به گزارش تریبون مستضعفین منشور اقتصاد مقاومتی در دومین همایش ملی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران رونمایی شد. این همایش در روز پنجشنبه 26 بهمن ماه توسط دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه علم و صنعت ایران با همکاری بسیج وزارت نفت برگزار شد.
در این مراسم، دکتر معینی مسئول دبیرخانه اقتصاد مقاومتی گفتند: به فضل الهی ملت مسلمان ایران در خلال بیش از سه دهه از شروع انقلاب اسلامی، بر تمامی توطئه های سنگین استکبار جهانی و دنیای کفر غلبه نموده و با سربلندی به راه شکوهمند خود ادامه داده است. غارتگران و خونخواران که از جنگ تحمیلی و فتنه انگیزیهای مختلف نتوانستند کاری بکنند، اینک در آخرین خاکریز خود یعنی جبهه افتصادی، مشغول نبرد با آرمانهای امام راحل و ملت بزرگ ایران هستند. در این نبرد نیز انشاالله همانطور که وعده خداست پیروزی با مومنان و شکست نصیب دشمنان مردم خواهد شد. وظیفه ما در این برهه، همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام خامنه ای فرمودند، نیاز به بکارگیری یک اقتصاد مقاومتی واقعی است.
دکتر معینی در تعریف اقتصاد مقاومتی افزودند: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است دانش بنیان و منطبق بر پایه های مستحکم دین مبین اسلام، خودکفا، مستقل از اقتصاد و ابزارهای مالی دشمنان بشریت و بدور از ستمگری و ظلم پذیری است. این اقتصاد بر مبنای آموزه های ارزشی و اقتصادی اسلام بوده و در آن به کار و تولید توجه ویژه شده است. تولید حداکثری و دوری از اسراف و تبذیر، خودکفایی در همه محصولات مورد نیاز جامعه، رعایت انصاف و عدالت در تمامی مراودات تجاری و فعالیتهای تولیدی و تولید محصولات مفید و با کیفیت از دیگر شاخصه های این اقتصاد است. همچنین کاهش وابستگی به نفت، ایجاد نظام مالی و بانکی عادلانه و حذف ربا، کوتاه کردن دست واسطه های زالو صفت، مبارزه با سوداگری و انحصارهای غیر مفید و از بین بردن زمینه های فساد اقتصادی، حفظ ارزش پول ملی، حذف تورم و مردمی کردن اقتصاد از دیگر خصوصیات اقتصاد مقاومتی است.
مسئول دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: در مراودات تجاری با سایر کشورها، برقراری ارتباطهای تجاری گسترده با کشورهای غیر سلطه گر و دوست و به خصوص کشورهای اسلامی وهمسایگان و تبادل تجربیات و فناوریهای بدست آمده با آنها و پوشش دادن نیازهای واقعی یکدیگر بر مبنای عدالت بایستی مورد توجه قرار گیرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت در آخر افزود: خلاصه اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که از الگوهای اقتصاد کلاسیک لیبرالی که بر مبنای طمع ورزی و منافع شخصی و گروهی پایه ریزی شده پیروی نکرده و به جای آن بر اساس خدمتگزاری به مردم و کسب و کار مورد رضای خداوند و مفید به حال جامعه برنامه ریزی شده است.
محمد امینی رعیا مسئول دانشجویی دبیرخانه دائمی اقتصاد مقاومتی در ادامه درباره این منشور گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری که ناظر بر نیازهای اصلی کشور است، اقتصاد مقاومتی باید ایجاد شود. هر کس در این حوزه وظیفه ای دارد، لذا این مطالبه از جانب مردم و بویژه جوانان و نخبگان دانشگاهی وجود داشت که بدانند وظیفه شان در این شرایط چیست. به همین علت بر آن شدیم تا با توجه به نیازهایی که در حال حاضر جهت حل مشکلات کشور وجود دارد منشور را طراحی کنیم و وظیفه مردم را در شرایط اقتصاد مقاومتی مشخص کنیم.
محمد امینی رعیا افزود: مردم ما از بهترین ملت ها هستند و خوب می دانند که در شرایط سخت باید با همیاری و تلاش بر مشکلات فائق آیند چرا که پیشتر نیز در دوران دفاع مقدس تجربه آن را داشته اند و در آن زمان نیز اگر مردم در صحنه حضور نمی یافتند گشایشی را شاهد نبودیم.
مسئول دانشجویی دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در آخر اضافه کرد: انشالله که به لطف پروردگار و کمک مردم جهت برون¬رفت از وضع فعلی قدم برداریم و بار دیگر ایران اسلامی عزیزمان را به پیروزی و سعادت برسانیم. امیدوارم که این منشور که برگرفته از آیات قرآنی است در همه منازل و ادارات و مکانهای عمومی نصب گردد و سرلوحه فعالیت های همه مان قرار بگیرد.
اشرف السادات موسوی مشاور قرآنی منشور نیز گفت: خداوند در قرآن کریم، سعادت ابدی جوامع بشری را در گرو بهره گیری از رهنمودهای استوار و محکم این کتاب آسمانی می داند. در بسیاری از آیات، این مهم به انسان یاد آوری شده است:
این قرآن، به راهی که استوارترین راههاست، هدایت میکند (9 اسراء)
و ما این کتاب را بر تو نازل کردیم که بیانگر همه چیز، و مایه هدایت و رحمت و بشارت برای مسلمانان است (89 نحل )
مشاور قرآنی منشور اضافه کرد: فرهنگ اسلامی و قرآنی ما بر اساس نیازهای فطری انسان، دستورالعمل هایی در اختیارمان گذاشته که با گذشت قرون و اعصار، غنا و جامع بودن آن بر جوامع بشری بیش از پیش روشن می شود. به یقین بخش مهمی از این امور نیز به امور معیشتی و اقتصادی انسان بر می گردد. بنابراين، براى يافتن اصول و قوانین کلی در مسائل اقتصادى نيز بايد به آنچه خالق انسان نازل كرده است، مراجعه نمود و در جستجوی شجره ی طیبه ای که قرآن کریم به تصویر کشیده است، بود.
خانم موسوی در آخر افزود: از این رو بود که تصمیم گرفتیم تا منشوری بر مبنای آیات قرآن کریم در شرایط اقتصاد مقاومتی تهیه کنیم تا خطی مشی ای باشد برای مردم میهن عزیزمان ایران. امید که همه ی ما بکوشیم تا احکام قرآن کریم بر عرصه ی زندگیمان سایه بیفکند.
Sorry. No data so far.