سه‌شنبه 23 اکتبر 12 | 11:13

آزادی ۵ مهندس ایرانی ربوده شده در سوریه

۱۰ماه از زمان ربوده شدن ۷ مهندس ایرانی شاغل در نیروگاه جندر سوریه می‌گذرد و با وجود آزاد شدن ۵ نفر از آنان، تاکنون شرایط آزادی ۲ نفر از این گروه فراهم نشده و این مسئله باعث نگرانی شدید خانواده‌های آنان شده است.


سه شنبه ۲۹ آذرماه ۹۰؛ ۵ نفر از کارکنان ایرانی شاغل در نیروگاه در حال احداث جندر واقع در حومه شهر حمص کشور سوریه در مسیر محل اقامت استیجاری خود توسط نیروهای نا‌شناس ربوده و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

۱۰ماه پس از وقوع این حادثه ۵ نفر از مهندسان ایرانی به نام‌های عبدالخالق صحنه، سجاد امیریان، کیومرث قبادی، مجید قنبری و احد سهرابی آزاد شدند اما از سرنوشت ۲ تن دیگر از کارکنان ایرانی نیروگاه جندر سوریه به نام‌های پژمان بویری و حسن حسنی خبری در دست نیست.

خانواده‌های دو مهندس ربوده شده در سوریه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کردند: تاکنون با مسئولان و مقامات وزارت امور خارجه گفتگو‌ها و دیدارهایی داشته‌اند اما هنوز مجموع اقدامات صورت گرفته منجر به آزادی دو تن باقیمانده کارکنان شاغل در نیروگاه نشده است.

آنان خواستار فراهم شدن مقدمات آزادی حسن حسنی و پژمان بویری شدند و اعلام کردند در دیدار با مقامات صلیب سرخ در تهران وعده پیگیری حل این مشکل به آن‌ها داده شده است.

همچنین عنوان شد که حسنی در اردیبهشت ماه امسال در تماس تلفنی با خانواده‌های خود در ایران اعلام کرد که به گفته ربایندگان قرار است آزاد شود، اما از آن زمان تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.

پیمانکار پروژه نیروگاه جندر گفت که ربایندگان اولیه متعلق به گردان الفاروق وابسته به ارتش آزاد سوریه بوده‌اند؛ با این حال مشخص نیست که دو ربوده شده ایرانی در اختیار چه کسانی هستند.

مادر یکی از ربوده شدگان با بیان اینکه ماه‌ها است که فرزند خود را ندیده است، گفت: از مقامات ایرانی درخواست می‌کنم همانطور که برای آزادی ۵ مهندس دیگر تلاش کردند اقدامات خود را برای آزادسازی ۲ نفر باقیمانده نیز انجام دهند.

وی ادامه داد: در طی ۱۰ماه گذشته خانواده فرزندش روزاهی سختی را سپری کرده‌اند و امیدوارند که بزودی بتوانند فرزندان خود را آزاد ببینند.

 قرارداد احداث نیروگاه ۴۸۴ مگاواتی جندر در حومه شهر حمص کشور سوریه در سال ۲۰۰۹ میلادی بین مدیرعامل وقت شرکت مپنا و وزیر برق سوریه به امضاء رسید.

با اینکه تاکنون ۲ واحد این نیروگاه توسط مهندسان ایرانی راه اندازی شده است، اما به دلیل وقوع مسائل ماه‌های اخیر سوریه و همچنین ربوده شدن کارکنان ایرانی شاغل در این نیروگاه می‌توان گفت تقریبا کار‌ها به حالت تعلیق درآمده است. با این حال مقامات ایرانی عنوان می‌کنند که همچنان این پروژه فعال بوده و تلاش برای نهایی کردن آن ادامه دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.