محمود احمدينژاد رئيسجمهور پيش از ظهر امروز شنبه طي سخناني در بيست و سومين همايش افق رسانه پس از تجليل از ميرباقري كارگردان مجموعه مختارنامه از وي و همكارانش در توليد اين اثر هنري قدرداني كرد.
* بيشتر قسمتهاي مختار را ديدم
احمدينژاد گفت كه اين اثر هنري كاري بسيار برجسته و ماندگار است كه انديشه ناب و اعتقادات آرماني را در زيباترين قالب هنري به نمايش درآورد.
وي با بيان اينكه: “ميرباقري كارهاي خوب و ماندگاري انجام داده و حركت تكاملي و انديشه سليم و مستقيمي را در كارهاي وي ميبينيم”، تأكيد كرد: بيشتر قسمتهاي مختارنامه را ميديدم و هيچجا حس نميكردم كه فضا ساختگي يا مجازي شده است و هميشه عناصر نقشآفرين در متن داستان بودند. رئيسجمهور اين مجموعه هنري (مختارنامه) را دوره كامل مكتب خواند و اظهار داشت: مطالعه تاريخ براي شناخت رفتار انسان و گروههاي اجتماعي در صحنهها و حوادث ميتواند براي آيندگان درسآموز باشد. احمدينژاد افزود: صدا و سيما بايد آرمانها را پيگيري و كلان كشور را حفظ كند و نشاط و شادابي جامعه را بر پا دارد؛ به تعبير ديگر همه خوبيهايي را كه در پي آن هستيم از صدا و سيما انتظار داريم و آنها به عنوان انتظار از صدا و سيما تعريف شده است.
* اقدامات صدا و سيما؛ معادل همه كارهاي فرهنگي كشور
وي با تأكيد بر اينكه كارهاي خوب و ارزشمندي در صدا و سيما شده است، گفت: حجم و اثرگذاري كار صدا و سيما معادل، بلكه بيشتر از همه كارهاي فرهنگي است كه در كشور صورت ميگيرد. به تعبير ديگر صدا و سيما يگانه و بيبديل است و هيچ دستگاه و مجموعهاي نميتواند جاي صداوسيما را بگيرد. رئيسجمهور اصولا كار رسانهاي را پيچيده عنوان و خاطرنشان كرد: در كشور ما كار رسانه ملي پيچيدهتر است چون همه توقعات متمركز بر صدا و سيما است.
* چهكساني كاستيهاي خود را به دوش صدا و سيما مياندازند؟
احمدينژاد ابراز داشت: حتي كساني كه در كار فرهنگي و ترويج اخلاق انساني مسئوليت اصلي دارند به جاي اينكه به خود نگاه و خود را نقد كنند، كاستيها را به دوش صدا و سيما مياندازند. وي خطاب به صدا و سيماييها تصريح كرد: چند مانع و مشكل اصلي در برابر كار صدا و سيما وجود دارد كه بايد از اينها عبور يا به گونهاي آنها را مديريت كنيد تا بتوانيد مأموريتهاي اصلي را به درستي انجام دهيد.
* خيليها ميخواهند صدا و سيما سايت و مبلغ آنها شود
رئيسجمهور با بيان اينكه چند مانع و مشكل اصلي در برابر كار صدا و سيما وجود دارد كه بايد آنها را مديريت كرد، گفت: يكي از مهمترين اينها رفتار سازماني است، صدا و سيما رسانه ملي و در واقع متعلق به حكومت است، بايد زبان حكومت باشد اما همزمان بايد زبان ملت و قشرهاي گوناگون باشد و به نيازهاي طبقات گوناگون پاسخ دهد كه در بسياري از موارد تناقض پيش ميآيد. احمدينژاد ادامه داد: يكي ديگر از موانع، توقعات روزافزون و فشارهاي گروههاي سياسي و اجتماعي است خيليها ميخواهند صدا و سيما مبلّغ آنها باشد آنها خيلي دوست دارند صدا و سيما را در حد گروههاي سياسي تنزل دهند و در حد سايت پايين بياورند. وي در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه خيليها ميخواهند ديدگاههاي تربيتي، اخلاقي، فرهنگي، سياسي و ديني آنها در صدا و سيما منعكس شود، گفت: انواع سلايق دوست دارند در صدا و سيما منعكس شوند و جايگاه داشته باشند.
