چهارشنبه 07 نوامبر 12 | 10:46

در آمریکا سیاست‌خارجی مهم است نه آدمها

یک کار‌شناس مسائل ژئوپلوتیک گفت: تحقق سیاست‌های پیش‌بینی شده رییس جمهور آمریکا به دیدگاه‌های کلی سیاست خارجی ایالات متحده بستگی دارد.


پیروز مجتهدزاده، استاد دانشگاه و کار‌شناس مسائل ژئوپلیتیک، با بیان اینکه چگونگی برخورد ایالات متحده آمریکا در مسائل جهانی ومدیریت جهان به سیاستهای این کشور باز می‌گردد عنوان کرد: ما نباید خود را اسیر این مباحث بکنیم که کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در مبارزات انتخاباتی خود چه شعارهایی داده‌اند.

وی افزود: اغلب شعارهایی که در زمان انتخابات توسط کاندیدا‌ها اعلام می‌شود بیشتر برای خوراک داخلی رسانه‌ها و جلب آرا بوده و بسیاری از این صحبت‌ها نمی‌تواند ملاک تشخیص سیاستهای آن‌ها در آینده باشد؛ چرا که هر دو کاندیدا حرف یا مطالبی را عنوان می‌کردند که باعث کسب آرای بیشتر باشد.

این کار‌شناس مسائل ژئوپلیتیک ادامه داد: ما بار‌ها تجربه کرده‌ایم که کاندیداهای ریاست‌جمهوری برای بدست آوردن رای حتی وعده‌های بی‌پایه و اساسی را هم مطرح کرده‌اند و به طور کلی از روی شعارهای انتخاباتی نامزد‌ها نمی‌توان پیش‌بینی کرد که آن‌ها چه سیاستهایی را در آینده در پیش خواهند گرفت.

مجتهدزاده گفت: یکی از مشخصه‌های سیستم‌های حکومتی دموکراتیک این است که سیاست خارجی آن‌ها براساس توجیه ملی و منافعشان پیگیری می‌ شود و به طور کلی هم تغییر چندانی در آن صورت نخواهد گرفت و شاهد هستیم که در رابطه با وعده‌ها و صحبت‌هایی که در مبارزات انتخاباتی آمریکا داده می‌شود هم اغلب پس از به قدرت رسیدن هر یک از کاندیدا‌ها سیاست‌های جداگانه‌ای از شعارهای انتخاباتیشان را در پیش می‌گیرند.

وی ادامه داد: اینکه چه فردی در آمریکا روی کار می‌آید در سیاستگذاری‌ها تاثیر زیادی دارد ولی افراد جدا از حزب خود کاری را انجام نداده و حزب آن‌ها هم نظارت‌ها را انجام می‌دهد و مانع می‌شود تا فرد به کلی تک‌روی کند.

این استاد دانشگاه افزود: برای مثال اوباما در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی وعده‌ داده بود که مسائل داخلی و جهانی ایالات متحده آمریکا را از طریق صلح‌آمیز و نه قهرآمیز حل کند. اما شاهد بودیم زمانی که او به ریاست جمهوری رسید تلاش کرد تا برخی مسائل را از جمله روابط با ایران و بحث هسته‌یی ایران را از طریق صلح‌آمیز و مذاکره حل و فصل کند. ولی در عمل دیدیم که هر چه از انتخابات گذشت وعده‌های او کمتر عملی شد و در مواردی حتی مذاکرات با ایران به نتیجه نهایی نزدیک می‌شد، ولی آمریکا مانع شد.

این کار‌شناس مسائل ژئوپلیتیک گفت: پیگیری سیاستهای پیش‌بینی شده هر یک از نامزدهای انتخاباتی آمریکا بستگی به تحول مسائل وتغییردیدگاه‌های کلی سیاست خارجی ایالات متحده دارد که می‌تواند در مقاطعی مطابق با شعارهایی باشد که آن‌ها در دوران انتخابات اعلام کردند، ولی به طور کلی ما نباید وقت خود را برای این شعار‌ها بگذاریم؛ چرا که ممکن است تنها وعده‌هایی برای به دست آوردن آرای بیشتر باشد. برای مثال اوباما در رابطه با مساله اتمی ایران همواره یک برخورد نداشته و گاهی اوقات بنا بر شرایط واکنش‌های تندی را اتخاذ می‌کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به تحولات اخیر منطقه عنوان کرد: باید صبور بود و منتظر ماند تا تحولات منطقه به نتیجه رسیده و تاحدی کشورهای انقلابی به ثبات برسند از سوی دیگر سیاست‌های دولت آمریکا تغییر چشمگیری نسبت به گذشته نخواهد داشت. در هر صورت تنها گذشت زمان می‌تواند به حکومت‌های جدید منطقه از جمله دولت مرسی کمک کند تا استقامت لازم را کسب کنند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.