محمدعلی افتخاری، با اشاره به اینکه «مساله شادی در اسلام مورد تایید خداوند و ائمه قرار گرفته است» اظهار کرد: مساله محبت، شادی، زیباشناسی اخلاقی و رفتاری در جامعه اسلامی بسیار مهم است.
افتخاری افزود: نیمی از اهداف و برنامههای دین ما به خاطر به وجود آوردن شادی و نشاط در دورن انسانها است و مردم اگر میخواهند شاد شوند میتوانند نیمی از شاد شدن خود را در پیروی از دین اسلام به دست بیاورند و ما اگر به دستورات دینی عمل کنیم هیچگاه غمی برای ما به وجود نمیآید.
این محقق دینی ادامه داد: حدود 21 آیه در قرآن کریم داریم که خداوند میفرماید “حزن، غم و اندوه از پیامبران و افراد صالح به دور است.”
افتخاری در ادامه تاکید کرد: حدود 18 آیه در قرآن در مورد “فرح و شادی” است و فرح در اینجا به معنی کبر، غرور و تحقیر دیگران است و این شادی هیچگاه مورد تایید خداوند نیست و در این آیات خداوند تاکید کرده است که از شادیای که اینگونه است پرهیز کنید.
این نویسنده و محقق دینی تصریح کرد: واژه بعدیای که در قرآن در مورد شادی مطرح میشود “مرح” است. در حدود 3 آیه از قرآن در مورد این نوع شادی آیه داریم که این شادی هم مورد تایید خداوند نیست و یک بیماری ناهنجاری رفتاری محسوب میشود.
وی تاکید کرد: واژه بعدیای که در مورد شادی داریم “بطل” است. شادیای که فرد از حد خوشی فراتر رفته و یک شادی باطل است و از اینگونه شادیها باید برحذر باشیم چرا که باعث بیماریهای روانی خود افراد میشود.
افتخاری ادامه داد: شادیای که مورد نظر اسلام است شادیای است که حد میانه را رعایت کنیم، در شادیها همواره باید حقوق اطرافیان را حفظ کنیم. در شادی خود باید دل بقیه را نیز شاد کنیم نه اینکه باعث اذیت و آزار آنها شویم، خداوند همواره به بندگان تاکید میکند که غمگین نباشید ولی باید بدانیم شادیای را در سطح جامعه پیاده کنیم که با نفسمان سازگار باشد.
این نویسنده و محقق دینی افزود: برای ارتقای شادی در سطح جامعه تمامی نهادها و ارگانهای اثرگذار مسوول هستند آنها ابتدا خود باید شاد باشند و بعد شادی را در سطح جامعه به یک ارزش تبدیل کنند.
وی تاکید کرد: برای اینکه جامعه شادی داشته باشیم باید اولویتبندی کنیم جلساتی که برگزار میکنیم بنا به سن افراد برنامه شادی و نشاط داشته باشیم باید ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی و اخلاقی جامعه را بشناسیم و برای رفع آنها یک مدیریت درست را به کار بگیریم.
افتخاری خاطرنشان کرد: نیمی از غم و افسردگیای که در جامعه وجود دارد به دلیل خوف از آینده و یا حسرت در گذشته است. در حالی که در دستورات اسلام آمده است که از آینده نباید ترسید و افسوس گذشته را نباید بخوریم باید با توکل بر خداوند شادی را حفظ کنیم و هیچگاه اندوهگین نباشیم.
این محقق دینی در پایان گفت: فرد باحال و بانشاط فردی است که در حال زندگی میکند. مومن باید در برخوردهای خود همواره شادی و نشاط خود را حفظ کند چرا که با ترویج شادی و نشاط خود در سطح جامعه باعث میشود سایر افراد نیز شاد شود.
Sorry. No data so far.