* مشخص نبودن حد و مرز موسيقي و اخلاق در صدا و سيما
رئيسجمهور يكي ديگر از موانع در كار صدا و سيما را معلوم نبودن حد و مرزها دانست و گفت: همه از صدا و سيما انتظار دارند حد و مرزها در موسيقي، اخلاق، سياست، خانواده، امور داخلي و خارجي رعايت شود در حالي كه حد و مرزهاي مناسب در بسياري موارد تبيين نشده است اما هركسي از نظر خودش انتظار دارد صدا و سيما معيارهاي او را رعايت كند و در اين مسير هزاران انتظار وجود دارد.
* انتظار مراجع و علما و . . . از دستگاه عظيم ملي
احمدينژاد ادامه داد: مجامع و شوراهاي مختلف، شخصيتهاي علمي، فرهنگي، مراجع و علما چيزهايي دريافت ميكنند و انتظار دارند كه دستگاه عظيم ملي لحظه به لحظه با آنها در تماس باشد كه اگر هم نشد قبل از اينكه تذكر داده شود در تريبون گفته ميشود. در تريبون هم اينجور نيست كه بگويند: عزيزم اينها را رعايت كنيد، يك چيزي چسبانده ميشود كه ديگر نتوانند از جا بلند شوند.
* موانع و مشكلات پيشِروي رسانه ملي
وي يكي ديگر از مشكلات صدا و سيما را انحصاري بودن آن دانست و گفت: شايد در جاهاي ديگر گروههاي مختلف اجتماعي شبكههايي دارند كه سلائق و نيازهاي خود و قشرهاي خاص را پاسخ ميدهند اما در اصولي با هم متحدند اصولي كه منافع و همبستگي ملي را صيانت ميكند. رئيسجمهور افزود: البته در نظام سلطه تنوع و تعدد وجود دارد اما اينها از يكجا اداره ميشود و سرهايشان به يكجا وصل است و تا زماني كه اين حالت وجود دارد حتماً فشارها بر صدا و سيما بيشتر خواهد بود.
* فشارهاي تحميلي به صدا و سيما
احمدينژاد با بيان اينكه يكي ديگر از مشكلات، داشتن رقباي قدرتمند در داخل و بينالملل است، خاطرنشان كرد: البته الآن ديگر داخل و بينالملل معنا ندارد مرزها برداشته شده است بهطوري كه در آن سوي دنيا مطلبي تهيه ميشود و در خانههاي مردم حضور دارند به اين شكل نيست كه شما يك رقيب در خارج از كشور داشته باشيد و يك رقيب در داخل. بلكه رقباي قدرتمندي داريد كه از فضاي خود صدا و سيما شروع ميشود تا همه جاي دنيا. آنها در برنامهسازيهاي خود هيچ محدوديتي ندارند و خيلي راحت و آزاد هستند. وي افزود: يكي ديگر از موانع وجود باندهاي گوناگون رقيب در فضاهاي هنري و كارهاي سياسي است كه اينها هم فشار ميآورند، كاري ميخواهد انجام شود يكي مانع ميشود يا يك كاري نبايد انجام شود فشار ميآورند كه بايد انجام شود.
* مأموريت رسانه ملي از ديدگاه احمدينژاد
رئيسجمهور گفت: در يك رقابت درونگروهي در گروههايي كه اهل توليد فيلم، موسيقي، نمايش و يا حتي توليدات اخلاقي، تربيتي و فرهنگي هستند در اينجا هم فشار هست و يك عده ميخواهند فلان آقا را بفرستند پشت تريبون راجع به بيماريها يا خانواده و يا اخلاق صحبت كند، بالاخره اين فشارها بر صدا و سيما وجود دارد. احمدينژاد خطاب به اهالي صدا و سيما توصيه كرد: مأموريت شما تاريخي و جهاني است مأموريت بالا كشيدن انسان تا نقطه اوج است، مأموريت شما مأموريت انبياي الهي است و اين موانع كار شما را سخت ميكند اما تجربه سالهاي اخير نشان داد كه شما ميتوانيد بر اين موانع غلبه و وراي اينها كارهاي متين، محكم و اثرگذار آرماني ارائه كنيد. وي افزود: خيلي مراقب باشيد البته كار سختي است، داريم افرادي را كه يك شبكه اگر آنها را در هفته نشان بدهد آن شبكه حلال مطلق، طيب و طاهر است اما اگر بهترين شبكه از نظر اعتقادي آنها را نشان ندهد نميگويند، كفر مطلق ميشود بلكه زشت مطلق ميشود.
