حسین زارع صفت ،مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران، اظهار کرد: کلیه افراد زیر ۱۸ سال که در خیابان برای تامین منابع مالی فعالیت میکنند و یا آن دسته از کودکانی که به تکدیگری مشغول هستند، کودک کار و خیابان شناخته شده و توسط ضابطان شهرداری جمعآوری میشوند.
ارتباط دو سویه مددکاران شهرداری با کودکان کار و خیابان
شهرداری تنها وظیفه جمعآوری این کودکان را برعهده دارد
وی درباره چرخه شناسایی و ساماندهی کودکان کار و خیابان، توضیح داد: شناسایی اولیه این کودکان توسط مددکاران سازمان رفاه صورت میگیرد. جمعآوری این افراد نیز پس از برقراری ارتباط دوسویه میان مددکار و کودک و جلب اعتماد او انجام میشود. شهرداری نیز، تنها وظیفه جمعآوری آنها را بر عهده دارد.
زارع صفت با بیان اینکه برای کلیه افراد جمعآوری شده پروندهای حاوی اطلاعات شخصی آنها جمعآوری میشود، افزود: پس از اینکه مشخص شد افراد جمعآوری شده در سن کودکی (زیر ۱۸ سال) قرار دارند، به مراکز بهزیستی تحویل خواهند شد و طبعا اقدامات بعدی برای ساماندهی کودکان نیازمند حکم قضایی است.
به گفته وی، تعدادی از این کودکان تحویل خانوادههای خود میشوند و عدهای نیز با حکم دستگاه قضایی در بهزیستی نگهداری میشوند.
کودکانی که تحویل خانواده میشوند، اغلب به خیابان بازمیگردند
مدیرعامل سازمان رفاه شهرداری تهران تاکید کرد: معمولا آن دسته از کودکان که به خانوادههای خود تحویل میشوند، دوباره به خیابانها بازمیگردند و به همین خاطر بسیاری از کسانی که توسط ضابطان شهرداری جمعآوری میشوند، تکراری هستند.
زارع صفت مهمترین راهکار جلوگیری از بازگشتن کودکان ساماندهی شده به خیابان را حمایت سازمانهای مردمنهاد از خانوادههای این قبیل کودکان دانست و افزود: سازمانهای مردم نهاد میتوانند برای توانمندسازی این کودکان اقدام کرده و مانع تکرار سیکل جمعآوری کودکان کار و خیابان و بازگشت آنها به کف خیابان برای کار یا تکدیگری شوند.
اتباع بیگانه غیرمجاز، فرزندان خود را وسیله امرار معاش خانواده قرار دادهاند
وی در ادامه، با بیان اینکه بخشی از کودکان کار و خیابان، غیرایرانی و از اتباع بیگانه هستند، اظهار کرد: اغلب این افراد از اتباع بیگانه غیرمجاز هستند که به صورت غیرقانونی در کشور ساکن شده و فرزندان خود را وسیله امرار معاش خانواده قرار دادهاند.
مدیرعامل سازمان رفاه شهرداری تهران خاطرنشان کرد: این دسته از کودکان نیز به بهزیستی تحویل میشوند و اقدامات بعدی در خصوص شناسایی خانواده آنها و در مرز با همکاری پلیس اتباع بیگانه و اداره کل اتباع بیگانه وزارت کشور انجام میشود.
شهرداری هیچ کودکی را در مراکز خود نگهداری نمیکند/ این اقدام غیرقانونی است
زارع صفت، با تاکید بر اینکه شهرداری تهران هیچ کودکی را در مراکز خود نگهداری نمیکند، یادآور شد: متولی اصلی کودکان سازمان بهزیستی است و نگهداری از آنها حتی در مراکز بهزیستی نیز، تنها با حکم قضایی میسر است.
وی ادامه داد: ممکن است بهزیستی به دلیل فقدان ظرفیت یا هر دلیل دیگری، امکان نگهداری از برخی کودکان جمعآوری شده را نداشته باشد که در این صورت با هماهنگی قاضی آنها را به خانودهشان تحویل میدهد. اما به هر حال شهرداری تهران برابر قانون، اجازه نگهداری از کودکان را در مراکز متعلق به خود ندارد. چراکه فرایند و نحوه برخورد با کودکان به کلی با سایر اقشاری که جمعآوری میشوند، متفاوت است و متولی اصلی آن نیز، بهزیستی است.
Sorry. No data so far.