آیا طوفان بحران سوریه، لبنان را در بر خواهد گرفت و آن را درهم خواهد پیچید؟ سؤالی که ذهن لبنانیها و بسیاری از مردم و نخبگان و دیپلماتها را در این کشور و در سطح منطقه و خارجی به خود مشغول کرده است.
هر چند عرصه لبنان و بویژه حزب الله همواره مورد هدف توطئههای بسیاری از رژیمهای وابسته عربی و اسرائیل و قدرتهای جهانی به ویژه آمریکا و نیز گروههای وابسته به آنها قرار داشته، اما این بار به نظر میآید وضعیت متفاوت است و این محورها علنیتر و هماهنگتر از گذشته علیه حزب الله بسیج شده و به حرکت درآمدهاند.
نقطه عطف اتفاق نظر و گردهم آمدن این محورها علیه حزب الله لبنان، تحولات سوریه بویژه سقوط مهمترین دژ توطئه علیه نظام سوریه، یعنی شهر استراتژیک «القصیر» و متعاقب آن فرو ریختن تعداد دیگری از سنگرهای شورشیان در اطراف حلب، دمشق و حمص است.
به نظر میآید روند تحولات در سوریه رویکرد جدیدی یافته و ارتش سوریه در مقابل شورشیان در موقعیت برتری قرار گرفته است، هرچند قضاوت در مورد قدرت ارتش برای یک سره کردن صحنه به نفع خود و تارومار کردن نهایی شورشیان هنوز زود است و باید در انتظار پاتکها و ضد حملههای جریان مخالف به رهبری آمریکا، انگلیس، فرانسه و همکاری رژیمهای منطقه شامل عربستان، قطر، ترکیه، اردن و گروههای تروریستی القاعده و النصرة و امارت اسلامی عراق و جریانات سلفی منتشره در سراسر منطقه بود.
در حال حاضر این کشورها و گروهها معتقدند که مهمترین عامل تحول و دگرگونی در معادله قدرت در عرصه سوریه حضور نیروهای رزمنده حزب الله در کنار نیروهای مردمی و ارتش این کشور است که درهای پیروزی بر شورشیان و گروههای تندرو افراطی جهادی را به روی نظام سوریه گشوده است و آنها به جای ارزیابی و شناخت علل شکست و ناکامی خود در صدد انتقام گیری از حزب الله برآمدهاند.
این مسئله باعث شده است که این سؤال در ذهن بسیاری شکل گیرد که آیا طوفان تند بحران سوریه و حواشی آن به لبنان نزدیک شده است؟ آیا جبهه النصرة که شکست سختی را در القصیر متحمل شده است، از حزب الله در لبنان انتقام خواهد گرفت؟ آیا رژیمهای عرب، شکست سنگین مزدوران و عوامل خود در سوریه را در لبنان تلافی خواهند کرد؟ و آیا امریکا و انگلیس و فرانسه و اسرائیل یا لابی صهیونیستی که بذرهای فتنه پاشیده بر سوریه را از دست رفته میبینند و آن را در نتیجه حمایت ایران و حزب الله از مردم و ارتش سوریه به شمار می آورند، چه تصمیماتی بر ضد حزب الله اتخاذ خواهند کرد؟ خصوصاً که همه این ها خود را در آستانه نشست ژنو 2 برای مناقشه راه حل مناسب برای بحران سوریه در وضعیت و موقعیت خوبی نمیبینند و دستان خود و همپیمانان و مزدورانشان را خالی یافتهاند.
تاکنون مسئله انتقام گیری در چند محور دنبال میشود:
نخست در واشنگتن و کاخ سفید و در نشستهای فشرده کارشناسان حوزههای سیاست خارجی و نهادهای نظامی و امنیتی پنتاگون و سازمان سیا و لابی صهیونیستی و اتاقهای فکر و…
رایزنیهای جاری در واشنگتن منجر به لغو پنجمین سفر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه شده است. این وضعیت نشان میدهد که کاخ سفید و همه دستگاههای نظامی و امنیتی و دیپلماتیک آمریکا خود را در تنگنای بی سابقهای میبیند.
