محمدرضا صابری ظهر امروز در حاشیه همایش معاونان غذا و داروی قطب 3 کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر حدود 97 درصد از داروهای مصرفی در کشور تولید میشوند و تنها سه درصد از خارج کشور وارد می شوند که اغلب آنها جز داروهای خاص به شمار میروند.
صابری افزود: داروهایی مانند فورزماید، شیاف و رانیتدین در بازار به سبب وارد کردن مواد اولیه آن از خارج کشور با کمبود روبهرو است.
وی عنوان کرد: ماده اولیه 45 درصد از داروها در داخل کشور تولید میشود و پنیسیلین جز این داروها به شمار میرود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: درحال حاضر نظام دارویی کشور در شرایط موجود تفاوتی با گذشته ندارد و روز به روز حساسیت در تولید، توزیع و واردات دارو افزایش دارد.
وی در ادامه بیان کرد: برخی از داروها در گذشته از منابع اروپایی تهیه میشد اما امروز از منابع دیگری تامین میشود که استانداردهای لازم را دارا است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در این راستا به خاطر محدودیت در منابع و تامین دارو سلامتی مردم را به خطر نمیافتد و هم میتوانند اطمینان کافی از این موضوع را داشته باشند.
صابری خاطرنشان کرد: پنیسیلینهای توزیع شده در کشور 100درصد تولید داخل است و هیچ محدودیتی در توزیع و تولید آن نیست.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر در تولید و توزیع 90 درصد از داروهای مصرفی که داروهای مورد استفاده عموم مردم را تشکیل میدهد، مشکلی نداریم اما در تولید و توزیع داروهای خاص کمی با مشکل روبرو هستیم.
وی با اشاره به اینکه به سبب تفاوت قیمت در داروهایی که ماده اولیه آنها از خارج کشور وارد میشود مشکلاتی وجود دارد، اظهار کرد: بیش از هفت درصد از داروهای کشور با احتساب جمعیت در خراسانرضوی، شمالی و جنوبی جذب میشوند.
لازم به یادآوری است که همایش معاونان غذا و داروی قطب 3 کشور با حضور مسئولان این حوزه از دانشگاههای علوم پزشکی استانهای خراسانرضوی، جنوبی و شمالی امروز در مشهد برگزار شد.
Sorry. No data so far.