* 500 متفكري كه بايد در خدمت صدا و سيما باشند
رئيسجمهور با اشاره به اينكه: “بايد مقاومت كنيد، اين دورهاي است كه بايد از آن عبور كرد”، گفت: توجه داشته باشيد يك جهان انتظار است و يك شبكه ملي ايران كه بايد اين شبكه انتظارات را پاسخ دهد. حداقل بايد 500 متفكر و صاحبنظر به طور دائم و هزاران انديشمند به صورت برنامهاي در خدمت پشتيباني صدا و سيما باشند كه البته فكر ميكنم وجود دارد و بايد تقويت شود. وي يادآور شد: ضرغامي خيلي جاها مقاومت و تلاش كردند و موفقيتهاي خوبي به دست آمده است كه جاي تشكر دارد. در برابر هجمه رسانههاي عالم ايستادهايد هم تنوع را زياد ميكنيد و هم كيفيت و محتوا را و سليقه شناسيتان نيز خيلي خوب است، از اين رو از شما تشكر ميكنم. رئيسجمهور در ادامه سخنان خود تأكيد كرد: مسئولان رسانه ملي خيلي بايد مراقب باشند كه سطح اين رسانه به يك گروه و يك سايت تنزل پيدا نكند حتي در يك بخش كوچك. البته فشار كار در رسانه ملي بسيار زياد و مديريت صدا و سيما امروز بسيار پيچيده و سنگين است. احمدينژاد به گستردگي شبكههاي صدا و سيما اشاره كرد و گفت: زماني يك كلمه ممكن است بحران و صدمات جبرانناپذيري وارد كند و به وحدت و انسجام ملي صدمه بزند. وي در بخش ديگري از سخنان خود افزود: امروز مأموريت ما تلاش براي رسيدن به جامعه متعالي است و بايد حيات طيبه را در جامعه برپا كنيم و اين مأموريت انسان است. رئيسجمهور با تأكيد براينكه اگر انسانها بزرگ شوند و در تراز جهاني بيايند جامعه متعالي برپا ميشود، به ويژگيهاي انسان متعالي اشاره كرد و يكي از اين ويژگيها را تفكر و انديشمندي خواند و گفت: جايي كه انديشه تعطيل شود انسانيتي وجود ندارد. انسان متعالي بايد از قالبها، قيدها و تعصبها عبور كند؛ چرا كه از لحظه تولد براي ما قالبهاي زيادي درست و حقيقت انساني ما در جهات مختلف پيچيده ميشود كه در اين شرايط اموري اصالت پيدا ميكنند كه ارزش ندارند و اموري از نظر ما پنهان ميشوند كه داراي ارزشند. احمدينژاد ويژگي ديگر انسان متعالي را آزادگي و شجاعت خواند و ابراز داشت: انديشههاي الهي را نميتوان با آدمهاي كوچك و فرورفته در قيدها پياده كرد و زماني به نقطه مطلوب ميرسيم كه انسانها به نقطه مطلوب برسند.
