علیرضا پورفرج، دغدغههای تولیدی دولت آینده را به دو دسته خرد و کلان تقسیم کرد و توضیح داد: در سطح کلان دولت میتواند با سیاستهای حمایتی خود، تولید را در اقتصاد ایران به جایگاه اصلی خود برساند و در سطح خرد باید به مشکلات اصلی بنگاههای اقتصادی بپردازد و درصدد حل آن برآیند.
وی افزود: در این باره دولت می تواند، در سطح منطقهای اطلاعات لازم را از بنگاههای اقتصادی بگیرد و با مشخص شدن ظرفیت های بالا استفاده این بنگاهها در کوتاه مدت نسبت به رفع مشکلات آن اقدام کند دولت باید در دو سطح خرد و کلان به صورت همزمان اقدام کند زیرا تولید در کشور ما نیاز به سرمایهگذاری بیشتر ندارد و تنها با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای موجود میتوان تولید را گسترش داد.
پورفرج طرح هدفمندی یارانهها را قانونی لازمالاجرا دانست و گفت: دولت آینده نمیتواند این طرح را کنار بگذارد اما میتواند با ایجاد تغییرات نتایج آن را بهبود ببخشد. پیشنهاد من به دولت آینده این است که با حذف یارانه نقدی چهار دهک بالای جامعه که در زندگی آنها تاثیری ندارد، نقدینگی به جا مانده را به تولید تزریق کند.
وی درباره سیاستهای اقتصادی دولت در قبال ارز نیز عنوان کرد: در حاضر حاضر در سطح جهان ارزش دلار رو به کاهش است و این درحالی است که در ایران این روند بر عکس است. چنین امری نشان دهنده ضعیف بودن بنیه تولیدی ما است دولت آقای روحانی باید سعی کند با بالا بردن توان بنگاههای اقتصادی، ارزش ریال را بالا ببرد که این امر کاهش واردات و پایین آوردن نیاز کشور به ارزهای خارجی منجر خواهد شد در کنار آن میتوان با ممنوع کردن واردات کالاهای لوکس برای مدتی محدود از واردات جلوگیری کرده و سرمایه های سرگردان را به سمت تولید ببرد.
Sorry. No data so far.