقت کردن درست نیست،مهم ین نیست که این فیلم ابتدایی وغیر حرفه ای ساخته شده باشدویاینکه احمقانه به نظربیادبلکه بایددیدچه گستاخی وحرمت شکنی ای انجام گرفته که موجب خشم ا ینهمه مسلمان شده است ،حرکت دیوانه واری که توسط یک عده آدم سفیه ونادان به سرکردگی شخص یا اشخاصی دیوانه صورت گرفته چیزی نیست که بتوان به سادگی ازآن گذشت به خصوص زمانی که دست استعمارپشت آن بوده باشد،چنین عمل مذبو حانه ای رانمی توان بامثل خودش پاسخ دادبلکه بایدبرسرآن فریادکشیدو حتی تهدیدکردتادیگر کسی یاکسانی جرئت نکنندکه این گستاخی بزرگ رابه صورت گسترده ترویا حرفه ای ترمرتکب شوند.

    • فاطمه
      9 اکتبر 2012

      لبیک با رسول الله(صلی الله علیه وآله)
      به یهودی ها یه اشاره بشه داد و بیداد به پا می کنن خودشونو مظلوم عالم می کنن داستان های خیالی ظلم به صهیونیست و یهودیت درست می کنن نمونش هالیوود
      اما اگه ما بخوایم از دینمون دفاع کنیم از پیامبرمون دفاع کنیم که وظیفمونه پیامبری که تمام جونش امتش بود کاری نبود که نکرده باشه برای راحتی و آسایش امتش
      بعد یه عده دشمن که جای خود یه عده از خودمون می گن حالا چرا این همه سرو صدا چیزی که نشده یا این فیلم که کیفیت نداشته ابتداییه غیر حرفه ایه چرا درموردش بحث کنیم ارزش صحبت کردن نداره
      نه جانم مساله این نیست مساله توهین و گستاخی که به ساحت مقدس پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله ) وارد شده که اگه جلوش گرفته نشه نه تنها خود به نوبه خود در قیامت مسوولیم بلکه تو این دنیا هم شاهد فیلم ها ی با کیفیت و پیشرفتش هم خواهیم بود همین سکوت باعث می شه هر کاری دلشون می خوات بکنن

  5. ایوبایوب
    28 سپتامبر 2012

    بار خدایا در دوره آخرالزمان منجی عالم بشیریت , مهدی موعود را برسان . امیدوارم عاملین این جنایت بشری به سزای عمل زشتشان برسند و خوار و ذلیل شوند

  6. تلخک=یوسف
    29 سپتامبر 2012

    وجدانن قیافه ی تری جونز رو دقت کنید! شبیه به خوک نیستش ؟!؟

  7. حامد
    29 سپتامبر 2012

    تنهاکلامی که میشه گفت اینه که خداوندا هرچه زودتر اقا و سرور ما امام زمان روبرسون تا جهان از این فساد نجات پداکنه

  8. مریم
    29 سپتامبر 2012

    به نظر من امریکا این فیلمو ساخته تا حواس مردمو متوجهش کنه.شاید تو سرش فکر حمله جنگ یا یچیز تو این مایه هاس
    مسلمونا باید حواسشونو خیلی جمع کنن

  9. داود
    29 سپتامبر 2012

    نور ابدی پیامبر اعظم محمد ص جاوادانه خواهد ماند. همه با هم مرگ بر نتان یاهو

  10. حسن
    29 سپتامبر 2012

    خدا لعنتشون کنه عجب ناتو هایین ها از خود بازیگراهم مخفی کردن

  11. علی اصغر
    30 سپتامبر 2012

    خدا را شکر که دشمنان اسلام از احمق ها هستند

  12. افیس
    1 اکتبر 2012

    به جا اینکارا ما باید سلاحی از جنس سلاح خودشون درست کنیم یه فیلم بسازیم زمان بربریت و وحشگری مردم قاره امریکا رو یاد اوری کنیم که تمدن اسلام و فرهنگ غنی اون در صدر جهان بود واسه چی انقدر الکی تو سرمون بزنیم عرضه داشته باشیم اینطوری تلافی کنیم با لعن و نفرین ما کاری پیش نمیره حاج خانوماا و حاج اقااااا عزیز

  13. مهدی ش
    6 اکتبر 2012

    چیری به غیر از گفتن مرگ بر آنها جمله دیگری نمیتوان گفت

  14. محسن
    7 اکتبر 2012

    این فیلم شروعی برای تفرقه بین مصری هاست .

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.