* خودخواهيها و قدرتطلبيها مانع و موجب اسارت انديشهاند
وي با اشاره به اينكه فرصت تفكر و رشد بايد براي همگان مهيا شود، افزود: انسانها بايد بتوانند تفكر كنند تا فرصت رشد پيدا شود. بسياري از قالبها، خودخواهيها و قدرتطلبيها مانع و موجب اسارت انديشهاند و اگر انديشهها مطرح نشود انگيزهاي براي حركت پيدا نميشود و انسانها بزرگ نخواهند شد و اين به معناي انحطاط و سقوط است. رئيسجمهور گفت: بعضيها خود را سقف حركت جامعه و الگوي زندگي متعالي ميدانند، دريافت و نگاه و سليقه خودشان را به زندگي مطلق و ديگران را به جرم تفاوت با آنها يا عبور از آنها له ميكنند و بعضيها آنقدر خود را مطلق كردهاند كه فكر ميكنند همه هفت ميليارد نفر جمعيت دنيا جهنمي هستند و فقط او بهشتي است و اين از نشانههاي سقوط اوست. احمدينژاد با بيان اينكه اشكال ديگر كار اينجاست كه او در محيط اجتماعي فرصت پيدا ميكند اين انديشه را بر جامعه تحميل كند، گفت: در رأس اين نگاه امريكاييها هستند كه مدلي را براي زندگي و زمامداري تعريف كردهاند و ميخواهند به ضرب و زور آن را بر همه دنيا تحميل كنند.
* كساني كه از تفريح خوششان نميآيد، اهل تفريح را كافر ميدانند
وي افزود: فكر ميكنند همه ارزشهاي انساني در چارچوب خواست و اراده آنها معني و مفهوم پيدا ميكند ولاغير. البته گوشه و كنار هم كساني هستند كه اين گونه فكر ميكنند. كسي از تفريح خوشش نميآيد، خيال ميكند هركس اهل تفريح است حتماً كافر است. رئيسجمهور به مطلبي از يكي از جلسات شوراهاي اصلي تصميمگيري كشور اشاره و خاطرنشان كرد: در اين جلسه بحث تعطيلات رسمي بود و ميگفتند تعطيلات ايران زياد است. چند سال پيش گروهي مأمور شدند در اين زمينه مطالعه تطبيقي كنند تا معلوم شود تعطيلات ما كم است يا زياد كه گزارش آوردند و ديديم فقط يك كشور كمتر از ما تعطيلي دارد آن هم از كشورهاي عقبافتاده است. احمدينژاد گفت: تعطيلات ما در حدود 75 روز است و بعد از ما همه كشورها بيش از 100 روز تعطيلي دارند. بالاخره در آن جلسه بحث شد و مطرح كردند ديدند تعطيلات ما زياد نيست. وي با بيان اينكه تفريح جزو زندگي است و بايد مردم بانشاط باشند، تأكيد كرد: مگر ميشود مردم را خمود و عبوس ديد؟ زماني ارزشها ماندگار و اثرگذارند كه آحاد مردم انتخاب كنند. فرد از تفريح خوشش نميآيد و فكر ميكند هيچ كس نبايد به تفريح برود. رئيسجمهور افزود: نوع تفريحات ايرانيها خانوادگي است. زماني كه قالبهاي افراد به عنوان الگو مطرح ميشود، دچار تناقضات فراوان ميشويم. از طرفي معتقديم خانواده پايه است و بايد آن را محكم كنيم و از طرف ديگر برنامههايي ميدهيم كه همه آن در جهت متلاشي كردن خانواده است. اين افراد آدمهاي كوچك و اسير هواهاي نفساني هستند كه اصلاً خبر ندارند در عالم چه خبر است.
* رسانه ملي بايد پاسخگوي انديشههاي رايج دنيا باشد
احمدينژاد گفت: صدا و سيما بايد عرصهاي باز كند كه بتواند پاسخگوي همه انديشههاي رايج دنيا باشد و بتواند به درستي به نيازهايي كه هرروز در دنيا در حال تحريك شدن است پاسخ دهد.
