چهارشنبه 10 اکتبر 12 | 11:18

«انسان کامل» در پاسخ به فیلم موهن

کتاب مجازی «انسان کامل» نوشته «بهزاد حمیدیه» در راستای پاسخ به توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) منتشر شد.


بهزاد حمیدیه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و استاد حوزه درباره کتاب «انسان کامل»، بیان داشت: در این اثر به سیره پیامبر اعظم (ص) پرداخته‌ام.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف نگارش این کتاب، نشان دادن سیره سیاسی پیامبر اکرم (ص) و قدسی بودن ایشان به مخاطبان است، اضافه کرد: در اتفاقات اخیر به سهولت مشاهده کردیم که برخی از کشور‌ها به چهره و شخصیت قدسی پیامبر (ص) اهانت و بی‌پروا به مقدسات اسلام، توهین کردند به همین منظور به نگارش این اثر پرداختم.

سیره سیاسی و حکومتی پیامبر (ص) به عنوان یک الگو در زمان کنونی قابل استفاده است

حمیدیه ادامه داد: جریان طولانی و مفصلی در عرصه اندیشه وجود دارد که برخی از روشنفکران دینی عمدتاً به آن دامن زدند و نگاه‌شان به سیره پیامبر یک نگاه بخشی و جزئی‌نگر است.

به گفته وی، معتقدم از همه اجزا و جزئیات زندگی پیامبر (ص) می‌توانیم به عنوان یک اسوه و الگو استفاده کنیم اما متأسفانه بعضی از افراد از این موضوع دور شدند و فقط به برخی از زوایای زندگی پیامبر (ص) که عمدتاً آن هم جنبه‌های معنوی و فردگرایانه است، توجه کرده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: بنده در کتاب «انسان کامل» به دنبال یک کار بسیار فنی روی تاریخ نبودم و به گونه‌ای نخواستم که مسائل تاریخی را به صورت فنی مورد بررسی قرار دهم.

وی با بیان اینکه کتاب «انسان کامل» یک اثر فنی نیست، اضافه کرد: در این کتاب تلاش کردم تا بخش‌ها و اجزایی از زندگی پیامبر را بیان کنم به نوعی در این اثر داستان‌ها، نقل و قول‌ها و روایت‌هایی که از گذشته درباره رسول خدا مطرح شده را دسته‌بندی کردم تا شاید این دسته‌بندی تا حدودی نشان دهد که همه اجزای زندگی پیامبر (ص) حتی سیره سیاسی و اجتماعی و حکومتی ایشان کاملاً به عنوان یک اسوه و الگو حتی در زمان حاضر قابل استفاده است.

اجرای شیوه زندگی پیامبر در جامعه و سیاست امری ضروری است

حمیدیه ادامه داد: در کتاب «انسان کامل» برخی از عناوینی را انتخاب و ذیل آن مطالبی از پیامبر را آوردم که از جمله آن‌ها می‌توان به «نهضت خدمت‌رسانی بر اساس سنت نبوی»، «جایگاه جوانان در سیره پیامبر اعظم (ص)»، «سیاست‌های مالی در حکومت‌های نبوی»، «ابزار انسجام سازمانی که پیامبر استفاده می‌کردند»، «سازماندهی سازمان» ف «رفع موانع انسجام سازمانی»، «جایگاه مصلحت‌اندیشی در سیره سیاسی پیامبر»، «ساده زیستی»، «مبارزه با قوم و خویش سالاری» اشاره کرد.

وی افزود: همه موارد فوق که بیان کردم جزو مسائل کاملاً زنده‌ای هستند که امروز در عرصه جامعه و سیاست به آن‌ها نیازمندیم.

این استاد حوزه گفت: تمام فصولی که در کتاب «انسان کامل» مطرح شده بسیار کوتاه و مختصر بیان شده است و به آن عمدتاً به صورت یک فهرست اولیه نگریسته شده نه به صورت یک لیست کامل و یا نوشته مفصل کامل و طولانی.

وی بیان کرد: امکان اینکه زمان مجال دهد و توان داشته باشم این کتاب را تفصیل دهم و از منابع مفصل‌تری استفاده کنم تا با گذشت زمان قابلیت چاپ به صورت کاغذی را نیز داشته باشد، وجود دارد اما فعلاً به صورت اینترنتی و مجازی قابل استفاده است.

توجه به «سیاست اخلاقی رسول خدا» در این اثر

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: بخش‌های اصلی کتاب «انسان کامل» شامل سه بخش است که بخش نخست آن به «مسائل کلی مباحث عام حکومت»، بخش دوم به «مسائل داخلی حکومت» و بخش سوم نیز به «مسائل بین‌المللی و خارجی حکومت» اختصاص دارد.

وی عنوان کرد: در بخش نخست یعنی در «مباحث عام حکومت» ۲ سر اصل اصلی وجود دارد که می‌توان به «حکومت عرفی یا الهی» یا‌‌ همان «حکومت سکولار و الهی» اشاره کرد چراکه این بخش تأکید دارد که پیامبر اسلام حکومت را به عنوان یک حکومت الهی و اسلامی دنبال می‌کردند نه صرفاً به خاطر اینکه مردم ایشان را انتخاب کرده بودند، حکومت می‌کردند.

حمیدیه با بیان اینکه بخشی دیگر این اثر به «سیاست اخلاقی رسول خدا» اختصاص دارد، ادامه داد: «مدیریت سیاسی»، «عدالت اجتماعی»، «حقوق مردم»، «امنیت»، «اطلاعات»، «اقتصاد» و «تعزیرات» از سر فصل‌های «مسائل داخلی» به شمار می‌روند.

به گفته این استاد حوزه؛ از سرفصل‌های بخش «مسائل بین‌المللی» می‌توان به «دیپلماسی اخلاقی»، «صدور دین الهی» و «جهاد نبوی» اشاره کرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.