پنج‌شنبه 18 آوریل 13 | 13:41
حاج سعید قاسمی در بزرگداشت گلعلی بابایی

گل‌علی! نگران نباش؛ 10 سال دیگر قدر کتاب‌های تو را می‌دانیم

اما گل‌علی نگران نباش! الان وقت این کتاب‌های تو نیست. ما اهل کتاب نیستیم؛ بولوتوث بازی می‌کنیم، در قهوه‌خانه قلیان می‌کشیم، چرت و پرت می‌گوییم، بچه‌هایمان با جوی‌استیک مشغول‌اند و مرتب گرم گفتن خزعبلات هستیم اما 10 سال دیگر خواهد بود که قدر این کتاب‌ها دانسته می‌شود.


مراسم پاسداشت گل‌علی بابایی نویسنده و محقق حوزه دفاع مقدس با حضور گل‌علی بابایی، نویسندگان و هنرمندان مسجد جوادالائمه (ع) و شاعران و منتقدانی چون یوسفعلی میرشکاک عصر چهارشنبه 28 فروردین در محل خبرگزاری فارس برگزار شد.

محمدمهدی همت سعید قاسمی داوود کریمی

محمدمهدی همت سعید قاسمی داوود کریمی

محمد ناصری در ابتدای این مراسم گفت: ما بچه‌های مسجد جوادالائمه (ع) سنتی داشتیم که بانی آن آقای امیرحسین فردی بود. آن سنت هم این بود که در روزهای جنگ اگر کسی از بچه‌های مسجد شهید می‌شد، اسلایدی درباره آن شهید نوشته و خوانده می‌شد. اولین متن را هم آقای فردی نوشت. پخش‌کننده اسلاید هم شهید غنی‌پور بود. من هم این افتخار را داشتم که بعد از مدتی دیگر، اغلب متن‌ها را می‌نوشتم. جنس گل‌علی بابایی از جنس همان متن‌نویسی‌هاست.

وی افزود:‌ همه شهدای مسجد به گل‌علی وصل بودند. عمدتا وظیفه خود می‌دانم از جانب بچه‌های مسجد خودمان حرف بزنم و بگویم جنس گل‌علی از جنس همان بچه‌ها و شهداست. در مسجد هرکدام از بچه‌ها با بعضی از شهدا حشر و نشر بیشتری داشت. من هم از حواریون شهید غنی‌پور بوده و هستم. فکر کردم در این برنامه از ارتباط شهید غنی‌پور و گل‌علی بگویم. این دو باهم رفیق بوده و سر و سری داشتند. هرکس می‌خواهد درباره این سر و سر چیزی بداند، کتاب «سفر به جنوب» را بخواند.

مدیر مسئول مجلات رشد در ادامه گفت: وقتی این کتاب را ورق می‌زدم، دیدم عکس قبل از تشییع جنازه حبیب، عکس حبیب و گل‌علی است. نکته دیگر این بود که حبیب با گل‌علی ترکیب ساخته بود. یعنی در کتابش می‌گوید می‌خواستم ببینم می‌شود بروم در گردان گل‌علی؟ یا چادر گل‌علی کجاست؟ یا خواستم بروم به قهوه‌خانه گل‌علی. گل‌علی بابایی بعد از عملیات والفجر 4 که پایش مجروح شد، دیگر نتوانست به جبهه برود ولی یک سری از رزمندگان به اعتبار گل‌علی گردانی تشکیل دادند. در کل سفره گل‌علی همیشه برای همه باز بود.

ناصری در بخش دیگری از سخنانش گفت: از گل‌علی 17 کتاب چاپ شده است که یکی از آنها از دیگران متفاوت‌تر است. این کتاب «غوغای غبار» است که سفرنامه حج اوست. بزرگ‌ترین دغدغه او به‌کارگیری منابع دسته اول است. در بعضی از آثار چاپ شده درباره جنگ معلوم است که نویسنده 10 صفحه خوانده و 100 صفحه نوشته اما گل‌علی بابایی 100 صفحه خوانده و 10 صفحه می‌نویسد.

