جواد محقق، نویسنده و شاعر آیینی و دفاع مقدس در خصوص کتابخوانی مردم و رونق آن گفت: با اینکه گفته میشود مردم ما کتاب نمیخوانند، اعتقاد ندارم و معتقدم که مردم ما خوب کتاب میخوانند. منتهی این کتابخوانی به سویه نیست، یعنی عدهای، جور عدهي دیگر را در خواندن کتاب میکشند. ما هم از نظر عناوین و هم تیراژ کتاب، حداقل در کشورهای مشابه خودمان و در منطقه جزء بهترینها هستیم و در مقایسه با بسیاری از کشورهای بزرگ هم خیلی عقب نیستیم.
وی با اشاره به اینکه در این مورد کمی سیاهنمایی از روی بیاطلاعی صورت میگیرد، بیان داشت: در این راستا، هیچ آماری را از خرید، فروش، چاپ و انتشار از کشورهای دیگر در اختیار ندارند و فقط از روی شنیدههایشان، آمار اعلام میکنند.
محقق اضافه کرد: ما در سال 1355 تعداد عناوین کتابهای منتشر شده، زیر 3 هزار عنوان است و این در حالی است که با توجه به دو برابر شدن جمعیت ما، این آمار به 55 هزار عنوان کتاب در سال میرسد. اگر مقایسهای آماری با کشورهایی مثل آمریکا، روسیه و ژاپن در این خصوص صورت بگیرد، عدد و رقمی به دستتان نمیآید.
وی در پاسخ به اين سوال که مطالعات درسهای کنکور بر جوانان و نوجوانان چه تاثیری بر رونق کتابخوانی دارد، گفت: سیستم آموزشی ما به نوعی کودکان را کتاب گریز بار میآورد و در این زمینه کنکور، بی تاثیر نیست منتهی به این معنی هم نیست که اگر کنکور از سیستم آموزشی حذف شود، جوانان ما رو به کتاب و کتابخوانی میآورند؛ چراکه بخشی از کتابخوانی، به آموزش و عادت بر میگردد و بخشی دیگرش احساس نیاز و مسئله ژنتیکی است. چراکه در یک خانواده ممکن است فقط یکی از اعضای آن به کتابخوانی روی بیاورد.
این شاعر آیینی ادامه داد: چون علاقه ما این است که مردم بیشتر اهل مطالعه باشند و این مسئله در خانوادهها و مدارس آموخته نشده، نمیتوان از بچه توقع داشت که کتابخوان شود؛ چراکه هیچ وقت در محافل خانوادگی شاهد نیست که در مورد کتاب بحثی بشود و یا کتاب بخوانند، این اتفاق نمیافتد، به همین دلیل اگر بخواهیم این اتفاق بیفتد، باید سیستم آموزشی ما تغییر کند و مباحث مربوط به کتاب جدی گرفته شود.
Sorry. No data so far.