سه‌شنبه 30 آوریل 13 | 12:44

پورمحمدی: جامعتین احتمالاً به مصداق نرسد

عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا قبل از تصمیم جامعتین اعلام کاندیداتوری کردید، گفت: جامعتین احتمالاً در آخر هم به مصداق نرسد.


پورمحمدی حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان و از کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شب‌گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) ، به نکات مثبت و منفی دولت محمود احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: بازگشت به آرمان‌های امام (ره) و شهدا، عدالت، محرومیت‌زدایی،‌ چرخش مدیریتی، موج جوانگرایی، سفرهای استانی، جسارت در تصمیم، حجم خدمات عمرانی و تلاش دولت در سازندگی از نکات مثبت دولت احمدی‌نژاد است.

وی افزود: دولت نهم و دهم در طرح‌های هدفمندی یارانه‌ها،سهام عدالت خوب عمل کرد اما ضعف اجرایی سبب کامل اجرا نشدن این طرح‌ها شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه من با دولت‌های مختلفی کار کرده‌ام، تصریح کرد: در خصوص مهمترین برنامه‌های اقتصادی‌ام من حدود 7 ماه به طور منظم بر روی این برنامه‌ها کار کرده‌ام. اما همان طور که می‌دانید دولت مجری قانون است و در حال حاضر ما در اواسط برنامه پنجم توسعه هستیم. دولت آینده نمی‌تواند برنامه‌های کلان را به هم بزند. برنامه‌هایمان را باید در همین قالب طراحی کنیم.

پورمحمدی با تاکید بر اینکه زمانی که برنامه پنجم را نوشتیم، تحریم‌ها به شدت الان نبود، گفت: هر برنامه اقتصادی که قرار است دولت آینده در دستور کار قرار دهد، نمی‌توان بی‌توجه به تحریم‌ها باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تجربه نشان داده دولت‌ها در ایران 8 ساله هستند نه 4 ساله، گفت: من سعی کردم برنامه‌ام زیاد ارقام و اعداد در آن به کار نبرد و برنامه قابل قبول از نظر نخبگان و قابل فهم از نظر عموم جامعه باشد.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری در پاسخی به پرسشی بر این اساس در خصوص اقتصاد مقاومتی چه برنامه‌ای دارید و تیم اقتصادی شما را چه کسانی تشکیل می‌دهد،خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه ما هنوز در ائتلاف هستیم آرایش سیاسی ما هنوز شکل نگرفته چرا که بسیاری از افراد بین بقیه کاندیدای اصولگرا نیز مشترک هستند و تیم‌های ما در مجموعه اصولگرایی درهم است.

پورمحمدی اضافه کرد: در خصوص اقتصاد مقاومتی ما باتوجه به نشانه‌گیری‌های دشمن ذهن‌مان را متمرکز کرده‌ایم به نقاط هدف. معتقدیم اقتصاد مقاومتی یعنی دقت به منابع، هرز نرفتن منابع کشور و سوق دادن سرمایه‌ها و ظرفیت‌ها به سمت تولید.

وی با بیان اینکه تمام ظرفیت‌ها باید به سمت تولید هدایت شوند، گفت: گام اول ما باید توجه به تولید باشد، گام دوم هدایت سرمایه‌ها به این سمت باشد و گام سوم تورمی است که به دلیل حجم نقدینگی زیاد به وجود آمده که بر این باوریم اگر تولید را افزایش دهیم و فراوانی کالاها در بازار افزون گردد، سبب کاهش تورم خواهد شد و امروز همه اقتصاددانان بر ضرورت تولید تاکید دارند.

عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان قوی‌ شدن زیرساخت‌های تولید، نظام بانکی، گمرک، مالیاتی، بیمه، تعرفه و عوارض را از جمله مواردی دانست که در حرکت کشور به سمت تولید ضروریت دارد.

پورمحمدی با بیان اینکه نظام اداری نیازمند بازنگری وتحول اساسی است، تاکید کرد: تا زمانی که نظام اداری درست و اصلاح نشود هر اقدامی هم که صورت دهیم، خروجی مطلوبی نخواهد داشت بنابراین معتقدم اقتصاد مقاومتی منوط به تکمیل انقلابی زیرساخت‌هاست و تحول بنیادین در نظام تنها گفتمانی است که ما را در حوزه اقتصاد در دو بخش مقاومتی و حماسه متحول می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا توان ریاست جمهوری را در خود می‌بینید یا خیر،‌گفت: من از همه دوستانی که الان کاندیدا هستند، مدیریت دولتی‌ام بیشتر است. بنده 16-17 سال مدیر ارشد دولت بوده‌ام. 9 سال تجربه قضایی دارم و 5 سال نیز در دفتر مقام معظم رهبری کارهای تحلیلگری و تئوری سازی می‌کردم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور به سابقه ریاست خود در وزارت کشور اشاره و خاطرنشان کرد: وزارت کشور همواره در دولت‌ها از جمله وزارت‌هایی بوده که گسترده‌ترین حوزه مدیریتی کشور محسوب می‌شده است و معتقدم وزارت کشور ثقل مدیریت است که الحمدالله بنده سابقه تجربه این مدیریت را دارم.

