یکشنبه 20 ژانویه 13 | 18:02

مجوز اکران سینما آزادی داده شد

میرزایی نماینده وزارت ارشاد در شورای صنفی و معاون امور اکران‌های سازمان سینمایی معتقد است که هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است. میرزایی می‌گوید شورای صنفی از همان ابتدایی که دستور وزیر صادر شده بود مشکلی با اعطای حواله اکران به سینما آزادی نداشت اما یکسری مباحث موردتوقع صنوف سینما وسط بوده است.


ماجرای پردامنه اکران در سینما آزادی ظاهرا با دستور مستقیم از سوی وزارت ارشاد مبنی بر نمایش فیلم‌های جدید در این سینما بدون نیاز به حواله اکران از سوی شورای صنفی حل شده است.

به مدت دو ماه سینمای ایران تحت‌تاثیر تصمیم شورای صنفی بر ندادن حواله اکران فیلم به سینما آزادی روزهای بدی را پشت سر گذاشت. شورای صنفی اکران که از7 سال پیش وظیفه نوبت بندی و اعطای حواله اکران فیلم‌ها در سینمای ایران از سمت وزارت ارشاد به آن محول شده بود در واکنش به تصمیم حوزه هنری بر تحریم 6 فیلم امسال سینما تصمیم گرفته بود به سینما آزادی که متعلق به حوزه هنری است فیلم جدیدی ندهد.

تصمیمی که با واکنش اعتراضی اهالی سینما روبرو شد و فقط در این یک ماه 5 فیلم به دلیل از دست دادن سینما آزادی و ضرر قبال توجه مالی صاحبان آنها از نمایش عمومی انصراف دادند.

طبق توافقی که سه هفته پیش بین وزیر ارشاد و حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفته بود قرار شد تا حواله اکران برای سینما آزادی صادر شود، دستوری که ظاهرا امضای شخص وزیر پای آن خورده بود.

در این میان علیرضا سجادپور نفر دوم سازمان سینمایی هم استعفا داد و عظیمی میرآبادی جانشینش شد تا شورای صنفی یکی از اصلی‌ترین حامیان تصمیم تحریم سینما‌ آزادی را از دست دهد.

به مدت سه هفته شورای صنفی اکران از تبعیت از این دستور سرپیچی کرد، اما اخبار بیرون آمده از سه جلسه انتهایی شورای صنفی حاکی از این بود که اعضای شورای صنفی در مورد مساله سینما آزادی به اختلافات جدی خورده‌اند. سید ضیاء هاشمی رئیس شورای صنفی و تعدادی دیگر از اعضاء بر دادن حواله اکران به سینما آزادی به توافق رسیده بودند و فرحبخش و علیخانی از تهیه‌کنندگان بانفوذ سینمای ایران مخالفت جدی خودشان را با این تصمیم اعلام کرده بودند.

اختلافات به اندازه‌ای بود که کاوش سخنگوی شورای صنفی که معمولا بعد از همه جلسات به اعلام گزارشی از جلسات شورای صنفی به رسانه‌ها می پرداخت این بار سکوت اختیار کرد.

جلسه دو شب پیش شورای صنفی هم بدون نتیجه باقی مانده است، اما ظاهرا این بار صبر وزارت ارشاد دربرابر سرپیچی شورای صنفی از دستور وزیر بالاخره تمام شده است.

به محض تمام شدن جلسه، میرزایی نماینده وزارت ارشاد در شورای صنفی با رئیس سینما آزادی تماس می‌گیرد و دستور مستقیم وزارت ارشاد مبنی بر نمایش فیلم‌ در سینما آزادی را ابلاغ می‌کند و فیلم گیرنده از دیشب در سینما آزادی اکران می‌شود.

تصمیمی که ظاهرا خروجی جلسه دو شب پیش شورای صنفی نبوده است ، بر طبق آنچه سعیدی‌پور رئیس سینما آزادی می‌گوید برخلاف دستور مستقیم ارشاد مبنی بر اعطای حواله اکران به سینما آزادی، هیچ حواله نمایشی و همین‌طور کپی از فیلم گیرنده به سینما آزادی داده نشده است و فیلمی که اکنون بر روی پرده‌های سینما آزادی است مستقیما از سوی تهیه‌کننده کار که مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است در اختیار سینماآزادی قرار گرفته است.

اما میرزایی نماینده وزارت ارشاد در شورای صنفی و معاون امور اکران‌های سازمان سینمایی معتقد است که هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است. میرزایی می‌گوید شورای صنفی از همان ابتدایی که دستور وزیر صادر شده بود مشکلی با اعطای حواله اکران به سینما آزادی نداشت اما یکسری مباحث موردتوقع صنوف سینما وسط بوده است.

میرزایی بر خلاف گفته‌های سعیدی‌پور معتقد است که اتفاقا خروجی جلسه دیروز شورا اکران فیلم در سینما آزادی بوده است اما جواب واضحی به روال غیرمعمول اعلام اکران فیلم‌ در سینما آزادی و اینکه چرا مثل همیشه حبیب کاوش مصوبه شورا را اعلام نکرده است و نماینده شورا مستقیما با سینما آزادی تماس گرفته است نمی‌دهد.

واضح است که میرزایی تمایل چندانی به رسانه‌ای کردن اتفاقاتی که در پشت پرده اکران فیلمی که هم اکنون بر پرده سینما آزادی است ندارد اما ظواهر امر نشان می‌دهد که وزارت ارشاد به این تصمیم رسیده است که راسا وارد عمل شود.

میرزایی اما از این هم فراتر می‌رود و می‌گوید اساسا هیچ زمانی بحثی در مورد تحریم شورای صنفی وجود نداشته است و وزارت ارشاد و شورای صنفی از همان ابتدا با هم هم‌داستان بوده‌اند.

تفاوتی هم نمی‌:کند، امروز فیلم «گیرنده» بدون وجود برگه‌ای به نام حواله نمایش در دفتر سعیدی‌پور بر روی پرده سینما آزادی است و همه کسانی که امروز از انتهای خیابان بهشتی عبور خواهند کرد متوجه خواهند شد که مهمترین سینمای پایتخت همچنان در حال تبدیل به یک مرکز فرهنگی پرطرفدار تهران است.

اتفاقی که اگر روزهای زودتر رخ می‌داد شاید تحمل این فشار بالای رسانه‌ای بر سینمای رنجور ایران وضع را به این شرایط نمی‌رساند.شرایطی که چرخ اقتصاد در سینمای ایران را نه کند که کاملا متوقف کرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.