«روایت فتح» برنامه مستندی بود که در رابطه با رویدادهای نظامی ـ سیاسی جنگ هشت ساله ایران و عراق، توسط گروه تلویزیونی جهاد ساخته شد.
تهیه این مستند به وسیله مرتضی آوینی، از اولین سالهای جنگ ایران و عراق شروع شد و تا هنگام مرگ وی ادامه داشت و پخش آن به طور مستمر از شبکه یک سیما انجام میگرفت.
در این برنامهي تلویزیونی به بررسی مستند اتفاقات جبهه و مصاحبه با سربازان ایرانی پرداخته میشد. در هر قسمت بنا بر موقعیتهای زمانی به بررسی یکی از فرماندهان ایرانی یا عملیاتهای نیروهای ایران اقدام میشد. مجموعه «روایت فتح» در قالب پنج مجموعه تولید شد.
مجموعهی اول روایت فتح یازده برنامه درباره ی عملیات بزرگ والفجر هشت است. مهران، با انجام عملیات کربلای یک در تابستان سال ۱۳۶۵ آزاد شد. برنامههای مجموعهی دوم روایت فتح به این عملیات اختصاص دارد.
مجموعهی سوم روایت فتح دربارهی عملیات کربلای پنج است که در زمستان سال ۱۳۶۵ در شلمچه روی داد. در این عملیات سه تن از عوامل فیلمسازی گروه روایت فتح به فاصله ی یک روز از هم شهید شدند: رضا مرادي نسب، ابوالقاسم بوذری و حسن هادی. به همین دلیل سه برنامه از پانزده برنامه ی این مجموعه به این سه شهید اختصاص یافته است.
وجه مشترک برنامههای مجموعهی چهارم روایت فتح اتفاقاتی است که در سال ۱۳۶۶ علاوه بر جبههی نظامی در عرصهی سیاسی و فرهنگی بر ایران گذشت؛ انتقال عملیات سراسری ایران از جنوب به غرب، هجوم تبلیغی دشمن برای نا امید کردن مردم از ادامه ی جنگ و خالی کردن جبهه ها، و شروع دخالت مستقیم آمریکا در جنگ. جایی که رژیم سعودی هم با کشتار حجاج ایرانی خانه ی خدا در ایام حج، به فشارهای طاقت شکنی که علیه ایران وارد ميکردند افزود.
مجموعهی پنجم روایت فتح ضمن داشتن نگاهی دوباره به عملیات پیشین رزمندگان ایرانی نظیر کربلای 10 و چند عملیات محدود دیگر در غرب، حوادث این مقطع از جنگ را تا پایان آن مرور ميكند: چهار قسمت برنامهی مربوط به عملیات مرصاد با عنوان «درخششی دیگر» که تصویرگر دفع حملهی گروهک مطرود منافقین است و طی ساخت آن یکی از اعضای گروه روایت فتح به نام «حسین شریعتی» به شهادت رسید از برنامه های دیدنی این مجموعه است.
دو مجموعهی «شهری در آسمان» و «با من سخن بگو دوکوهه» هم برنامه هایی است که شهید آوینی پس از پایان جنگ ساخت و در نوع خود تجربه ی بدیع و فراموش نشدنی است.
Sorry. No data so far.