پورمحمدی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از دانشجویان بر این اساس تا چه حد توانایی قطع وابستگی اقتصاد به نفت را دارید، گفت: اقتصاد نفتی همانند بند ناف است و کار سختی است که بتوان این کار را صورت دهیم. البته من یک تئوری در اقتصاد انرژی دارم و معتقدم باید خام‌فروشی، نفت و گاز را قطع کنیم و برای توسعه همه جانبه کشور یک بازگشت دیگر به نفت داشته باشیم.

وی افزود: ما می‌توانیم نفت و گاز را به صدها کالای بهتر با ارزش افزوده 200 برابر تبدیل کنیم. یعنی یک بشکه صد دلاری را در فرایندی قرار دهیم که طی آن فرایند هم اشتغال، فناوری و ارزش افزوده را افزون می‌کنیم. البته با این مشتقات کوچک در حوزه نفت و گاز مخالفم و معتقدم باید کاری بزرگ صورت داد.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه ما از دیپلماسی انرژی غافل هستیم، گفت: موقعیت ژئوپلتیک ما و همچنین نهادینه شدن نفت در کانون‌های خانواده و صنایع بالادستی و پایین دستی ما نشان از این دارد که ما باید بر نفت خیمه بزنیم اما نه نفت خام و همانطور که گفتم می‌توانیم با فرایندهای پیچیده و تاثیرگذار فراورده‌هایی را به دنیا عرضه کنیم که بخش بزرگی از صادرات بزرگ ما را تشکیل دهد و با آن بتوان جهان را اشباع کرد؛ اگر بر دیپلماسی انرژی خیمه بزنیم در دیگر دیپلماسی‌ها نیز قدرتمند خواهیم بود.

پورمحمدی در پاسخ به انتقاد دانشجویی در خصوص پخش کردن برنامه‌های وی در میان دانشجویان گفت: این تبلیغ نیست این برنامه است. الان در سایت‌ها و دیگر جاها نیز وجود دارد. حماسه سیاسی که 10 روزه خلق نمی‌شود.

وی در خصوص پرداخت یارانه‌ها نیز گفت: یارانه‌ها را ادامه می‌دهم و برای چند دهک از جامعه که نیازمند هستند نیز افزایش خواهم داد البته هر چه دهک‌های ما زیادتر شود نشان از عیب اقتصادی کشور است.

عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان در مورد سیاست‌های ارزی خود گفت: ارز چند نرخی سبب عدم تعادل اقتصاد و ایجاد فساد می‌شود. در حال حاضر بانک مرکزی متاثر از سیاست‌هایی است که سبب به هم ریخته شدن شیرازه مدیریت مالی و نوسانات ارزی در بازار شده است.

پورمحمدی بی‌ثباتی در تصمیمات را یکی از مشکلات فعلی کشور دانست و گفت: اغلب فعالان اقتصادی می‌گویند شما بخشنامه‌های متضاد را مدیریت کنید ما تحریم‌ها را دور می‌زنیم.چرا که نمی‌دانیم شما دقیقا می‌خواهید با ما چه کنید.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا قبل از تصمیم جامعتین اعلام کاندیداتوری کردید، گفت: جامعتین احتمالا در آخر هم به مصداق نرسند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در خصوص مذاکره با آمریکا نیز گفت: ما ابتدا باید تحریم‌ها را بشکنیم که پایه‌اش حماسه سیاسی است و دوم قوت داخلی است چرا که بدون قوت داخلی قدرت دیپلماسی نخواهیم داشت.

پورمحمدی همچنین در ادامه به ضرورت داشتن دیپلمات‌های قوی اشاره و همچنین ملاقات سال 76 خود با صدام پرداخت و گفت: سال 76 من به ملاقات صدام در خصوص قرارداد 75 رفتم البته من آن زمان مقام رسمی وزارت خارجه نبودم. من در همان دیدار به صدام گفتم من دیپلمات نیستم؛ دو ساعت و 40 دقیقه با صدام سر قرارداد 75 بحث و چانه‌زنی کردیم و در نهایت من گفتم اگر موافقت نکنید درگیری‌ها ادامه خواهد یافت. صدام به دلایلی پذیرفت و امضا هم کرد.

وی ادامه داد: سه ساعت از ملاقات ما با صدام می‌گذشت که وزیر وزارت خارجه عراق درخواست دیدار با من داشت. اما نپذیرفتم. به دلیل اصرارهای مکرر رضایت دادم. صحبت‌های تندی بین ما صورت گرفت و ته حرف‌شان این بود که آنچه صدام گفته است را اجرا نمی‌کنیم. عراقی‌ها زیرش زده بودند اما همین زیرش زدن نیز برای خود هزینه‌هایی داشت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.