پرویز شیخ طادی کارگردان فیلم تحسین شده «روزهای زندگی» ضمن بیان این مطلب با اشاره به این مطلب که جشنواره های خارجی در جهت اهداف خود از سینمای دنیا به خصوص کشورهای در حال توسعه بهرهبرداری میکنند، گفت: هر یک از فیلمسازان بدون توجه به جنجال با یک بررسی آماری می توانند با نوع نگاه مدیران جشنواره ها در انتخابهایی که دارند آشنا شوند و در پس این آشنایی است که صداقت آزادگی در سیاستگذاری های جشنواره کاملا نمایان می شود.
جشنواره های خارجی دنبال نشان دادن چهره غیر واقعی از سینما هستند
وی در ادامه افزود: با یک بررسی ساده و رصدکردن جشنواره ها فیلمسازان به درستی درک میزان صداقت مدیران را درک خواهند کرد، صداقتی که در پس آن دیده می شود،چهره ای غیرواقعی از کشورهای مختلف دنیا به خصوص کشورهای در حال توسعه است که متاسفانه سینمای ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
کارگردان فیلم سینمایی شکارچی شنبه در ادامه صحبتهای خود با اشاره به فیلمهایی که برای حضور در جشنواره های خارجی انتخاب نمی شود گفت: بسیاری از فیلم های خوب سینما از جمله فیلم های خوش تکنیک با محتوای ارزشمند است که هیچ رنگ و بویی از سیاه نمایی در آنها دیده نمی شود و یا از نقد صریح اجتماعی نیز برخوردار نیست و حال اینکه فیلم هایی از این دست در جشنواره های خارجی به عنوان نمایندگان سینمای ایران پذیرفته نمی شود.
شیخ طادی در ادامه افزود:اما از سوی دیگر فیلم هایی که با نگاه ویژه وطن فروشی، سیاه نمایی و خاک فروشی توسط برخی از فیلمسازان ساخته میشود به سرعت پذیرفته می شود و انواع و اقسام جایزه های رنگارنگ را نیز از این جشنواره ها از آن خود می کنند .
کارگردان فیلم سینمایی «دفتری از آسمان» در ادامه متذکر شد: این نوع نگاه مختص مدیران جشنواره های بزرگ به سینمای ایران نیست بلکه شاهد بوده ایم که فیلم هایی که نقد غلو آمیز به جهان اسلام داشته اند نیز مورد تجلیل قرار گرفته اند.
فیلمسازان جوایز خارجی را نباید به هر قیمتی از آن خود کنند
وی در ادامه افزود: انتخاب فیلم هایی از این دست کاملا هدفمند است چراکه جنگ بر سر افکار عمومی است به این معنا که هر یک از دو فلسفه شرق و غرب بتواند بر افکارعمومی جهان تاثیر بگذارد و توجه دنیا را به خود جلب کنند بازی را برده است و حال اینکه برای جلب افکار عمومی دست روی کشورهای در حال توسعه می گذارند و ایران هم جزئی از این کشورها است البته این اتفاق برای کشوری مثل ترکیه هم رخ داده است و پدیده غریبی نیست .
این کارگردان سینمایی در ادامه صحبت های خود با اشاره به نوع نگاه فیلمسازان به مسائل اجتماعی خود گفت: به اعتقادمن فیلمسازان باید بیش از این مراقب منافع ملی و اخلاقی کشور خود باشند و به هرقیمتی جوایز خارجی را از آن خود نکنند. چراکه در پس این جوایز رنگارنگ تنها تاریخ می ماند و قضاوت هایی که آیندگان درباره ما خواهند کرد.
وی در پایان متذکر شد: از سوی دیگر مسئولان هم نباید چکشی با فیلمسازانی که فیلم هایی از این دست به جشنواره های خارجی فرستادند برخورد کنند. تا جائیکه ممکن است باید با فیلمسازان جوان دیالوگ برقرار کرد از سوی دیگر این مسئولان هستند که باید لحظه به لحظه جشنواره ها را رصد و تجزیه و تحلیل کنند و از رویدادهای مهم سینمایی در خارج از کشور مطلع باشند.
Sorry. No data so far.