* عدهاي كه امور جامعه را در چارچوب قدرت و ثروت ميخواهند
وي با اشاره به اينكه بدون عدالت، انسانيت انسان شكوفا نميشود و در حقيقت عدالت اكسير شكوفايي انسان است، خاطرنشان كرد: عدهاي هستند كه همه امور جامعه را در چارچوب قدرت، ثروت و يا تركيب اين دو ميخواهند و هر مسئلهاي كه در جامعه پيش بيايد اگر در چارچوب قدرت و ثروتشان بود خوب است و در غير اين صورت بد. رئيسجمهور گفت: انسانها هر چقدر بزرگ باشند نميتوانند سقف پرواز ديگران قرار گيرند اما معناي اين حرف اين نيست كه الگو معرفي نكنيم. احمدينژاد با اشاره به اينكه سقف پرواز انسانها فقط و فقط انسان كامل به خدا پيوسته است، افزود: اگر در اين فضا آمديم فضاي بينهايت، رشد رخ ميدهد اما در خارج اين فضا محدوديت است. وي لازمه ديگر جامعه متعالي را عدالت خواند و گفت: هنوز بهقدري كه بايد به مسئله عدالت پرداخته نشده و بشريت عدالت را دستكم گرفته است و همه دنبال حيات طيبه و متعالي هستند اما به لازمه آن توجه ندارند.
* يك توصيه به صدا و سيماييها
رئيسجمهور با اشاره به اينكه همه انبيا براي برپا كردن عدالت آمدهاند، عدالت را مقدمه و فراهم كننده بستر رشد انسان دانست و خطاب به مديران رسانه ملي گفت: ممكن است شما بهترين درس اخلاق و برنامههاي فرهنگي را پخش و بالاترين مضامين انساني را منتشر كنيد اما اگر اينها در بستر عدالت اجتماعي منتشر نشود اثر لازم را ندارد. احمدينژاد با بيان اينكه بيعدالتي و ظلم، بنيانهاي انسانيت را متلاشي ميكند، گفت: مردم در جامعه، خودشان را در نسبت با ديگران تعريف و موقعيت خود را دائم اندازهگيري ميكنند و به همين علت حساسند. زماني يكي يكشبه با زد و بند ميلياردر ميشود و اگر شما مرتب برنامههاي مذهبي پخش كنيد آن يك نفر تأثير همه آن برنامهها را از بين ميبرد.
* تأثير برنامه مذهبي روي يك زد و بندباز ميلياردي
وي افزود: اگر هزاران تبليغ خوب شود اما مردم در جامعه ببينند كه يك نفر آخر خودخواهي است و آن بالاها نشسته است اثر حرف را از بين ميبرد. رئيسجمهور خطاب به اهالي صدا و سيما با بيان اينكه: “شما سكاندار شكوفايي انسانها هستيد اما در اول راهيد”، گفت: اگر كسي بخواهد تعالي بيافريند لاجرم بايد خود در مسير تعالي در حركت باشد بنابراين من و شما بايد براي خود برنامه داشته باشيم. احمدينژاد اضافه كرد: خيلي از شماها سخت كار ميكنيد و در بسياري از بخشها به ويژه سيما اصلاً طعم زندگي را نميچشند شب و روز، تعطيلات به ويژه بخشهاي سياسي دائم بايد سر كار باشند و اگر آنها كه جلو و پشت صحنه هستند نيايند كار انجام نميشود اما همه اينها زماني ارزش پيدا ميكند كه خود ما به درجاتي از تعالي برسيم. وي ادامه داد: انتهاي خط خود آدمي است و همه اين كارها براي خود است اما نه نفس اماره بلكه براي تعالي خود. اگر ما در درون خود رشدي نكنيم چگونه ميتوانيم ديگران را رشد بدهيم؟ محال است. رئيسجمهور با طرح سؤالي مبني بر اينكه: “چه زماني كار هنري و كلامي اثر دارد؟”، يادآور شد: موقعي كه پشتش اتفاقي در دل گوينده افتاده باشد و موقعي كه پشتش در دل و انديشه طراحان و برنامهريزان اتفاقي افتاده باشد.
* اگر كار براي تعالي نباشد، جهنم است
احمدينژاد افزود: حتي در مسائل سياسي جامعه اگر كسي به دنبال كارهايي باشد اما كار در خدمت تعالي او نباشد جهنم است. هركس در هرجا كه هست و به هركاري كه مشغول است، آن كار در درجه اول بايد در خدمت تعالي فرد باشد تا بتواند جامعه را متعالي كند. وي گفت: انتظار دارم عزيزانمان در صدا و سيما همان طور كه در كار و تلاش و فعاليت و ابتكار و دلسوزي پيشتازند در مسير كمال و تعالي هم پيشتاز باشند. براساس گزارش واحد مركزي خبر رئيسجمهور با بيان اينكه: “همه امكانات مادي، معنوي و نيروي انساني فراهم است و بايد حركت كنيم”، اظهار داشت: ما فرهنگ و انديشه اسلام ناب داريم و از سرزمين غني و ثروت و نيروي انساني شايسته و بينظير بهرهمنديم بنابراين بايد نقطه نهايي آرمانها را هدفگيري كنيم. عظمت هر ملت با آرمانهاي آن اندازهگيري ميشود.
