علیمحمد مؤدب در نشست خبری ستاد مردمی یادمان پرواز ناتمام 655 که روز گذشته در تالار عمار برگزار شد، اظهار داشت: در موضوع آمریکا و مواجه ادب و هنر ما با امریکا متأسفانه غفلتهای گستردهای رخ داده است؛ سایه امریکا و دشمن امریکا با ملت ایران در دهههای اخیر پررنگتر است؛ در دوره پهلوی و مداخلات فضای ایران و دشمنیها با امریکا و بسیاری از اتفاقاتی که رخ داد، گرفتاریهایی که مردم ما دچار آن شدند، پشت آن نقشه و سیاستگذاریهای امریکا مشهود است.
وی ادامه داد: یکی از عجیبترین نکات این است که متأسفانه ما در جریان مواجه با امریکا در سالهای اخیر در ادبیات هنر خیلی کم کار بودهایم و باید این را بررسی کرده و چرایی آن را پیدا کنیم؛ هنرمندان، شاعران و نویسندگان ما در خط تقابل با امریکا قرار دارند، اما متأسفانه شبکهای نوشته یا نانوشته در کشور ما بایکوت و سانسور تفکرات و آثار هنری امریکا را در دستور کار دارد.
این شاعر انقلاب اسلامی یادآور شد: یکی از مشهورترین شاعران جهان در سده اخیر «نزار قبانی» شاعر بزرگ سوری است که ما در ایران وی را با شعرهای عاشقانه میشناسیم در حالی که بخش عمده کار ایشان در حوزه مقاومت و به خصوص درباره آمریکا و اسرائیل است؛ این شاعر در کتابهای «جمهوری در اتوبوس» و «چه کسی معلم تاریخ را کشت» خیلی صریح و محکم درباره امریکا حرف میزند.
وی خاطرنشان کرد: چرا این آثار به درستی منتشر نمیشود و ضریب درستی در فضای هنری ما نمیگیرند؛ در ابتدا از غفلت ما است و باید دید که چه باید کرد تا این اتفاق بیفتد و بتوانیم با زبان ادبیات هنر حرفهای خودمان را در این حوزه بزنیم.
مؤدب بیان داشت: در مکتوبات میخواندم که آزادیخواهان امریکا میگفتند «چرا انگلیس از آن طرف آبهای جهان آمده است و میخواهد در امور داخلی آمریکا تأثیرگذار باشد» طنز ماجرا اینجاست که اینها بعد از اینکه به استقلال رسیدند، همین ماجرا را دارند، به حدی که تنفر از آمریکا، ویژگی همه آدمهای بزرگ و عاشقان عالم است.
وی یادآور شد: آمریکا ماشین جنایت و چپاول برای توسعه سرمایهداری خودش است و متأسفانه سعی میکند دشمنان خودش را با چهره ایدئولوژیک و منفور ارائه دهد؛ اگر یک عاشقی مثل «نزار قبانی» با امریکا ستیزه میکند، چون این قدر این آدم لطیف و احساسی است، تأثیرگذاری بالایی دارد، به همین خاطر بخش امریکاستیزی نوشتههای وی سانسور میشود تا چهره یک انسان دیگری نشان داده شود.
این شاعر انقلاب اسلامی بیان داشت: از سویی دیگر این طرف هم جریان شبهروشنفکری ما چهره عاشقانه امریکاستیزی را به راحتی سانسور میکند و یک چهره ماشینی که تقابل با امریکا است را ارائه میدهد؛ به عنوان مثال لطافت شعر امیریاسفندقه درست معرفی نشده است که امیدواریم توسط جوانان این کار اتفاق بیفتد.
وی بیان داشت: سال گذشته، 12 تیر فیلم مستندی دوستان پیدا کردند که در این مستند، آمریکاییها خودشان را تبرئه کرده بودند که چرا به هواپیمای مسافربری ایرباس حمله کردند و جالب است که قاتل برای تبرئه خودش فیلم میسازد، اما ما به عنوان مظلوم و شاکی این ماجرا کمکاری داشتیم که امیدواریم حرکتهای مردمی بتواند این کمکاریها را جبران کند و در مسیر آزادیخواهی حقیقی ملت ایران قدم مؤثری باشد.
مؤدب با اشاره به کتاب تازه منتشر شده «دارم خجالت میکشم از اینکه انسانم»، گفت: این کتاب شعر «مرتضی امیریاسفندقه» توسط نشر شهرستان ادب منتشر شده و مجموعه شهرهایی پیرامون حمله آمریکا به عراق است؛ این شاعر با اینکه دو برادرش را در حمله آمریکا به عراق از دست داده است، به زیبایی با کودکان عراق درد دل میکند.
Sorry. No data so far.