نجفقلی حبیبی با اشاره به تحرکات برخی اصلاح طلبان برای تکثیر «مجمع نخبگان اصلاح طلب سراسر کشور- مناسک» گفت: هنوز درباره این طرح بحثی در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مطرح نشده است، اما دوستان باید مراقبت کنند که شکافها بیشتر نشده و طرح مناسک منجر به جدا شدن آقای کواکبیان از اصلاح طلبان نشود، چرا که این به ضرر خودشان خواهد بود.
وی که با ایسنا مصاحبه میکرد، در عین حال گفت: شنیدهایم که برخی تلاشهایی میکنند که جریان بدلی اصلاح طلب را درست کنند، امیدوارم دوستان ما مراقب باشند تا در این دامها نیفتند و در مورد آقای کواکبیان چنین اتفاقی پیش نیاید.
طیفهای تندرو و فعال در فتنه ۸۸ که هم اکنون در شرایط انزوا به سر میبرند، در پروژه تحریم انتخابات مجلس، شکست سختی را متحمل شدند و اکنون نگرانند که در انتخابات آینده منزویتر شوند. به همین دلیل طیف یاد شده، گروهها و اشخاصی را که در صدد جدا کردن حساب خود و حضور در انتخابات برمی آیند، مورد اتهام و ترور شخصیت قرار میدهند و برچسبهایی نظیر اصلاح طلب بدلی، عامل نهادهای امنیتی و… را به آنها میچسبانند.
همزمان داریوش قنبری که در مجلس هشتم سخنگویی فراکسیون اصلاح طلبان را بر عهده داشت به نامزدی حسن روحانی تمایل نشان داده و گفته است: اگر نظر آقای خاتمی بر کاندیداتوری حسن روحانی مثبت باشد، قطعاً ایشان مورد حمایت اصلاح طلبان قرار خواهد گرفت.
وی به آریا گفته است: اگرچه در مقاطعی آقای حسن روحانی را به عنوان یک شخصیت اصولگرا میشناختند اما موضع گیریهای اخیر ایشان به اصلاح طلبان نزدیک است و در مجموع این موضع گیریها قطعاً در کسب پایگاه در میان اصلاح طلبان تأثیر خاص خودش را خواهد داشت.
قنبری تأکید کرد: از آنجایی که در شرایط فعلی اصلاح طلبان تشکل چندانی ندارند بنابراین گزینه نهایی اصلاح طلبان از زبان آقای خاتمی اعلام میشود و تا زمانی که ایشان اعلام نظر قطعی نکند کاندیدای اصلاح طلبان مشخص نخواهد شد.
این نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم ادامه داد: در صورت حمایت اصلاح طلبان از کاندیداتوری حسن روحانی احتمال موفقیت ایشان در انتخابات بالا خواهد بود البته آقای روحانی ظرفیت تشکیل دولت وحدت ملی را نیز دارد زیرا ایشان در مجموع شخصیت معتدلی است با این حال صادق زیباکلام چند روز پیش در مصاحبهای اعلام کرد: چهره و شخصیت ایده آل از نظر من که اصلاح طلبان میتوانند پشت او قرار بگیرند آقای ناطق نوری و در مرتبه بعدی آقای قالیباف است. آقای ناطق نوری تا به الان که آخر آذر هستیم نگفته که میخواهد نامزد ریاست جمهوری شود، برعکس گفته که نامزد نخواهد شد؛ آقای ناطق نوری چهرهای اصولگرا اما تا حدودی مستقل است و میتواند یک دولت میانه رو، معتدل و در جهت آشتی ملی کشور تشکیل دهد.
این اصلاح طلب حامی هاشمی در ادامه مصاحبه با نشریه پنجره به تخطئه مواضع تندروانه موسوی خوئینیها پرداخت و گفت: آقای خوئینیها نماینده همه اصلاح طلبان نیست. وقتی او میگوید نامزد اجارهای نمیخواهیم باید از ایشان سؤال شود که آقای موسوی خوئینیها شما مقصودتان چیست و چرا میگویید اگر ناطق نوری نامزد شود با وی نباید همکاری کنیم؟ خطاب به آقای موسوی خوئینیها میگویم با تمام احترامی که برای شما قائلم اصلاً صحبت شما را درست نمیدانم. به ایشان میگویم آقای خوئینیها فرض بگیریم الان مرداد سال ۱۳۹۲ است و نامزد اختصاصی اصلاح طلبان خاتمی، عبدالله نوری یا هر شخص دیگری که میخواهد باشد در انتخابات پیروز شده سؤال این است که دولت اصلاحات پس از مرداد ۹۲ چه کار میتواند کند؟ پاسخ؛ هیچ کاری نمیتواند بکند چون مجلس، قوه قضائیه، صدا و سیما، احزاب و شخصیتهای اصولگرا و… مخالفش هستند. آقای موسوی خوئینیها چرا اصرار دارید که تجربه دوم خرداد ۷۶ دوباره تکرار شود؟ چرا اصرار دارید دولت اصلاحات بیاید بدون اینکه پیشرفتی کند. اگر آقای ناطق نوری رئیس جمهور شود خیلی بیشتر میتواند به اصلاح طلبان کمک کند.
زیبا کلام در مورد رابطه خوئینیها با هاشمی گفت: آقای موسوی خوئینیها کلاً چشم دیدن آقای هاشمی رفسنجانی را ندارد و هر وقت پای هاشمی رفسنجانی وسط میآید ایشان مسائل قدیمی را پیش میکشد، در حالی که عالم سیاست، عالم بغض و کینه و نفرت و دشمنی نیست. آقای موسوی خوئینیها باید به فکر دموکراسی باشد، نباید به دنبال تسویه حسابهای دهه شصت، پنجاه یا حتی چهل باشد. من تردید دارم که اساساً دموکراسی برای آقای موسوی خوئینیها اهمیتی داشته باشد یا این مسئله برای وی مهم باشد، به همین خاطر ایشان به دنبال راه حلها و فرمولهایی که دموکراسی را در ایران تحقق ببخشد نمیرود… او در کل برای خاتمی هم تره خرد نمیکند.
Sorry. No data so far.