در ادامه این مراسم سعید قاسمی از دیگر دوستان گل‌علی بابایی گفت: گل‌علی بابایی چهر‌ه‌ای است که در گردان‌های مالک و حبیب لشگر 27 محمد رسول‌الله خوش درخشید. شاید جلوی خودشان تعریف کردن درست نباشد، ولی ما به مرور چهره‌هایی مثل احمد پاریاب فرمانده گردان شهادت را از دست می‌دهیم. همان‌طور که قبل از عید امسال او را دفن کردیم. ما که اهل مطالعه نیستیم، ولی وقتی الان کتاب 10 سال پیش یوسفعلی میرشکاک یا کتاب‌های شهید آوینی را می‌خوانیم، می‌بینیم که این سرگشتگی‌های امروز ما را پیش‌بینی کرده بودند. این را گفتم تا قدر علمداران فرهنگی انقلاب را بدانیم.

این سردار سال‌های دفاع مقدس گفت:‌ فکر می‌کنم گل‌علی بابایی هم قبول داشته باشد که اگر حسین بهزاد کنار دستش نبود، نمی‌توانست به این توفیق برسد؛ حسین بهزاد که غذایش فقط سیگار است و دیوانه قلم زدن و گوش دادن به نوارهای ضبط شده بی‌سیم پر خط و خش باشد. حضرت آقا درباره دو کتابی که گل‌علی بابایی و حسین بهزاد کار کردند، فرمودند این کتاب‌ها را نیوشیدم. این را کسی می‌گوید که مثل من از روی هوی و هوس حرف نمی‌زند. پس این کتاب‌ها حتما چیزی دارند که آقا آنها را نیوشیده است. ایشان گفته بودند چقدر سناریو در این کتاب‌ها خوابیده است.

وی افزود: یکی از موضوعات مهم که در کتاب «در هاله‌ای از غبار» اشاره شده، دعوای حاج احمد متوسلیان و محسن وزوایی در صبحگاه دوکوهه است. این صحنه خیلی زیبا روایت شده است چون هر دو اصطلاحاً بچه جنوب تهرون هستند و لات‌بازی‌های خاص خودشان را دارند. نویسنده زیاد داریم، اما آوردن این نکات ریز کار هر کسی نیست. علی‌رغم این‌که کلی گفته شد آقا این مسخره‌بازی‌ها چیست و کتاب جنگ را کسی نمی‌خواند و این حرف‌ها، که مختص دوران ریاست‌جمهوری برخی آقایان بود که وزیرانشان امروز فراری هستند، به خدای محمد که هنوز به این مسائل علاقه نشان داده می‌شود. گفته می‌شد این مسائل در دانشگاه‌ها جایی ندارد ولی من شاهد بودم که وقتی این‌ کتاب‌ها هرچند اندک به دانشگاه‌ها برده می‌شد، طی روز اول و دوم توسط دانشجوها شخم زده می‌شد.

حاج سعید قاسمی

قاسمی در ادامه و خطاب به گل‌علی بابایی گفت: پس هم آن حرف‌ها دروغ بوده و هم عطش واقعی نسبت به این مسائل وجود دارد. شهید بزرگ است. او عندالله است و به واسطه لطف اوست که تو گل‌علی بابایی می‌شوی. اما گل‌علی نگران نباش! الان وقت این کتاب‌های تو نیست. ما اهل کتاب نیستیم؛ بولوتوث بازی می‌کنیم، در قهوه‌خانه قلیان می‌کشیم، چرت و پرت می‌گوییم، بچه‌هایمان با جوی‌استیک مشغول‌اند و مرتب گرم گفتن خزعبلات هستیم اما 10 سال دیگر خواهد بود که قدر این کتاب‌ها دانسته می‌شود.

وی گفت:‌ حرف و حدیث این کتاب‌ها برای 20 تا 30 سال دیگر است. البته تو الان باید این‌ مدارک و اسناد را جمع کنی چون متاسفانه دارند رسوب می‌گیرند. اما این نکته را هم بگویم که تولید این کتاب‌ها کنتراتی نیست که بگویند خب می‌خواهیم کتابی درباره شهید وزوایی در بیاوریم، می‌توانی با 50 تومان سر و تهش را هم بیاوری یا نه؟ نه این‌کارها کنتراتی نمی‌شود چون کتاب باید چیزی داشته باشد که حضرت آقا آن را بنوشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.