دوشنبه 17 سپتامبر 12 | 08:54

آیا اردوگاه اشرف پاکسازی شده است؟

با وجود اینکه تخلیه کامل اردوگاه اشرف از منافقین گام نخست پاکسازی عراق یکی از مهمترین همسایه های ایران از لوث این گروهک تروریستی محسوب می شود، اما به نظر می رسد تحقق این مسئله چالشهای فراوانی را پیش رو دارد.


هفتمین و آخرین گروه از منافقین اردوگاه اشرف در استان دیالی را به مقصد اردوگاه لیبرتی در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد ترک کردند، تا پرونده اردوگاه اشرف به طور کامل بسته شود. این گروه از منافقین که تعداد آن‌ها به ۷۰۰ نفر می‌رسید وارد اردوگاه لیبرتی شدند.

انتقال کامل منافقین به اردوگاه لیبرتی نخستین گام در راستای خارج کردن آن‌ها از خاک عراق است که توافقنامه آن در اوایل سال ۲۰۱۱ میان دولت عراق و سازمان ملل به امضا رسیده بود.

این توافقنامه بر لزوم تخلیه مسالمت آمیز اردوگاه اشرف و تلاش سازمان ملل در زمینه یافتن کشورهای دیگری برای اقامت دادن آن‌ها تکیه دارد.

خاطرنشان می‌شود رژیم بعث به سرکردگی صدام طی دهه‌های اخیر به گروهک منافقین اجازه داده بود که در ان کشور آزادانه به فعالیت‌ها و برنامه ریزی اقدامات تروریستی بپردازد.

این در حالی بود که گروهک منافقین از سال ۲۰۰۷ در فهرست گروهکهای تروریستی قرار گرفته بود. این گروهک علاوه بر همراهی با رژیم بعثی صدام در جنگ تحمیلی ۸ ساله علیه جمهوری اسلامی ایران، بار‌ها اقداماتی تروریستی را از خاک عراق برنامه ریزی و در ایران به اجرا گذاشت که در نتیجه آن بیش از ۱۷ هزار نفر به شهادت رسیده‌اند.

گفتنی است اردوگاه اشرف در اواسط دهه ۸۰ میلادی در استان دیالی ساخته شد تا رژیم بعثی از این گروهک در اقدامات تجاوزکارانه‌اش استفاده کند.

اما با وجود اینکه تخلیه کامل اردوگاه اشرف نخستین گام در راستای پاکسازی عراق از منافقین محسوب می‌شود، اما به نظر می‌رسد تحقق این مسئله با چالشهای متعددی روبرواست.

بر این اساس، منافقین با حضور قریب به سه دهه‌ای خود در خاک عراق ریشه‌هایی را در این کشور به جا گذاشته‌اند که به سادگی قابل پاکسازی نیست. روز گذشته منابع آگاه اعلام کردند «مسعود رجوی» سرکرده گروهک تروریستی منافقین ارتباطات ویژه خود را با مقامات عراقی مخالف «نوری المالکی» نخست وزیر عراق حفظ کرده و اخیرا بر این تماس‌ها شدت بخشیده است.

بنابر این گزارش، وی در تلاش است با کمک گرفتن از این شخصیتهای عراقی مقدمات تشکیل ارتشی موسوم به ارتش آزاد عراق (به سبک ارتش آزاد سوریه) را در مناطق غربی عراق فراهم آورد و علیه نیروهای امنیتی اقدامات تروریستی انجام دهد.

خبرنگار یک روزنامه اوکراینی نیز اخیرا اعلام کرده است که مسعود رجوی را در یکی از هتلهای پایتخت اردن مشاهده کرده است. وی با اشاره به اینکه رجوی بسیار خسته و بیمار به نظر می‌رسید، افزود: احتمال دارد ارتش آزاد عراق علاوه بر حمله به نیروهای امنیتی عراق، برنامه ریزی برای انجام حملاتی به ایران را نیز در دستور کار داشته باشد.

از سوی دیگر، «عباس داوری» مرد شماره دو گروهگ تروریستی منافقین که همراه مریم رجوی در پاریس اقامت دارد، اخیرا در حالی که روند خروج منافقین از اردوگاه اشرف شدت گرفته بود، خطاب به ساکنان اردوگاه لیبرتی گفته بود: ما تا لحظه مرگ در عراق باقی می‌مانیم.

مترجم سابق سرکرده منافقین که اخیرا از این گروهک جداشده با افشای اظهارات وی، اعلام کرد: داوری که مطالعاتی در مسائل دینی دارد چند ماه پیش اعضای ارشد منافقین را در اردوگاه لیبرتی جمع کرد و خطاب به آن‌ها گفت: هرگز درباره رفتن به کشوری ثالث، فکر نکنید چون این از لحاظ شرعی حرام است!

وی تاکید کرد: ما در عراق باقی خواهیم ماند، بگذارید، این اردوگاه (لیبرتی) را اردوگاه عبور نامگذاری کنند، مشکلی نیست. چون دنیا مکان عبور به آخرت و بهشت است! من هم اکنون ۷۰ سال است که در اردوگاه عبور زندگی می‌کنم.

به هر حال اظهارات این مقام ارشد منافقین و طرحهای خطرناک مسعود رجوی برای ایجاد ارتش آزاد عراق همگی نشانه‌هایی از ریشه‌های ایجاد شده گروهک منافقین در عراق است که پاکسازی آن به تلاش جدی دولت عراق و نیروهای امنیتی این کشور نیاز دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.