دوشنبه 08 جولای 13 | 18:26

بار اضافی از دوش بازیگران برداشته شد!

نماینده صنوف سینمایی در حوزه‌های مالیاتی و هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی گفت: از ماه جاری کلیه بازیگران و کارگردانان و … مشمول بند «ج» شدند و در هیچ شرایطی مالیات پرداخت نمی‌کنند.


مالیاتعباس بابویهی نماینده صنوف سینمایی در حوزه‌های مالیاتی و هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی،اظهار داشت: از این پس، هیچ کدام از صاحبان مشاغل قائم به ذات به ویژه کارگردانی، بازیگری به جز ارائه‌ی اظهارنامه، تکلیف دیگری بر دوش نخواهند داشت. (از جمله: ارائه دفاتر ممهور درآمد هزینه – کسب مالیات تکلیفی از آنها – و بالطبع بازخواست‌های بعدی مالیاتی).

وی ادامه داد: پس از یک سال تلاش و مذاکره اینجانب با مقامات ارشد امور مالیاتی کشور که جلسات متعددی را با دستور مستقیم ریاست محترم جمهوری می‌طلبید، سرانجام سازمان امور مالیاتی کشور قانع شد که بسیاری از عوامل هنری انسانی متکی به ابزار، ابنیه و تجهیزات فنی نیستند و فعالیت آنها در قالب شغل متکی به ذاتشان است.بنابراین درآمد آنها برای گذران شخصی‌شان است و نه آنکه نگهداری تجهیزات و گسترش فنی و مکانی و یا دادن حقوق به دیگران.

نماینده مالیاتی صنوف سینمایی تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی پذیرفت این دسته از هنرمندان انجام هزینه‌‌های متقابل در برابر درآمدشان ندارند پس نیازی به انجام تشریفات مسئولیت‌آور و تعهدآور اضافی نیست و نباید در هیچ شرایطی مالیاتی پرداخت کنند.

بابویهی ادامه داد: با این ادله سازمان امور مالیاتی کشور روز گذشته سرانجام بخشنامه شماره 9216/230/5 را در جهت تفسیر عبارت: «سایر خدمات سینمایی» که بخشی از عبارت جزء 10 بند «ب» ماده 96، از قانون مالیات‌های مستقیم بود، منتشر کرد.

وب تاکید کرد: طی سالهای گذشته هزاران نفر از هنرمندان کل کشور که در حوزه‌های: بازیگری، کارگردانی، نویسندگی، گویندگی، خوانندگی و … در سراسر کشور در قالب شغل خود که قائم به ذات هنر شخصی آنها است مشمول شرایط بند «ب» قانون مالیاتی در ماده 96 بودند. آنها موظف به ارائه دفاتر درآمد و هزینه، کسب مالیات تکلیفی و برگ تشخیص و احیاناً دعاوی قضایی مالیاتی می‌شدند (عده‌ای این هنرمندان حداقل 70 درصد هنرمندان کل کشور را شامل می‌شود) و خوشبختانه با اقناع ذهنی و قانونی مسئولین امور مالیاتی، که کارشناسان صادقی نظیر: آقای رستم‌پور نیز توجیهات مثبتی را ارائه دادند، قانع شدند این گروه کثیر از هنرمندان که در زمره استفاده کنندگان از بند «ل» ماده 139 از قانون مالیات کشور هستند، باید از امتیازات بند «ج» استفاده کنند.

نماینده مالیاتی صنوف سینمایی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب آنها صرفاً موظفند تا پایان هر سال مالیاتی، فقط اظهارنامه‌ای مبنی بر ذکر درآمدهای خود بدهند و دیگر لازم نیست با ارائه دفاتر درآمد و هزینه و کسب مالیات تکلیفی و رجوع به هیئت‌های حل اختلاف با سرگردانی و مالیات‌های کلان نیز روبرو شوند.

بابویهی افزود: اینجانب و همکارانم قبلاً موفق شده بودیم که علاوه بر کسب دستور توقف یکساله اجرای احکام صادره علیه هنرمندان (به دستور رئیس جمهور و تمکین سازمان امور مالیاتی)، موضوع پرداخت و مسئولیت صاحبان پروژه‌ها در قبال امر مالیاتی اشخاص ثالث را که عدم انجام آن موجب سلب امتیازات بهره‌مندی کل یک پروژه از معافیت مالیاتی می‌شد، را منتفی کنیم.

وی اضافه کرد: با توافقی که شفاهاً صورت گرفته و ما پیگیر آن هستیم امیدواریم، رئیس جمهور محترم در این هفته مستقیماً دستور پرداخت و تادیه دیون گروهی از هنرمندان را نیز که بر اثر اعمال مواد 15 و 16 متوجه آنها شده است و محکومیت دیده‌اند، در راستای کمک به سینمای ایران و هنر کشور صادر فرمایند.

براساس این گزارش، متن بخشنامه معافیت مالیاتی سینماگران به شماره 9216/230/5 – 11/04/1392 سازمان مالیاتی کشور به شرح زیر است:

جناب آقای جنتی رئیس محترم امور مالیاتی شهر تهران

سلام علیکم احتراماً،

نظر به سؤالات و ابهامات مطرح شده در خصوص صاحبان مشاغل کارگردانی و بازیگری (هنرپیشگی)، به منظور شفافیت و تبیین موضوع یادآور می‌گردد، با توجه به نوع و نحوه فعالیت صاحبان مشاغل مذکور و نیز عدم تصریح نام این مشاغل در ردیف 10 بند «ب» ماده 96 قانون مالیات‌های مستقیم اشخاص مذبور در شمول صاحبان مشاغل بند «ج» ماده 95 اصلاحی قانون موصوف خواهند بود.

حسین وکیلی

معاونت مالیات‌های مستقیم .

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.