دوم نشست کمیته مجازات اتحادیه اروپا در بروکسل به در خواست انگلیس و فرانسه برای قرار دادن حزب الله لبنان در لیست سیاه گروههای تروریستی به پیشنهاد این 2 کشور که عملاً با مخالفت دیگر کشورها بویژه ایرلند و سوئیس به نتیجه نرسید.
سوم نشست فوق العاده وزرای خارجه عرب در قاهره به منظور آماده سازی خود برای مشارکت در نشست ژنو 2 درست یک روز بعد از نشست بروکسل.
در این بین وزیر خارجه لبنان صراحتاً اعلام کرده است که با هرگونه درج حزب الله در لیست سیاه تروریستی مخالفت خواهد کرد، زیرا که حزب الله جزء جدایی ناپذیر بافت سیاسی و ملی لبنان است و حضور مؤثر و فعالی در پارلمان و حکومت لبنان دارد و درج آن در فهرست گروههای تروریستی اقدامی تحریک آمیز سیاسی تلقی میشود.
وی تأکید کرد که در مورد فشارهای آشکار و پنهان اسرائیل در سطوح مختلف بینالمللی برای چسبانیدن اتهام تروریسم به حزب الله اطلاع کامل داریم و اعلام میکنیم که چنین اقدامی خطرناک است و هیچ خدمتی به استقرار و امنیت منطقه نخواهد کرد.
وزیر خارجه لبنان افزود: ما مایل به سیاسی کردن این مسئله و تبدیل آن به موضوع تسویه حساب نیستیم.
چهارم موضعگیری گروههای سلفی بویژه گروه النصرة است که آشکارا اعلام کرده از حزب الله در لبنان انتقام خواهد گرفت.
در همین امتداد نشست به اصطلاح علمای امت برای تروریستهای سوریه در یکی از هتلهای قاهره با حضور علمای ناتو همچون شیخ یوسف قرضاوی از قطر و مفتیهای فتنه همچون شیخ محمد العریفی از سعودی و شیخ محمد حسان از رهبران سلفی مصر و صفوت حجازی از متعصبان مذهبی مصری معروف به مسیلمه کذاب، و …با حضور برخی از معاونان ریاست جمهوری مصر که با سر دادن نعرههای طائفی و شعارهای تند مذهبی و صدور فتاوای جهاد و تکفیر و جواز قتل مسلمانان و تحریم کالاهای ایرانی و نهایتاً صدور بیانیهای متضمن اعطای چراغ سبز و مشروعیت دینی به آمریکا، اروپا و رژیمهای همپیمان آن برای حمله به سوریه و حزب الله و .. پایان یافت.
این نشست و بیانیه پایانی آن با انتقاد بسیاری از نهادها و شخصیتهای دینی سراسر جهان اسلام از جمله مصر و الجزایر و لبنان و تونس و.. مواجه شد و آن را اقدامی خلاف سیره پیامبر (ص) و دعوت قرآن به حرمت ریختن خون مسلمان توصیف کردند.
به هرحال تلاش برای تکمیل پازل انتقام گیری از حزب الله به شدت در جریان است و موشکهای حاوی پیام انتقام خونین افراطیون سلفی و حامیان عربی و غربی آنان به مناطق شیعه نشین لبنان و تحت نفوذ حزب الله لبنان بویژه در منطقه بقاع لبنان نیز کم و بیش شلیک میشود، اما ظاهراً «ساعت صفر» عملیات انتقامجویی از اتاق عملیات واشنگتن و ریاض به مزدوران اعلام نشده و یا اینکه شکستهای پی در پی آنان در سوریه فرصتی برای انتقامجویی در لبنان برای آنان باقی نگذاشته است.
Sorry. No data so far.