ˈمهدی محمدزادهˈ،رئیس انجمن مدیریت و اقتصاد دارو ،با بیان اینکه بازار دارویی روز به روز در حال پیشرفت است، افزود: هر روز استاندارد جدید دارویی به بازار دنیا معرفی میشود؛ اما ممکن است آن دارو هنوز به لیست دارویی کشور اضافه نشده باشد و برخی از همکاران پزشک با مطالعه در اینترنت به وجود چنین داروهایی آگاه شوند و آن را برای بیماران تجویز کنند.
محمدزاده اضافه کرد: پزشکان نباید چنین داروهایی را که هنوز به لیست دارویی کشور اضافه نشده برای بیماران تجویز کنند. زیرا باعث سردرگمی بیماران میشود و مردم تصور میکنند که فلان پزشک چنان در کار خود خبره است که دارویی تجویز کرده که در بازار یافت نمیشود!
وی تاکید کرد از سوی دیگر بیماران باید بدانند که داروهای جدیدی که وارد بازار شده الزاما بهتر از داروهای قبلی نیست.
محمدزاده با بیان اینکه متاسفانه آمار قاچاق دارو نیز در کشور بالا است، تصریح کرد براساس اعلام سایتهای رسمی و بین المللی، سالانه ۲۵۰ میلیون دلار دارو به داخل کشور قاچاق میشود.
محمدزاده با بیان اینکه ۱۰ درصد داروی مصرفی کشور به صورت قاچاق از خارج وارد میشود، افزود: این داروها عموما داروهایی هستند که ثبت نشده و شناسنامه ندارند.
وی اضافه کرد: البته برخی از این داروهای قاچاق، سالم و برخی دیگر ناسالم هستند و ممکن است حتی اثرات سمی نیز داشته باشد.
محمدزاده ادامه داد: البته به نظر میرسد میزان داروهای قاچاق در داخل کشور بیش از ۲۵۰ میلیون دلار باشد و این رقم به ۴۰۰ میلیون دلار نیز برسد.
رئیس انجمن مدیریت و اقتصاد دارو به مردم توصیه کرد تا داروهای بینام و نشانی را که مورد تایید داروسازان نیست، خریداری نکنند. زیرا شرایط ساخت، نگهداری و فرمول به کار رفته در تولید دارو بسیار مهم است. بر این اساس نمیتوان هر دارویی را مصرف کرد.
محمدزاده اضافه کرد: دولت با صدور مجوزهای فوری به واردات برخی داروهای خارجی، قاچاق دارو را کاهش داده است؛ اما همچنان آمار قاچاق در کشور بالا است.
محمدزاده در عین حال با بیان اینکه اطلاع دقیقی از میزان قاچاق دارو ندارد، گفت: به هر میزان جلوی قاچاق دارو گرفته شود، باز هم قاچاق در این زمینه وجود دارد. بر این اساس مردم باید اطلاعات و آگاهی خود را در این زمینه افزایش داده و هر دارویی را به صرف تبلیغات استفاده نکنند.
Sorry. No data so far.