«مهدی ناظمی اردکانی» دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به مناسبت بیستمین سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار داشت: اگر فرهنگ موجودمان و مسجد را به عنوان یک اثر تمدنی در نظر بگیریم و وضعیت آن را با مسجد در زمان پیامبر(ص) مقایسه کنیم، قطعاً فاصله زیادی را حس خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: مسجد کنونی با مسجدی که حضرت رسول(ص) در آن کارهای قضایی، تربیتی، آموزشی و … را انجام میداد، تفاوت دارد. متأسفانه امروز فقط اقامه نماز را در مسجدها داریم و لازم است مابقی امور را نیز به درون مساجد باز گردانیم.
دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاههای فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به تعریف شهر اسلامی نزد متفکران و محققان اشاره کرد و افزود: شهر اسلامی باید طوری طراحی شود که اگر فردی از بیرون وارد آن شد اولین نمادی که میبینید مسجد باشد.
وی افزود: در طرح تفصیلی شهر تهران مصوب شورای عالی شهرسازی، طی 15 سال آینده هر محله تهران یک مسجد دارد که محور محله به شمار میرود؛ تکتک محلات تهران بررسی شده است و از 374 محله تهران، برخی از محلهها اصلاً مسجد ندارد که باید در آنجا مسجد ساخته شود!
ناظمی اردکانی، تهران را از نظر تعداد مساجد فقیرترین شهر کشور نام برد و ضمن بیان دغدغههای شورای عالی فرهنگی در اینباره اظهار داشت: از نظر آمار جرم و جنایت، تهران موقعیت فرهنگی مناسبی ندارد. به عنوان نمونه کمترین تعداد مسجد و بالاترین آمار طلاق را دارد، در عین حال در یزد بالاترین تعداد مسجد و کمترین آمار طلاق وجود دارد. شاید کسی بگوید این دو مقوله ارتباطی با هم ندارند اما بنده صراحتاً میگویم این دو موضوع کاملاً با هم مرتبط هستند.
هجدهم اسفند سال 1371 شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جامه عمل پوشاندن به یکی از منویات مقام معظم رهبری در زمینه مقابله با تهاجم فرهنگی تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفته شد تا در کنار مساجدی که آمادگی لازم را دارند، کانونهای فرهنگی و هنری تشکیل شود.
Sorry. No data so far.