یک تحلیلگر سیاسی میگوید رسانههای بحرین با لاپوشانی خیزش مردمی در این کشور برای مخاطبان فوتبال پخش میکنند تا کشتارها و سایر جنایات ضد بشری رژیم منامه را پنهان کنند.
این در حالی است که نیروهای امنیتی بحرین در تلاش برای سرکوب مخالفان به مراسم تشییع جنازه یکی از معترضان ضد رژیم که بر اثر استنشاق گاز اشکآور جان خود را از دست داده بود حمله کردهاند. رژیم آل خلیفه بیش از ۲۲ ماه است که به سرکوب اعتراضها ادامه میدهد اما در انقلاب مردمی این کشور هیچ نشانهای از ضعف به چشم نمیخورد. رسانههای بحرین با سانسورخیزش مردمی در بحرین از توجه جامعه بینالمللی به آن جلوگیری میکنند.
برای بررسی بیشتر این مساله با اسامه العریدی، رئیس «انجمن پزشکی بحرین» از دترویت مصاحبهای انجام شده که برگردان آن را در ادامه میخوانید.
تقریبا ۲ سال از آغاز انقلاب بحرین میگذرد. با توجه به اتفاقاتی که از فوریه ۲۰۱۱ تاکنون در این کشور روی داده شما شوق و شور مردم بحرین و اقدامات دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
العریدی: میتوانم با اطمینان بگویم که مردم بحرین ثابت قدم ماندهاند. آنها ۱۲۰ کشته دادهاند؛ تعداد زیادی از مردم در زندان به سر میبرند؛ علیه عده زیادی تبعیض روا شده است؛ عده زیادی زخمی شدهاند؛ بسیاری از آنها شکنجه شدهاند ولی باز هم به پیگیری خواستههای مسالمتآمیز خود ادامه میدهند و قصد ندارد عقبنشینی کنند.
خاندان پادشاهی بحرین نیز به اقدامات و تجاوزات خود ادامه میدهد، آنها از گاز اشکآور استفاده میکنند که فرض میشود یک سلاح غیرمرگبار است اما همانطور که میدانید دولت بحرین برای کشتار مردم از آن استفاده میکند.
حاج حبیب عبدالله ۸۰ ساله که چند روز پیش درگذشت بر اثر خفگی و استنشاق گازهای اشکآور جان خود را از دست داد و همانطور که مستحضرید دولت بحرین با شلیک مقادیر بسیار زیادی از گازهای اشکآور سمی مردم را هدف قرار میدهد.
علاوه بر این آنها نه تنها مستقیما به سوی خانهها گاز اشکآور شلیک میکنند بلکه مردم را هم واقعا هدف میگیرند و یک مرد جوان نیز به علت جراحات حاصل از اصابت قوطی گاز اشکآور به سرش درگذشته است.
اگر بهویژه امروز به رسانههای بحرین نگاهی بیندازید در حال حاضر در حال نشان دادن شادی عدهای از افراد از نتیجه یک مسابقه فوتبال هستند که تیم بحرین در آن به پیروزی رسیده است. به نظر شما آنها در به تصویر کشیدن آنچه که واقعا در بحرین در حال روی دادن است چقدر درست و خوب عمل میکنند؟
العریدی: اگر میخواهید درباره حقایق واقعی بحرین اطلاعاتی کسب کنید نباید به رسانههای دولتی بحرین اتکا کنید. بیایید به آنچه که رسانههای مخالف نشان میدهند بنگریم مثلا «لونا تیوی» که به پخش حقایق و واقعیات میپردازد.
این مسائلی که در حال اتفاق افتادن است یعنی حقیقت واقعی که دولت بحرین نمیخواهد به تصویر کشیده شود. و این یکی از دلایلی است که مخالفان میخواهند این جمعه به سوی منامه، پایتخت بحرین راهپیمایی کنند تا رسانههای جامعه بینالمللی بتوانند بیش از پیش به پوشش این حرکت بپردازند.
همانطور که میدانید توجه زیادی به بحرین نمیشود چرا که مسائل متنوع و زیادی تحت پوشش قرار میگیرد البته رسانههای بحرین نمیخواهند این مسائل را نشان دهند به همین علت هم رسانههای بینالمللی اطلاعات زیادی در این زمینه دریافت نمیکنند.
اما به توئیتر، فیسبوک و شبکههای اجتماعی که توسط مخالفان اداره میشود بنگرید تا بتوانید به سرعت به حقایق واقعی در بحرین پی ببرید.
دستکم به عنوان مثال الوفاق که هنوز پایگاه اینترنتی خود را دارد و درباره حاج حبیب و چگونگی کشته شدن وی مطالبی ذکر کرده بود. بنابراین دولت بحرین نمیخواهد درباره این مسائل اطلاعرسانی شود.
رژیم منامه میخواهد نشان دهد که بحرین در صلح و صفا به سر میبرد و هیچ اقدامی نیفتاده است و همواره این کار را ادامه میدهد اما من فکر نمیکنم که بتواند موفق شود چرا که جنبش مخالفان ادامه دارد؛ مثلا الوفاق نشان داده که قصد ندارد در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۴ شرکت کند.
بنابراین آنها نمیتوانند برای همیشه به سرکوبگری و ظلم ادامه دهند و مردم برای تحقق خواستههای خود تلاش میکنند؛ آنها به هیچوجه حاضر نیستند از پیگیری خواستههای خود عقبنشینی کنند.
Sorry. No data so far.