* جلسه مشترك با ضرغامي درباره امنيت ملي
رئيسجمهور گفت: چند روز پيش جلسهاي داشتيم كه آقاي ضرغامي هم حضور داشت و بخشي از اين جلسه درخصوص امنيت ملي بود.
* چه زماني امنيت به خطر ميافتد/ شاخصههاي امنيت ملي از زبان احمدينژاد
رئيسجمهور با طرح سؤالاتي همچون: “اساس امنيت ملي چيست ؟ آيا امكان دارد در كشور هيچ حادثهاي اتفاق نيفتد؟”، گفت: جهان مادي جهان برخوردها و حادثههاست. شاخصهاي امنيت ملي را بايد در دل و انديشه مردم جستوجو كنيم و ببينيم نشاط اجتماعي چگونه است، اگر در بالاترين حد باشد آنگاه امنيت ملي وجود دارد و هيچكس نميتواند آن را برهم زند. احمدينژاد اميد به آينده، احساس افتخار به ايراني بودن و دريافت ذهني انسانها از ثبات اجتماعي و سياسي را از ديگر شاخصهاي امنيت ملي دانست.
* درستي و صداقت در انزوا و كنج خانه معنا پيدا نميكند
رئيسجمهور در ادامه سخنان خود با بيان اينكه ايران بايد مجسمه اخلاق باشد و سياست و ارتباطات اجتماعي ما بايد همه ذيل اخلاق الهي تعريف شود، تأكيد كرد: درستي، صداقت و امانتداري، ايمان و تقوا اينجا معنا پيدا ميكند و مربوط به سخنراني و اقدامات در انزوا و كنج خانه نيست. احمدينژاد اضافه كرد: فرد براي اينكه پستي بگيرد تا خدمت كند دروغ ميگويد در حالي كه با مقدمه فاسد نميشود متن صالح ايجاد كرد و با بيتقوايي نيز نميشود تقوا را ترويج داد. وي با بيان اينكه: “در بعضي جاها از غربيها جلو زدهايم”، گفت: زماني كه غربيها ليبراليسم و اومانيسم را اساس قرار دادند پايههاي همه ارزشها را زدند سپس دموكراسي را تكميل كردند. رئيسجمهور يادآور شد: دموكراسي غربي همان مشروعيت دادن به دعوا براي كسب قدرت و همه ادبيات قدرت است و همه ارزشها پاي اين هدف قرباني است. احمدي نژاد گفت: تهمت و افترا ميزنند و نقشه ميكشند كه چهكار كنند اين گروه يا گروه ديگري و يا فردي را با پول و نقشه خراب كنند و در اين زمينه با استفاده از روانشناس اجتماعي و متخصص براي تخريب گروه يا فردي سناريو ميسازند و كمك ميگيرند. وي با بيان اينكه: “ما شبحي از يك دموكراسي آنان را گرفتهايم”، پرسيد: آيا بايد اخلاق خراب آنان را نيز بگيريم؟ به كجا ميخواهيم برسيم؟ رئيسجمهور افزود: بعضيها در كشور در هر مسيري كه وارد ميشوند جولان ميدهند و تصور ميكنند مؤمن، انقلابي و حزباللهي هستند و ديگر راحتند. احمدينژاد در ادامه اشارهاي به مجموعه مختارنامه كرد و گفت: اگر مسيحيان آن روز در مقابل امام حسين عليه السّلام بودند اينجور جنايت نميكردند، چهكساني بودند؟ كساني كه ميگفتند شب زندهدار و قاري قرآن و آخر ايمان هستيم. وي گفت: ميگفت خليفه پيامبرم و بين مردم جا ميانداختند اين چقدر صحنه عجيبي است دشمن پيامبر صلّي الله عليه و آله و سلّم آمده جاي پيامبر نشسته و يقه جانشين پيامبر را گرفته است و قطعه قطعه ميكند سپس ميگويد: چرا به حاكميت خليفه پيامبر تعرض كردي؟ همه مشروعيت را از رسول خدا صلّي الله عليه و آله و سلّم ميگيرد و جانشين رسول خدا ميشود! چهكساني هستند اينها؟ آن وقت آدمهاي معمولي و غيرمدعي دست به اين كار نميزنند آناني كه مدعي دينداري هستند مرزها را ميشكنند چرا كه آدمهاي بيدين تكليفشان روشن است. بهگزارش واحد مرکزي خبر رئيسجمهور با اشاره به اينكه: “در انديشه ما اصالت با حق است نه با قدرت و بزرگي آدمها نيز در تواضع آنان است”، خاطرنشان كرد: در اوايل انقلاب زماني به افرادي پستي پيشنهاد ميشد ميگفتند از نشانههاي ايمان اين است كه به سادگي دنبال آن پست نرود اما سؤال اين است كه اكنون چقدر اين مسئله با معيارهاي ما تطبيق دارد و به آن نزديكيم.
*بايد مراقب باشيم مرزهاي اخلاقي در رقابتهاي قدرت زير پا گذاشته نشود
احمدينژاد تأكيد كرد: بايد بسيار مراقب باشيم تا مرزهاي اخلاق و ارزشهاي ما در رقابتهاي قدرت زير پا گذاشته نشود. وي گفت: هميشه بايد مراقب باشيم تصوير خروجي از ايران و انقلاب در برابر جهانيان چه تصويري باشد. رئيسجمهور با تأكيد براينكه هميشه بايد اميد به آينده در جامعه زنده باشد، گفت: در انديشه مردم، كشور بايد داراي ثبات باشد يعني همه به اين ثبات باور داشته باشند. احمدينژاد تأكيد كرد: بايد كاري كنيم كه كسي كه در ايران زندگي ميكند از ايراني بودن خود احساس افتخار كند و بايد كاري كنيم كه اخلاق رابط بين همه انسانها و روابط اجتماعي باشد.
* كنترل 114 كانال داخلي و خارجي سخت است
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به فعاليت 114 كانال داخلي و خارجي، كنترل آْن را سخت دانست و گفت كه از درون بايد مراقب باشيم. رئيسجمهور افزود: حالا ممكن است كسي مخالف من باشد خوب مخالف هست، ما كه كسي نيستيم مگر كي هستيم اما نبايد منجر به آن شود كه اميد و نگاه به آينده مخدوش شود. * 1000 متر زمين به هر خانواده ايراني احمدينژاد با بيان اينكه: “طرحي را مطرح كرديم كه در ايران ميشود هر ايراني هزار متر زمين داشته باشد، اين طرح موضوع بود چرا كه باورم اين است كه ايراني ميتواند زندگي بسيار متعالي داشته باشد”، گفت: بعضي از برنامههاي صدا و سيما را ميبينم، درباره اين طرح نيز در شبكه چهار در برنامه كندو برنامهاي گذاشته بودند كه چند نفر كارشناس نظراتشان را بيان ميكردند كه من خودم استفاده كردم. وي افزود: البته كمي شوخي، جدي بود اما بحثهاي خوب و سؤالهاي جدي و اساسي مطرح ميشد كمي هم انتقادي بود اما در مجموع برنامه بسيار خوبي بود. رئيسجمهور گفت: البته همه برنامهها را نميتوانم ببينم اما موضوعات و فعاليتهاي هنري خوبي انجام ميگيرد اما بايد خيلي مراقب باشيم. احمدينژاد خطاب به مديران صدا و سيما حاضر در همايش گفت: دولت از رسانه ملي حمايت سياسي و پشتيباني (امكانات) ميكند برويد در اين فضاي ملكوتي و بيانتها كار كنيد و جلو برويد.
