به گزارش تریبون مستضعفین، چهارشنبه هفته گذشته (15 آذر) اقدام مهم و قابل تاملی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی صورت گرفت که با سکوت و کم توجهی رسانه های داخلی مواجه شد. در این روز، نمایندگان مجلس نهم با بررسی دوفوریتی و حتی یک فوریتی طرح الحاق یک تبصره به ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مخالفت کردند و در نتیجه طرح به صورت عادی به کمیسیون ارجاع شد. در صورت تصویب این طرح، حق فوقالعاده ماموریت سفرهای خارجی برای مقامات و کارکنان به 50 درصد کاهش می یافت.
به گفته نیره اخوان یکی از طراحان این طرح این طرح دوفوریتی با 64 امضاء تقدیم مجلس شده بود و حتی تعداد دیگری از نمایندگان هم خواستار امضای این طرح بودند.
از دید موافقان این طرح، این کار انقلابی هم باعث صرفهجویی و کاهش هزینههای کشور میشود و هم کمک به دولت است که هم اکنون برای تامین منابع مالی خود با مشکلاتی مواجه است. همچنین «این کار نمادین باعث می شود که حداقل بیمارانی که برای تامین ارز خارجی با مشکل مواجه هستند احساس کنند که عده بسیاری از کارمندان و نمایندگان دولت نیز با آنها همراهند و میخواهند که حق ماموریتشان کاهش پیدا کند».
ولی مخالفان این طرح اعتقاد داشتند که اولاً: براساس بندهای ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری حق فوقالعاده ماموریت هر ساله با تصویب هیات وزیران مشخص میشود و جزو اختیارات دولت می باشد و در نتیجه ورود مجلس در این موضوعات کوچک و آنهم در ماه های پایانی سال و به صورت دوفوریتی، موجب وهن مجلس است. ثانیاً: اصلا مطرح شدن این طرح ضروری ندارد زیرا «دولت برای پرداخت اضافهکار کارمندان و حق ماموریت با مشکلاتی مواجه است، پس سوال این است که چطور دولت میخواهد بودجه برای پرداخت این حق الزحمهها تامین کند» و ثالثاً: «باید شئونات مامورانی که از جمهوری اسلامی به کشورهای دیگر عازم میشوند رعایت شود برای مثال خلبانی که از ایران به کشور دیگری پرواز میکند و با سایر خلبانان در یک هتل اقامت میکند نمیتواند از حق ماموریت برخوردار نباشد، نباید کاری کرد که شئونات آنها پایین آورده شود.»
مقامات روزانه چقدر حق ماموریت میگیرند؟
محسن نریمان نماینده سابق مجلس به آرمان گفت: حق ماموریت سفرهای خارجی نمایندگان مجلس برای هر روز، 130 دلار اعلام شده بود (رقمی ثابت در 16 سال گذشته) و در بخش دیگر آن هم آمده بود که ظاهرا مدیران ادارات (دولتی) نیز برای هر روز ماموریت خارجی طی سالهای گذشته 65 دلار دریافت میکردند. بر این اساس با احتساب نرخ دلار به 2500 تومان مقامات حدودا روزانه 325 هزار تومان و مدیران روزانه 162هزار و 500 تومان حق ماموریت دریافت میکنند.
حسن کامران در برنامه تلویزیونی پایش به همکارانش اعترض کرد و گفت: «وقتی دندان آدم شیرین می شود به این لایحه ها و طرح ها رای نمی دهد». نگاهی به آمار سفرهای خارجی نمایندگان شاید موید حرفهای کامران باشد «از مجلس ششم 1149، مجلس هفتم 1118 و مجلس هشتم 1552 هیات به خارج از ایران اعزام شد…در همین مجلس گذشته اصولگرایان، نمایندگان 7200 روز سفر رفتند؛ یعنی اگر سفرها یکنواخت تقسیم میشد هر نماینده 24 روزی را در خارج میگذراند.»
خدا را شکر که این طرح رای نیاورد
ولی بازخوانی این بخش از سخنرانی دکتر سعید جلیلی که به بررسی روند بررسی و تصویب طرح مشابه ای درباره کاهش حق ماموریت سفرهای خارجی در مجلس چهارم و شیوه اجرای آن توسط دولت آقای هاشمی می پردازد، خالی از لطف نیست:
«یادم هست که در دوران مجلس چهارم و دولت آقای هاشمی رفسنجانی، ما کلی انتقاد میکردیم و میگفتیم که این چه وضع سفرهای خارجی است؟ مردم نان ندارند که بخورند بعد طرف راحت میرود خارج، تازه روزی ۶۰ دلار هم پول به صورت فوقالعاده به او میدهند و از این سنخ حرفها… . آن زمان آقای دری مسئول کمیسیون برنامه و بودجه بود، بعد از این همه صحبت، انصافا مجلس چهارم یک شاهکار انجام داد و فوقالعادهی ارزی ماموریت خارج از کشور را لغو کرد. ما خوشحال شدیم و گفتیم این همان چیزی بود که ما میخواستیم. چون خیلیها سفرهای خارجی را فقط برای فوقالعادهاش میرفتند. مجلس تصویب کرد که فوقالعادهی ارزی سفرهای خارجی لغو و به جای آن مثلا روزی ۵هزارتومان به حسابشان واریز شود. هنوز سه ماه یا ۴ ماه نگذشته بود که دیدیم یک بخشنامه آمد که با توجه به مصوبه مجلس، فوقالعادهی ماموریت خارجی ۵۰۰۰ تومان است، اما بر اساس جدول ذیل هزینههایی که در ماموریت برای افراد پیش میآید را بدهید، بعد لیست کرده بودند که مثلا وزیر ۱۳۰ دلار، معاون وزیر ۹۰ دلار، و… . یعنی دوبرابر شد. چون فرد هم روزی ۵۰۰۰ تومان را دریافت میکرد و هم اگر قبلا به اسم هزینههای سفر ۵ دلار میگرفته، الان ۶۵ دلار میگرفت. من مات مانده بودم. بخشنامه هم با امضای معاون اول آقای هاشمی، یعنی آقای دکتر حبیبی آمده بود. آن سال تقریبا هزینهها دوبرابر شد. خوب چه کسی در سیستم این بخشنامه را تنظیم میکند؟ این همه مشکل در کشور وجود دارد، در عرصههای مختلف کار خوابیده و کسی به فکر نمیافتد، اما در این موضوع به این سرعت بخشنامهای متناسب تنظیم و ابلاغ و اجرا»
Sorry. No data so far.