چهارشنبه 26 دسامبر 12 | 15:57

مخدومی: ادبيات غیرسیاسی وجود ندارد

معتقدم ادبیات غیرسیاسی وجود ندارد و نویسندگان ما باید از دردهای جامعه شناخت داشته باشند و به تولید رمان‌هایی با محوریت اشرافیت که فقط در جشنواره‌های خارجی دیده می‌شوند، دل نبندند.


نشست خبری سومین جشنواره داستانی رسول آفتاب با رویکرد فتنه در پانزده قرن تاریخ اسلام، پیش از ظهر امروز در مرکز فرهنگی ـ هنری سید‌الشهدا (ع) برگزار شد.

رحیم مخدومی، در ابتدای این نشست گفت: نخستین جشنواره رسول آفتاب با موضوع فتنه سال ۸۸ برگزار شد و با وجود تبلیغات اندک، توان مالی و امکانات محدود، با استقبال مواجه شد.

وی ادامه داد: دومین جشنواره داستانی رسول آفتاب با محوریت فتنه در سال ۹۰ و با رویکرد فتنه و بیداری اسلامی برگزار شد. امسال نیز سومین دوره این جشنواره با محوریت فتنه در پانزده قرن تاریخ اسلام برگزار می‌شود؛ البته به دلیل تمکن محدود مالی باتاخیر مواجه شده‌ایم اما با همت و مسوولیت‌پذیری، همکاران امیدواریم به نحو شایسته برگزار شود.

نویسنده کتاب «جنگ پا برهنه» با تاکید بر این‌که ادبیات ما محدود به قشر اشراف‌زده نیست، عنوان کرد: ادبیات غیرسیاسی وجود ندارد و بر همه هنرمندان چون نویسندگان و شاعران واجب است به عنوان وظیفه از هنر خود به بهترین‌ نحو برای دیدبانی و نگهبانی دین با مطلوب‌ترین ادبیات ممکن استفاده کنند.

نویسنده کتاب «مردان درد» با بیان این‌که نمی‌توان ادبیات را از سیاست تفکیک کرد، درباره نفوذ فتنه بر جامعه ادبیات و هنرمندان گفت: فتنه، خواص، عوام، سینماگر، نویسنده، شاعر نمی‌شناسد. هنر خنثی وجود ندارد و همه جامعه هنری باید در قبال رویداد‌های سیاسی موضع‌گیری داشته باشند.

دبیر سومین جشنواره داستانی رسول آفتاب با اشاره به اصالت ورامینی خود گفت: مردم ورامین همیشه پیشرو مبارزه‌های انقلابی بوده‌اند که نمونه بارز آن حوادث ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بود.

وی با اشاره به کتاب‌های برگزیده سه دوره این جشنواره گفت: کتاب‌هایی مانند «دانشجو جنبش یا کرنش»، دختران فیروزه‌ای» و «عاشورای اغتشاش» در نوبت انتشار قرار دارند.

مخدومی با اشاره به این‌که فتنه از زمان پیامبران نیز محل تامل بوده است، اظهار کرد: اسلام آنقدر که از فتنه ضربه خورده از دشنمی‌های آشکار ضرر نکرده زیرا بر اساس فرموده پیامبر «فتنه‌گران کسانی هستند که مدعی دوستی با اهل بیتند اما از دجال شقی‌ترند.»

نویسنده کتاب معلم فراری اظهار کرد: تشخیص حق و باطل در بحث فتنه بسیار دشوار است زیرا مومن از مشرک شناخته نمی‌شود و این وظیفه باید از سوی متولیان روشنگری به درستی اعمال شود.

مخدومی ادامه داد: مردم به روشنگری نمی‌رسند مگر این‌که کسانی که وظیفه روشنگری دارند به رسالت خود عمل کنند تا مومن از منافق شناسایی شود و به همین دلیل هنر خنثی و سکوت در برابر رویداد‌های سیاسی یک وظیفه است.

در بخش دیگری از این نشست، محمدحسن ابوحمزه، دبیر علمی سومین جشنواره داستانی رسول آفتاب گفت: دو دوره پیشین این جشنواره با وجود نو بودن کار، با استقبال خوبی رو‌به‌رو شد.

وی با بیان ‌این‌که ۵۰ داستان درباره مشکلات رزمندگان دفاع مقدس نوشته است، اظهار کرد: با وجود اعلام نظر شخصی درباره ضعف این داستان‌ها با اصرار دبیر جشنواره قرار شد آن‌ها کتاب شوند.

ابوحمزه درباره موضوع‌ها و قالب این جشنواره داستانی گفت: این جشنواره با محوریت داستانک و داستان کوتاه برگزار می‌شود. البته در دوره اول، بخش خاطره‌ هم داشتیم که از دو دوره پیش حذف شد. موضوع‌های جشنواره هم فتنه در عصر پیامبر (ص)، فتنه عصر معصومان (ع)، فتنه‌های بابیت، بهاییت، وهابیت و صیهونیسم و گروه‌های لیبرال و منافقان و همچنین یاران جامانده از انقلاب (ریزش‌ها)، فتنه ۱۸ تیر ۷۸ کوی دانشگاه، فتنه خرداد ماه ۸۸، کودتای سبز و جریان انحرافی و همچنین فتنه‌های بیداری اسلامی است.

این داستان‌نویس ادامه داد: سومین دوره جشنواره داستان رسول آفتاب در بخش داوران نیز تلاش کرده از جوانان، پیشکسوتان، مردان و زنانی استفاده کند که مولفه‌هایی مانند دغدغه‌های انقلابی را در خود داشته باشند.

ابوحمزه با اشاره به برگزاری نشست تخصصی جشنواره ادبیات انقلاب و ادبیات انقلابی گفت: در این جشنواره یک عنوان کتاب منتشر می‌شود و همچنین از نویسندگان پیشکسوت به صورت خصوصی دعوت می‌کنیم و این‌جا نیز فراخوان عمومی را ابلاغ می‌کنیم.

در بخشی دیگر از این نشست رضا عبداللهی‌صابر، دبیر اجرای جشنواره داستان رسول آفتاب در پانزده قرن تاریخ اسلام اظهار کرد: تا کنون هیچ ارگان دولتی برای همکاری در برگزاری این جشنواره اعلام آمادگی نکرده است در حالی که دولت باید از طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی حمایت کند.

وی درباره جوایز این جشنواره گفت: نفرات اول تا سوم این جشنواره به ترتیب سکه تمام بهار آزادی، نیم و ربع سکه دریافت می‌کنند و به افراد برگزیده و شایسته‌تقدیر نیز کارت هدیه، تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا می‌شود. شرکت‌کنندگان در جشنواره نیز از اشتراک رایگان محصو‌ل‌های فرهنگی این موسسه استفاده می‌کنند.

دبیر اجرای جشنواره داستان «رسول آفتاب» درباره اختتامیه این جشنواره گفت: آثار سومین جشنواره داستانی رسول آفتاب تا ۲۰ بهمن‌ماه پذیرفته می‌شود و اختتامیه این جشنواره اسفند ‌ماه در صحن امامزاده پیشوای ورامین خواهد بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.