* موفقترين رسانه جهان
وي با بيان اينكه از شاخصهاي امنيت ملي، ميزان محبت و ابراز آن ميان آحاد مردم است، يادآور شد: اينكه مردم چقدر همديگر را دوست دارند و در غم و شادي هم شريكند مهم است. شايد اگر رسانه ملي يك مأموريت داشته باشد و فقط همان را انجام دهد موفقترين رسانه جهان است و آن مأموريت ترويج محبت و مهرورزي ميان مردم است. رئيسجمهور با تاكيد براينكه اگر مردم همديگر را دوست داشته باشند بزهكاري رخ نميدهد، گفت: آن آتشي كه همه خودخواهيها، هواهاي نفس و قدرت طلبيها را ميسوزاند آتش عشق و محبت است. احمدينژاد گفت: اينها كه حق جامعه را بالا كشيدهاند و وقتي حرف ميزنند با پررويي از موضع طلبكار و مالكيت هستند محبتي در وجودشان نيست. وي با تأكيد براينكه همه برنامههاي صدا و سيما بايد ترويج كننده محبت باشد گفت كه محبت ميان مردم، همبستگي ملي ميآورد.
* هدف از روي كار آوردن بوش چه بود؟
رئيسجمهور در ادامه سخنان خود شرايط امروز جهان را در حال تحول خواند و گفت: نظم موجود به پايان راه رسيده است و قادر به ادامه راه نيست اما دست و پا ميزند. البته آنها به گونهاي طراحي كردهاند كه به خودشان فرصت دهند. احمدينژاد با اشاره به اينكه براي آنها نيز از 20 سال پيش معلوم بود كه نظام سرمايهداري در پايان راه است، افزود: آنها شخصي به نام بوش را آوردند و با ايجاد ماجراي 11 سپتامبر به منطقه ما حمله كردند براي اينكه براي خود فرصت بگيرند. آنها با دو هدف بازسازي اقتصاد و سيطره خود و همچنين نجات رژيم صهيونيستي اهدافشان را دنبال ميكنند كه اولويت نخست آنها نجات رژيم صهيونيستي است چراكه اگر اين رژيم بماند استيلاي غرب قابل بازسازي است. وي افزود: به سبب انقلاب ما، ارزشهاي انساني و مطالبات مردمي در ملتها زنده شد و نگاه ملتها تغيير كرد و همه به دنبال آزادي، انتخاب، حاكميت ملي، عدالت و عزت هستند اما اين موارد دو طرف دارد؛ يك معادله، ما و ملتها هستيم و يك معادله استكبار است و قدرتها.
* بايد در حوزه ديپلماسي و رسانه صحنه را هوشمندانه اداره كنيم
رئيسجمهور گفت: ما در حوزه ديپلماسي و شما در حوزه رسانه بايد با دقت و هوشمندي صحنه را اداره كنيم. نميتوانم بپذيرم كه رئيس نظام سلطه زنگ بزند به يك رئيسجمهور كه شما تشريف ببريد و او هم چشم بگويد و برود.
* نوك پيكان برنامههاي رسانه ملي بايد درهم شكستن موجوديت رژيم صهيونيستي باشد
احمدينژاد افزود: بايد نوك پيكان برنامههاي ما به سمت درهم شكستن نظام سلطه و موجوديت رژيم صهيونيستي باشد و اگر غافل شويم بازسازي ميكنند و دوباره جلوي ما ميگذارند. وي با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي ايران در 32 سال گذشته به ويژه در چهار پنج سال اخير به عزت و اقتدار اثرگذار بينالمللي دسترسي پيدا كرده است، گفت: آنها ميخواهند آن را بشكنند كه بايد مراقب بود و از بيرون هم نميتوانند بشكنند. رئيسجمهور افزود: اگر موفق شويم طرح سازش با رژيم صهيونيستي و پذيرش موجوديت اين رژيم در بخشهايي از سرزمين فلسطين را درهم بشكنيم بدانيد كه استعمار براي هميشه شكست خورده و اين يك مبارزه تاريخي است. بايد بايستيم و جامعه را جلو ببريم و در اين زمينه نيازمند جامعهاي بانشاط و سرشار از انسانهاي عالم، انديشمند و شجاع هستيم
Sorry. No data so far.