تونی هیوارد، مدیرعامل شرکت بیریتش پترولیوم بالاخره بعد از ماهها کشمکش با مقاملات دولتی بریتانیا و ایالات متحده بر سر بحران نشت نفت در خلیج مکزیک مجبور به استعفا شد. هیوارد تا اکتبر آینده مسؤولیتهایش را به رابرت دادلی واگذار خواهد کرد. شرکت بریتیش پترولیوم همچنین از رابرت دادلی آمریکایی خواسته است برنامه کاری خود را به شرکت ارائه دهد. دادلی پیش از این به عنوان مدیر اجرای پاکسازی خلیج مکزیک فعالیت میکرد که در انجام ماموریت خود چندان موفق نبوده است. «بیپی» روزهای بحرانی را پیش روی خود دارد و آمارها نشان میدهد این شرکت برای رهایی از بحران نفتی خلیج مکزیک رقمی بالغ بر 2/32 میلیارد دلار هزینه کرده که موفقیتی بسیار جزئی در مهار این فاجعه بهدست آورده است.
«بیپی» اکنون برای تامین بودجه مجبور است 30 میلیارد دلار از سهام خود را طی ماههای آینده بفروشد. تونی هیوارد 53 ساله مدیرعامل سابق «بیپی» در صنعت نفت جهان فردی شناخته شده بود اما تلاشهایش برای کمرنگ جلو دادن بحران خلیج مکزیک او را به سیبل اصلی کنگره آمریکا مبدل کرد. او به خاطر بر عهده نگرفتن مسؤولیت بروز فاجعه در چاه نفتی ماکوندو که ۱۱ نفر را کشت مورد انتقاد اعضای کنگره آمریکا قرار گرفته است.
قانونگذاران آمریکایی میگویند که از پاسخهای رئیس «بیپی» در جریان جلسه کمیته انرژی و تجارت این مجلس در ماه گذشته راضی نیستند. آنها او را به عدم پاسخگویی به سوالات و طفره رفتن از مسؤولیت درباره حادثه متهم کردند. این اظهارات آقای هیوارد که «او میخواهد به زندگی عادیاش بازگردد» و اینکه خلیج مکزیک «اقیانوسی بزرگ» است – ظاهرا به این معنی که نشت در آن تاثیری ندارد – بشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. شرکت او در یک مسابقه قایقرانی در ماه ژوئن در جریان بحران نشت نفت نیز از سوی برخی نشانه بیاعتنایی او به وضعیت تعبیر شد. بحران خلیج مکزیک نهتنها چهره «بیپی» را به یک غارتگر مبدل کرد، بلکه از زمان آغاز این بحران آمریکاییها نسبت به توانایی باراک اوباما در کنترل این بحران هر روز بیاعتمادتر میشوند.
به نظر میرسد تغییر در هیات مدیره «بیپی» با فشارهای دولت آمریکا صورت گرفته است. بسیاری تونی هیوارد را «تونی گاف» لقب دادهاند. او در طول ماههای گذشته و از زمانی که این بحران آغاز شده نشان داد سخنور خوبی نیست زیرا در بسیاری از مصاحبههایش جوابهای نامربوطی را به سوالات خبرنگاران داده بود. هیوارد در کنگره آمریکا در پاسخ به سوالی درباره خطرات مربوط به ساخت سکوی نفتی در خلیج مکزیک گفته است: «از من در تصمیمگیریها مشورتخواهی نشد». روشن است که گفتوگوهایی بین مهندسان صورت گرفته و تصمیمگیری انجام شد اما او به عنوان یک مدیر منافع شخصیاش را به منافع شرکت ترجیح داده است. تغییرات در «بیپی» بیش از هر چیز در جهت انحراف افکار عمومی از بحران زیستمحیطی در خلیج مکزیک صورت میگیرد و به نظر نمیرسد تغییری در سیاستهای این شرکت انجام شود.
Sorry. No data so far.