یکشنبه 23 سپتامبر 12 | 11:42

کنترل جمعیتی «نه»، سلامت باروری «آری»

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تغییر سیاست‌های «کنترل جمعیتی» وزارت بهداشت به سیاست «سلامت باروری» خبر داد.


دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به تغییر سیاست‌های جمعیتی در کشور گفت: اکنون ازدواج‌ها دیرهنگام و نسبت به گذشته در سنین بالا‌تر صورت می‌گیرد. بر این اساس مهم است که زمینه‌های تسهیل ازدواج جوانان فراهم شود. از طرف دیگر زوجین نیز فرزنددار شدن را به تاخیر می‌اندازند این درحالیست که ممکن است افزایش سن ازدواج مشکلاتی را در فرزنددار شدن زوجین ایجاد کند.

وی ادامه داد: پس از آنکه زوجین در سن بالا فرزنددار می‌شوند، عنوان می‌کنند که همین یک فرزند کافی است. بر این اساس است که اکنون مشکلاتی را در زمینه جمعیت و موالید در کشور داریم. البته برخی از نقاط کشور از موالید بالایی برخوردارند و نرخ رشد جمعیت‌ در این مناطق حتی به بالا‌تر از چهار می‌رسد و لازم است کنترل‌هایی در این مناطق صورت گیرد.

وزیر بهداشت نرخ رشد جمعیت در کشور را حدود ۳. ۱ درصد است عنوان کرد و گفت: اگر نرخ باروری نهایی (که با نرخ رشد متفاوت است) بین ۵. ۲ تا ۳ قرار گیرد، ایده‌آل است؛ به این معنا که یک فرزند کم است و بهتر است تعداد فرزندان خانواده بیشتر از ۲ نفر باشد و به این ترتیب پس از هموار شدن جاده فرهنگی این قضیه، خانواده‌ها بتوانند تعداد فرزندان بیشتری را داشته باشند.

دستجردی بر لزوم سرمایه‌گذاری برای انجام ازدواج زود‌تر و فرزنددار شدن به موقع تاکید کرد و گفت: تمام این موارد نیازمند بستر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.

وی از تغییر سیاست‌های کنترل جمعیتی وزارت بهداشت به «سیاست سلامت باروری» خبر داد و گفت: سلامت مادر، نوزاد، زایمان سالم، زایمان ایمن، فاصله‌گذاری مناسب میان فرزندان، فرزند آوردن در سنین جوان‌تر، درمان ناباروری و مواردی از این قبیل را به عنوان سلامت باروری در نظر گرفته‌ایم و سیاست‌هایمان در وزارت بهداشت بر روی این قضیه بنا نهاده شده است.

وزیر بهداشت در ادامه به مشکلات روانی و روان‌شناختی ناشی از تک فرزندی در خانواده‌ها، اشاره کرد و افزود: اگر زوجی تمایلی به فرزند‌دار شدن نداشته باشند و یا تک فرزند باشند، به نفع خانواده و فرزند آن خانواده نخواهد بود و بهتر است خانواده‌ها از نظر جمعیتی خانواده‌هایی کامل‌تر باشند؛ چرا که در صورت ادامه روند تک فرزندی در خانواده‌ها به تدریج خانواده‌ها کوچک می‌شوند و در مواقع مورد نیاز نمی‌توانند به یکدیگر کمک کنند. حمایت خانوادگی، عاطفی و معنوی بسیار مهم است. بر این اساس است که به دنبال تغییر سیاست‌های جمعیتی در کشور، وزارت بهداشت نیز برنامه‌های سلامت باروری را در دستور کار قرار داده است.

دکتر وحیددستجردی در پایان گفت: لازم است دستگاه‌های فرهنگساز در کشور و دستگاه‌های برنامه‌ریز‌ در امور اجتماعی و اقتصادی نیز در این زمینه وارد شوند و طراحی و برنامه‌ریزی کنند تا به این ترتیب زمینه و بستر افزایش جمعیت مناسب فراهم شود. قطعا وزارت بهداشت هم به عنوان یکی از این دستگاه‌ها در کنار آن‌ها خواهد بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.