دوشنبه 10 دسامبر 12 | 12:41

تودهنی ضريح امام حسين (ع) بهBBC

بهانه نگارش این تحلیل، نه فقط مشارکت بخش‌های مهمی از جامعه ایران در آیین‌های عزاداری دهه نخست محرم و عاشورا که همچنین حضور معنادار و تأمل برانگیز درصد قابل توجهی از شهروندان ایران در شهرهای مختلف و در مراسم استقبال از «ضریح امام حسین» در مسیر انتقال آن به کربلاست.


شبکه دولتی انگلیس با نقض دروغ پراکنی‌های ممتد خود اعتراف کرد رویکرد به مذهب در ایران رو به فزونی است و بنابراین اپوزیسیون و جریان‌های سکولار باید از درگیری علنی با مذهب پرهیز کنند.

گروه‌های ضد انقلاب با هدایت شبکه‌هایی نظیر بی‌بی سی، در فتنه و آشوب سال ۸۸ نقاب از چهره برداشته و علناً به هتاکی علیه مقدسات اسلامی پرداختند.

اما بی‌بی سی اکنون در تحلیلی با اشاره به استقبال بی‌نظیر مردم شهرهای مختلف ایران از ضریح مطهر حضرت امام حسین علیه السلام می‌نویسد: بهانه نگارش این تحلیل، نه فقط مشارکت بخش‌های مهمی از جامعه ایران در آیین‌های عزاداری دهه نخست محرم و عاشورا که همچنین حضور معنادار و تأمل برانگیز درصد قابل توجهی از شهروندان ایران در شهرهای مختلف و در مراسم استقبال از «ضریح امام حسین» در مسیر انتقال آن به کربلاست. گزارش‌های تصویری و خبری که خبرگزاری‌های مختلف داخل ایران از این رخداد (استقبال از ضریح در مسیر) منتشر کرده‌اند، بسیار قابل تأمل و نشان دهنده واقعیت‌هایی غیرقابل انکار در کشور است. این‌‌ همان نکته‌ای است که نگارنده مایل است توجه مخاطبان سکولار خود، به ویژه کنشگران سیاسی عرفی را به آن جلب کند.

تحلیلگر بی‌بی سی می‌افزاید: برکنار از نسبت لایه‌های اجتماعی با حکومت دینی مستقر در ایران، و نیز مستقل از حاکمیت اقتدارگرایان، شواهد مهمی از تداوم رویکردهای مذهبی و زندگی مبتنی بر نقطه عزیمت‌های دینی در بخش مهمی از جامعه ایران وجود دارد. برخی نظرسنجی‌های معتبر که در سال‌های گذشته در کشور انجام شد (از جمله دو پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان) چنین مدعایی را تأیید می‌کنند. بنابراین کنشگران سکولار ناگزیر به مواجهه واقع بینانه و مدبرانه با این واقعیت اجتماعی در ایران هستند.

شبکه دولتی انگلیس تأکید کرد: اگر این وضع به دقت چنان که هست، مورد ارزیابی قرار نگیرد، خط مشی گذاری و طراحی راهبرد سیاسی می‌تواند با نواقص و اختلال‌های جدی توام شود و در مسیر اجرا و تحقق، کامیابی کمتر و کمتر شود. به تعبیری، در برآورد «نقاط قوت و ضعف، و تهدید‌ها و فرصت‌ها» به قصد سیاست گذاری استراتژیک، بی‌توجهی به باورهای مذهبی جامعه، و علائق دینی لایه‌های اجتماعی گوناگون، و نیز منابع و مراجع بازتولید و تهییج و مدیریت این اعتقادات، می‌تواند نیل به چشم اندازهای مطلوب و مورد نظر را به شدت متأثر، و حتی منتفی سازد.

بی‌بی‌سی خواستار توجه گروهک‌های ضد انقلاب به «حساسیت‌ها و درک تعصب‌ها و رعایت حوزه‌های مقدس باورهای مذهبی اقشار متدین» شد و افزود: بی‌توجهی به این عرصه‌ها و مفاهیم، می‌تواند آسیب‌های معنادار و هزینه‌های سنگین برای نیروهای سکولار در برداشته باشد. این، نکته‌ای است که متأسفانه از سوی برخی کنشگران سیاسی سکولار و فعالان رسانه‌ای عرفی نادیده گرفته می‌شود، و همزمان موجب ریزش بخش‌هایی از حامیان و همراهان جنبش تغییرخواهی می‌گردد. رویکردهای مذهبی در ایران ضعیف نشده یا به حاشیه نرفته است

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.