سردار سید حسن فیروزآبادی،رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ، صبح چهارشنبه در سی و دومین سالگرد شکست حصر سوسنگرد، جنگ را در سه مرحله تعریف کرد و گفت: نخستین مرحله در جنگ متوقف کردن دشمن، دوم ناامید کردن دشمن و سوم عقب راندن بود که در زمان جنگ با عراق هر سه مرحله را داشتیم.
وی افزود: دشمن معبر بستان-سوسنگرد-اهواز را برای جداسازی خوزستان انتخاب کرده بود.
فیروز آبادی گفت: تنها امید صدام و آمریکا این بود که از طریق سوسنگرد اهواز را بگیرند که بهتر است یادی کنیم از شهید غیور اصلی که گروهبانی ارتشی بود، وی تعدادی از نیروها را جمع کرد و غافلگیرانه به خط مقدم عراقیهای زده و آنها را ترساند.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح گفت: داستان سوسنگرد از این قرار است که لشگر ۹۲ زرهی اهواز به دستور بنی صدر دائما در حال جابجایی بود و وضعیت سوسنگرد لحظه به لحظه بحرانی میشد. من به آیت الله خامنهای که نماینده امام در ارتش و شورای عالی دفاع بود، گفتم که وضعیت بحرانی است و ایشان به سرعت خود را به منطقه رساندند. باید بگویم که آیت الله خامنهای با دیدن شرایط و دیدبانیهایی که داشتند به سرعت قرارگاه جنگهای نامنظم را تشکیل داده و شهید چمران رئیس ستاد قرارگاه شدند.
وی ادامه داد: شاید بتوان اینگونه گفت که نخستین ستاد سازمان دهی شده بسیجی همین جنگهای نامنظم بود و ایشان بعد از مشاهدات خود به تهران بازگشته و به عنوان امام جمعه مردم را دعوت به کمک به سپاه و ارتش کردند.
فیروز آبادی گفت: آن شب که مقام معظم رهبری در منطقه بودند و اوضاع را با شهید چمران بررسی کردند به سرعت با حضرت امام تماس گرفتند. امام گفتند سوسنگرد باید ۲۴ ساعت آینده آزاد شود.
وی افزود: آیت الله خامنهای نامهای به سرهنگ قاسمی فرمانده لشگر ۹۲ نوشتند که وضعیت اینگونه است و باید به سرعت ما را پشتیبانی کنی و شهید چمران هم ذیل آن نام متن تندی را برای حضور فوری نوشتند و ساعت ۲ شب نامه با پیک به لشگر ارسال شد.
رئیس ستاد مشتر ک نیروهای مسلح افزود: فرمانده لشکر تحت امر آیت الله خامنهای قرار گرفت وهمراه با نیروهایی که موجود بود به سمت سوسنگرد حرکت کردیم و عملیات نظامی معجره آسایی شکل گرفت.
وی درمورد اینکه چرا جزئیات این عملیات مخفی ماند، گفت: ساختار تبلیغات سپاه و ارتش عقبه خوبی نداشت حتی سلسله کتابهایی هم سپاه چاپ کرد ولی تنها گزارش بود و تحلیلی در آن دیده نمیشد.
وی در پایان گفت: امیدواریم این همایشها پرمعناتر ادامه یابد.
Sorry. No data so far.